Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 590
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Да, харесах го много и се радвам, че е напълно различен от предишните, които също много харесвам и нося. Кензо се представя отлично с тази линия, като Интенз версията е просто върха с нейните страхотни сливи. Мммм обожавам сливи. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

На новият Ели Сааб Роял не ми харесва само едно единствено нещо, тръгва експлозивно силно, но после омеква на кожата ми и губи леко интензитет, а аз го искам много силен и много страстен. Това се преодолява с повече пръскане.
Ще го купя, реших. Обвиващата кутия, около самата кутия на 50 мл. е феноменално красива със снимките, но купувам ако има винаги 30 мл. Те обаче нямат тези снимки, а пък аз ги искам.
Ели Сааб е един от любимите ми модерни дизайнери на парфюми, харесвам всичко негово. Това ме подсеща, че трябва вече да купя и Неролито от ексклузивната му линия, няма начин да го пропусна. Ще го купя насляпо, след като купих по този начин и Тубарозата и Розата и са уникални бижута.

# 601
Скрит текст:
Здравейте и от мен,
Чета ви, но не успявам да се включа, бях заета с отпуска и мързел ...
И аз тествах два пъти новия парфюм на Ели Сааб:

https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-Royal-55012.html

Много ми хареса! Наистина разкошен и великолепен, сладък, но и много елегантен и женствен. Като жена с черна лъскава коса на едри букли, колие с голям скъпоценен камък  и рокля с деколте тип "сърце". Името му подхожда. И ми се иска да си мисля, че и на мен подхожда с тениската и маратонките ми...  Simple Smile

Преди да отида на морето и новия Кензо тествах

https://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/Kenzo-World-Power-55408.html
 - прост, сух, солен и накрая сладък, без да се натрапва и да лепне. Идеален е за лятото и за ваканция на море, аз и всеки ден го бих носила докато е топло. Някой писа ли за него вече? Харесахте ли го?

Amareto,Kenzo World Power го сравняват във фрагрантика с Уоманити,намираш ли нещо общо м/у двата?

# 602
Не съм Амарето, но абсолютно нищо общо нямат.

# 603
  • Бургас
Майко мила,Брайтчето така се влюби днес в няколко парфюма,че ..до уши се влюбих.S.T. Dupont Pure Bloom/Денс:heart_eyes: чакам да разкажеш за него/,това е точно мой тип ухание,прониза ме в сърцето и сега ще си го поръчам/видях го на хубава цена/ започва с много розов пипер,много портокалов цвят и тубероза в сърцето преплетени с вишневи акорди,най-красивите! Леле,колко красив парфюм е това,женствен точно като за мен,директно го купувам,ух голяма работа е да знаете,огън,огън.Харесах много и Boucheron iris de syracuse,ТУК ирисът е неустоим прекрасен микс от хелиотроп,муск,жасмин с акцент на ванилия,при мен има минимални прилики с Мон Герлен,в драйдауна обаче е съвсем различен,това е много изменчив аромат върху кожата ми,промени се 3-4 пъти,тих и спокоен,трябва да се напръскам хубаво по косата другият път.Усеща се и една пудреност,много завладяващ и загадъчен парфюм.Цялата линия е много висококачествена според мен,парфюмите не са крещящи,жадни за внимание и заявяващи себе си в пространството,а тихи,интимни и елегантни поне върху мен,не е нужна показност/имам си достатъчно такива аромати/,стига ми аз да си усещам парфюмът и да ме прави щастлива.Обаче и Patchouli d’Angkor Boucheron for women and men е много красотен,напомня ми на нещо,което някога съм мирисала,не мога да си спомня на какво,но ще се върна за него тези дни със сигурност,на нещо от миналото ми,усещам лек ретро привкус,аз бих го носила с удоволствие,размазващи от кеф парфюми.Продължавам с тестовете на тази линия аромати,Неролито също е много качествено,за почитателите на тази нота,брех какви красоти се криели тук.

# 604
  • София
Здравейте, вчера тествах този парфюм https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Fleur-d-Orchidee-55378.html и учудващо много ми напомни на Soleil Blanc  на Tom Ford. Любопитно ми е дали някой от вас го е пробвал и има ли подобни асоциации Simple Smile замислям се да си го взема като бюджетна версия на Soleil Blanc, но ми се ще да чуя и нечие друго мнение Simple Smile

# 605
  • Sofia
Кристалче, ще дойдеш и ти на нашата с тази златна линия. Аз също бях като теб като го помирисах. 😁
Майка ми и тя веднага си го поръча и върху нея седи много добре и се усеща.

Да си го носиш с голямо удоволствие ти пожелавам! 😘

Пък парфюмиста, който изпълнява златната линия на Дюпон, ако продължава в този дух, ще ни докара до финансов крах. 😁 Уникален е.
Скрит текст:
Все така да продължава. 😁😁

# 606
  • Бургас
Аз го пробвах днес този на Лагерфелд,дори е до мен блотерчето.Има прилики в драйдауна особено много със Soleil Blanc и за моето носле.Не е лош парфюмът изобщо,днес съм много позитивна,защото съм влюбена,хаха.Сънче:kiss:,аз само Pure Bloom харесах от тази серия,благодаря ти,за всеки по нещо тр. да има ето и за мен направиха нещичко.

# 607
Момичета, забравих да пиша, че вчера бях в мол Парадайс и там пишеше на  един транспарант върху вратата на неотворен магазин да очакваме през август магазин Нотино.

# 608
Здравейте, вчера тествах този парфюм https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Fleur-d-Orchidee-55378.html и учудващо много ми напомни на Soleil Blanc  на Tom Ford. Любопитно ми е дали някой от вас го е пробвал и има ли подобни асоциации Simple Smile замислям се да си го взема като бюджетна версия на Soleil Blanc, но ми се ще да чуя и нечие друго мнение Simple Smile
Аз ги имам и двата. Том Форда не го понасям мирише ми на варена царевица, а този на Лагерфелд го харесвам много, защото е плътно нероли, но с богата ванилова база, сладоледена дори. Нищо общо не намирам между двата и слава Богу.
Опа аз мисля и пиша не за Солей, а за Orchid Soleil Tom Ford

# 609
Много ми хареса новото пиперено Туили, но не се влюбих в него. Началото е само за твърди пиперолюбители като мен. Не мисля, че ще се харесва масово, но знае ли човек.
Драйдауна обаче не е така богат като на първообраза, липсва туберозата. Правих паралелен тест на двата преди да се кача на самолета. Първообраза за мен е по-добрият парфюм, и то в пъти. 
https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Twilly-d-Herm-s-Eau-P … Parfum-55983.html

# 610
  • Пловдив
Момичета, Musky Garden и Black Vanilla Mancera приличат ли си? Гледам, че имат някои близки нотки.
Ванилията във втория доминираща ли е?

# 611
Момичета,следя  цените за Амуаж Beach Hut онлайн-544.00 лв в Нотино,беше малко над 300 лв преди време,как така е скочила цената драстично в този сайт??? А Imitation е 508,00 лв......или може би трябва да попитам в другата тема с онлайн магазините?

# 612
  • София
Момичета, Musky Garden и Black Vanilla Mancera приличат ли си? Гледам, че имат някои близки нотки.
Ванилията във втория доминираща ли е?
На първия въпрос - категорично не. Двата парфюма са различни, като всеки е невероятен и любим за мен по уникален за себе си начин.
На втория въпрос - да, доминираща е. Великолепен пример за фантастична ванилия.

# 613
Здравейте, вчера тествах този парфюм https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Fleur-d-Orchidee-55378.html и учудващо много ми напомни на Soleil Blanc  на Tom Ford. Любопитно ми е дали някой от вас го е пробвал и има ли подобни асоциации Simple Smile замислям се да си го взема като бюджетна версия на Soleil Blanc, но ми се ще да чуя и нечие друго мнение Simple Smile

Много се чудех защо никой не споменава за този нов парфюм. Много ми харесва предвид и цената. Не мирише евтино в никакъв случай. И да, напомня  ми за том форд, но на флеър портофино. Даже мислех да го взема за земестител, но в крайна сметка се отказах и поръчах отново томито. Тааа,  много  добър парфюм бих казала.
Аз  също харесах почти всичко в златните правоъгълни бутилки на дюпон. И блума,  и тобакото. И те са ми в списъка, но ще почакат. Имам други " спешни" неща в момента. 😋

# 614
  • Germany
Не, lili_78, не си приличат изобщо, съвсем различен тип парфюми са, виждам че Deetron ме е изпреварил вече и ти е отговорил. В Мъски гардън главната роля е на розата, величествена, красива и излъчваща, мощно спорано в червено и сребърно, позитивна и ведра, заобиколена от много мускус, малини и червени боровинки. Толкова силно излъчва, че понякога имам чувството, че излъчва електрически заряди, и че всичко, до което се докосна мирише на тази роза. Ако търсиш в муски гардън ванилия, не разчитай, това е цветно мускусусен парфюм с много червени плодове.

Black Vanilla Mancera е съвсем друг тип парфюм. Тук основната роля е на ванилията, и то в най-мекичката й и симпатична гурме форма. На мен ми мирише на крем брюле, усещам черните зрънца от шушулката ванилия, хрускавите кристалчета на карамелизираната захар по повърхността й, едно много фино и гушкаво леко солено усещане за масло, и нежен полъх на прасковата и кокоса, познати ни от удовата орхидея на Мансера, но в много по-тихо изпълнение, като щрих. Някак отдалече, като втора паралелна линия се долавят много нежен жасмин и лъжичка желе от касис, но те са просто като цветно намигване, по никакъв начин не изместват ванилията от основната роля. Мускусът също се долавя, но е много тихичък, аз го усещам като розов шампоан тук, докато мускусът в Мъски гардън е като целофан, пращи от енергия, дава прозрачност и засилва плодовото усещане от малините, много различен тип са.

Не мога да кажа кой е по-хубав, аз ги харесвам по различен начин и двата. При първия тест ми се стори тих парфюма, но го пробвах през зимата, заедно с други неща, и явно не го прецених добре. Благодарение на щедра проба от приятел го разносих самостоятелно и с хубаво пръскане, и мога да кажа, че се държи великолепно като присъствие, трайност и сияж. Ваниломаните ще го оценят.

Днес се чувствах наистина жива и пълна с енергия с Red Heart V 3 Map Of The HeartHeart Exl

Общи условия

Активация на акаунт