Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 753
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
А не Идола чак на 23 или на 26 ще е наличен прочетох аз.

# 541
  • Бургас
Еее,верно ли що пише така тогава в сайта им.Направо ми стана тъпо сега,така го очаквах,сега ще звънна да ги питам кога ще го заредят.Казаха,че не зареждат еднакви неща с онлайн магазина им,явно само за него важи това.Каза момичето,че не знае кога ще пристигне при тях.

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 10:53 от Bright Crystal

# 542
Нещо имаше за преордер, сега само мостра с поръчка от сайта и излиза еди кога си края на Август.

# 543
  • някъде под слънцето...
Търсенето на закономерности и ценности обаче ми импонира; и не е важно винтидж ли е или не, скъп или не, достъпен или не, стойността е това, което дамата търси и цени.
Абсолютно вярно.
По въпроса с винтижите, в повчето случаи говорим за различни аромати и усещания.

Достатъчно е да се направи паралелен тест.
Моята баба Коко(едп) е на свършване, пробвах, тази, която се продава.....Явно младата Коко, не в наследила много от гените на баба си.
Използвам случая да напиша и тук, ако някой , я има забутана , не я харесва, защото е демоде  и се чуди какво да я прави, насреща съм .

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 21:45 от sl

# 544
Bright crystal, благодаря! Аз не бях фен на MG докато не тествах от любопитство Florale и Bloom of rose. Определено ще ги ползвам често.
Освен това се сетих за аромат, който също ми носи комплименти - Bright crystal absolu. За съжаление не ми остава време за него от нови придобивки. Всеки път си викам, че ще се спра и ще се наслаждавам на ароматите които имам и все не става и не става.

# 545
  • София
Има ли голямо сходство в ароматите на Mon guerlain edp и Mon florale? Имам първия и се чудя дали да не си взема и флоралния?

# 546
За мен няма общо. Аз не харесвам оригинала Mon, но версията florale много ми допада. Има звънливост в него, закачка.

# 547
  • София
За мен няма общо. Аз не харесвам оригинала Mon, но версията florale много ми допада. Има звънливост в него, закачка.
много благодаря. Ще му взема другарче тогава 😀

# 548
  • Бургас
Нещо имаше за преордер, сега само мостра с поръчка от сайта и излиза еди кога си края на Август.
Даа,:heart_eyes:дали да не взема да пусна една поръчка/не на парфюма/ се чудя и да ми сложат мостра.В момента е наличен поне така виждам аз.От утре може да се поръча на сляпо парфюмът.Дари и аз така все спирам обаче не ми се получава,Ултравиолет,при мен тези два парфюма нямат абсолютно нищо общо,дано и при теб да нямат.

# 549
  • София
Даа,:heart_eyes:дали да не взема да пусна една поръчка/не на парфюма/ се чудя и да ми сложат мостра.В момента е наличен поне така виждам аз.От утре може да се поръча на сляпо парфюмът.Дари и аз така все спирам обаче не ми се получава,Ултравиолет,при мен тези два парфюма нямат абсолютно нищо общо,дано и при теб да нямат.
благодаря. Изцяло ви се доверявам. Благодарение на вас имам първообраза. Така " заразявате" тук. 🌹🌹🌹

# 550
  • Germany
Привет и от мен в неделното утро/обяд, парфюмни момичета и момчета Hug

Запленена от красотата на Arancia Di Sicilia Perris Monte Carlo, реших да тествам и новите два парфюма от серията Perris Collection De Grasse.
Колекцията е създадена в чест на френския град Грас, който е известен като столицата на парфюмното изкуство. Майската роза и Граският жасмин са двата символа на града и основните компоненти, използвани от парфюмните фабрики в Грас. Парфюмер е Жан Клод Елена, което засилва още повече интереса към тази колекция по две причини. Първо, защото той е роден и израсъл в Грас, в семейството на граски парфюмери, изучил е занаята на местно ниво в ранна възраст още, подплатен и със солидни академични и професионални знания. Няма по-подходящ човек от него за създаването на тази колекция, защото ароматните му спомени са заложени още в детството. Второ, защото това е завръщането му като независим парфюмер след оттеглянето му от Hermes и е любопитно за всички, дали ще заложи на нов стил на работа.
Rose De Mai Perris Monte Carlo

За добиване на розово масло за парфюмерията най често се използват два вида маслодайна роза - Роза Дамасцена, към която принадлежат българската маслодайна роза и турска роза, и Майска роза, известна още като роза сентифолия, граска роза, столистна роза, роза прованс, и която се отглежда за маслодобиване във Франция и Мароко основно.
Майската роза се отличава с характерен лютив и пикантен характер, с аромат на восък и мед и лек тръпчив повей на тютюн.
Напръскате ли се с Rose De Mai Perris Monte Carlo се пренасяте във времето и попадате наистина в цяла розова плантация в Грас. Уловено е абсолютното натурално и природно усещане на плантацията, уловени са тежките розови цветове, натежали и леко лепнещи от майското слънце, жълтите тичинки с лек аромат на лимон, тежката и плътна зеленина на листата, леко киселият аромат на бодлите и пикантната и лютива сърцевина на стъблото и кората. Тук няма нежност, няма секси заигравки, няма пищност и парадност за червен килим и вечерна рокля. Тук имаме натурална градинска роза. Сякаш сте набрали сами рози от градината си и ги почиствате, за да подредите в разкошен букет на терасата. На мен чак такава натуралност не ми допада, усещам доста силно това пикантното, дървесно-балсамово и тръпчиво усещане от листата, силна нотка на гераниум допълва това режещо зелено усещане. Парфюмът е определен като солифлорен и за мен е точно такъв, не търпи някакво кой знае какво развитие и многопластовост, единственото, което усещам в него е рози, много рози, цяло поле рози. Със сигурност работата на Елена тук е съвсем различна от розите му за Хермес. Няма я характерната прозрачност и това водното дзен усещане. Тук започва супер натурално, като млад цвят на разсъмване, а в базата си розата се затопля, леко заслажда, излиза точно меденото и восъчно усещане, с лек цитрусов повей, но отново ми е много пикантна и не е моята роза. Аз обичам по-интимни рози, по-тъмни, по-страстни и луксозни, да имат индивидуалност, а тази тук е просто поле рози. За себе си мога да кажа, че запознанството ми с този парфюм ми беше много полезно, защото схванах точно моноаромата на майската роза. Докато търсех материал за роза сентифолия попаднах и на любопитната  за мен информация, че в Грас се намират и две от най-големите плантации за майска роза в света, едната произвежда за Шанел, а другата за Диор. Именно този аромат ми показа и връзката между тях, и защо не харесвам розите нито на Шанел, нито на Диор, просто тази майска роза не е моята роза, и затова и нямам привличане и химия с тях. Парфюмът е интимен, но с добра проекция, усеща се добре при движение, при мен изкара около 5-6 часа. Предполагам, че ако се нанесе на шал или тъкан ще е по-издръжлив. Бих му дала оценка 7/10, като отчитам, че наистина е направен с хубави материали и с любов, но просто е твърде натуралистичен за мен.

Jasmin De Pays Perris Monte Carlo

"Моята любов и отдаденост към жасмина е закодирана още в детството ми в Грас" - Жан Пол Елена.

Едва ли има парфюм в света, в който да няма от тази съставка. Безспорен цар на цветята. Навремето процентовото му отношение в парфюмите е било 10% от всичките съставки, как ли са оживявали тогава, сега е едва 1-2 процента. Не съм от големите почитатели на жасмина и затова и не съм имала очаквания и към този парфюм. Ще се опитам да разкажа какво усещам аз. Усещам хищен, обсебващ, стискащ за гушата, и стягащ цялата душа в отровна прегръдка жасмин. Силно индолов, много животински, с много плътски оттенъци. Сладък, но и зелен, силно излъчващ и напрягащ, само от блотера ме заболя главата, а на кожа ми докара неудържимо желание да го махна веднага, на минутата. Намирам силна прилика между него и Portrayal Woman Amouage. И в двата усещам жасмин, жасмин и пак жасмин. Чувствах главата си като захваната в менгеме от този жасмин. Само за големи почитатели на жасмина, за мен този парфюм е абсолютно неносим. Трайност, безкрайна, остава и след душ.

Парфюм за деня: Lavandes Trianon Lancome Това си е моето лавандулово поле, обожавам го Purple Heart Purple Heart

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 23:15 от kovatcheva

# 551
За Дъглъс ли става въпрос? Къде ги виждате новите парфюми

# 552
  • Sofia
Олимпея Интенз ми е летен любимец, лято в бутилка с ванилов привкус, много готин.

Мон Герлен е много специален парфюм, аз веднага се влюбих в него. Благодаря на мама, че й дойде лек и ми го подари, първият ми Мон. Grin
При мен показва страхотна трайност и развитие на аромата, смятам, че много ми “ляга”.

Мон Блум ъф Роуз няма такава трайност, но аз и не очаквам от тоалетна вода нещо адски трайно.

Сега ме зарибихте да видя и Мон Флорал, ще го пробвам задължително.

Пюр Муск на НР го харесах само по мирис от блотерче, много елегантен и изчистен ми се стори.

# 553
  • Пловдив
Доживях да харесам градина на Hermes:

https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Un-Jardin-Sur-La-Lagune-53373.html

Но всъщност може би защото много ми прилича на:

https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Eau-Claire-des-Merveilles-9583.html

Няма да стане от моите идентичности, но до края на лятото мога да изпръскам 30 мл за спорта. Не си го представям в студено време.

# 554
  • Бургас
За Дъглъс ли става въпрос? Къде ги виждате новите парфюми
В сайта на Дъглас,дано не се сметне като реклама,нямам нищо общо с тях.Линк-https://douglas.bg/lancome-idole-conf-50821 Сънче,пробвай го Флорала,наистина е закачлив и кокетен,как си го изтървала не знам.Bowtie Ултравиолет,благодаря ти много,дано и Флорала ти хареса много,много,много.Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 15:43 от Bright Crystal

Общи условия

Активация на акаунт