Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 577
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Голямо благодарско на всички, които ми препоръчаха и писаха за Bright Neroli! Днес го получих и съм изключително доволна, също съм много впечатлена от трайността му, след дълъг душ още го усещах на ръката ми. Върна ми една ароматна картина от спомените ми от никъде просто, на аромата на портокаловите горички в Калифорния, нощем. Магично!
Най-накрая, след хиляди години чудене, взех и Guerlain Insolence. Периодично ме обхваща теменужената вълна и много се чудех дали да не подновя She wood на DSquared2, обаче Insolence спечели в чуденката. Много уютен, мек, кремообразен и женствен, май доста ще го нося. Не знаех, че опаковката му е подновена, даже на сайта на нотино още се вижда със старата. Но тази май е по-практична за път...

# 616
  • Пловдив
Kovatcheva, Deetron, благодаря за насоките за Musky Garden и Black Vanilla Mancera.
Аз не обичам "розови парфюми", особено ако ароматът е остър . Цветето ми е любимо, но роза в парфюм не ми стои добре. В Мъски гардън виждам, че има примес и с плодове - те дали "омекотяват" звученето й?

По-скоро се насочвам към втория, защото обичам ванилени парфюми и каквото и друго да пробвам, все си ме влече ванилията. Но пък и за Musky Garden има страхотни отзиви и направо се чудя.
Скоро имам рожден ден и си избирам подаръци, та тези двата сериозно ме заинтригуваха.

# 617
  • До сърцето...
Пък парфюмиста, който изпълнява златната линия на Дюпон, ако продължава в този дух, ще ни докара до финансов крах
Във фрагантика не го посочват, но в някои сайтове като автор на Pure Bloom стои  Жюлиен Раскине (Julien Rasquinet). Официално е даден като парфюмер само на Vanilla & Leather от златната серия.
Ориенталския стил се усеща, той самият казва, че негов дом са Дубай и Париж.
Скрит текст:

# 618
  • The Evergreen State
Голямо благодарско на всички, които ми препоръчаха и писаха за Bright Neroli! ... Върна ми една ароматна картина от спомените ми от никъде просто, на аромата на портокаловите горички в Калифорния, нощем. Магично!
Най-накрая, след хиляди години чудене, взех и Guerlain Insolence.

Сега се сетих за още един парфюм-плод на вдъхновението от Калифорния - Collection Extraordinaire California Reverie и ми се доносиха бели нежни парфюмни цветя.
Липсва ми Insolence Guerlain, прибързано го подарих на приятелка а сега бих носила с удоволствие.

Любопитна съм за Le Parfum Royal както и за новото Twilly.

Забравих да добавя, очаквам с нетърпение и Libre YSL. До работата има алеи огромни туфи лавандула и е достатъчно само да минеш покрай тях и те лъхва чистия лилав аромат. В Либре има лавандула, нямам търпение да тествам.

Последна редакция: вт, 13 авг 2019, 09:48 от Athena

# 619
Голямо благодарско на всички, които ми препоръчаха и писаха за Bright Neroli! Днес го получих и съм изключително доволна, също съм много впечатлена от трайността му, след дълъг душ още го усещах на ръката ми. Върна ми една ароматна картина от спомените ми от никъде просто, на аромата на портокаловите горички в Калифорния, нощем. Магично!
Най-накрая, след хиляди години чудене, взех и Guerlain Insolence. Периодично ме обхваща теменужената вълна и много се чудех дали да не подновя She wood на DSquared2, обаче Insolence спечели в чуденката. Много уютен, мек, кремообразен и женствен, май доста ще го нося. Не знаех, че опаковката му е подновена, даже на сайта на нотино още се вижда със старата. Но тази май е по-практична за път...
Почти цяло лято пръскам Insolence, на мен ми е приятен, някак детски. Дъщеря ми, на 9 г. също се пръска често с него. Изключително траен, теменужен. Не е точно мой аромат, аз не съм толкова невинна и добра Simple Smile  за него.

# 620
  • София
tuali - Много се радвам, че Ferrari Bright Neroli ти допада и предизвиква у теб емоции, и позитивни асоциации. Hands Clap 

lili_78 - Kovatcheva чудесно е описала двата парфюма Hands Ok Hand
За Mancera Musky Garden и питането ти - дали плодовете омекотяват звученето - парфюма като цяло е изключително сложен и многопластов, и е трудно/за мен/ да се разделят нотките. За мен, цялостното му звучене е меко и различно от нормалното и познато съчетаване на роза, плодове и мускус. Не знам доколко ще ти помогне, но когато мисля за Musky Garden, веднага ми излиза асоциация за неустоим вкусен сироп от червени плодове, подкрепен от прекрасна и луксозна червена роза, която разгръща парфюма в много посоки - дава и свежест, и женственост, и кадифеност, и леееек локумен нюанс, въобще тя е страхотно допълнение на това сиропено внушение.  Поне аз така го усещам.

Като стана въпрос за Мансера, ще споделя наистина сбито и впечатления от Mancera Wild Fruits.
Много различен ми се стори от стила на Мансера, който вече започвам да разпознавам. За мен, този аромат обединява по фантастичен начин нюанси от два великолепни парфюма:
Creed Silver Mountain Water и Hermès Le Jardin de Monsieur Li.
Wild Fruits е изключително чист, освежаващ, прозрачен, минималистичен, невинен, релаксиращ.
Напълно Зен аромат.

Последна редакция: вт, 13 авг 2019, 11:33 от Deetron

# 621
Аз боготворя Aoud Orchid.Разкошен,уникален,не мога да сравня с нищо друго.При първите ми проби показа зверска трайност,но след като го придобих въобще не го усещам..а толкова искам.

# 622
Нормално ли е Musky garden в началото си да ухае на пловдив ликьор (поне на мен тази асоциация ми изникна), ама чак да нагарча? Току що го получих и се чудя дали е такъв, или съм сглупила да поръчам в най-голямата жега и се е вкиснал по пътя.

# 623
Аз очаквам Черната ванилия Мансера, насляпо разбира се.

# 624
Денси , откъде го поръча ? Според мен ще ти допадне много Simple Smile

# 625
  • София
За мъжете, които четат темата ни - вчера забелязах, че на рафта, където стоят мъжките Долче и Габана, имаше специална табела, която предизвикателно съобщава, че идва чисто нов парфюм - след 16 август, ако не ме лъже паметта.
Вярвам, че става въпрос за този:

Dolce & Gabbana - K
Top notes : Blood orange, lemon
Heart notes : Cedar
Base notes : Vetiver, patchouli

# 626
Да, на 16 му е премиерата. Дама, която много разбира от парфюми, писа вчера в Инста, че е много добър. Шишето е красиво.

От Елинор поръчах Черната ванилия. Candy_girl и аз така смятам. Нямам търпение.

# 627
  • София
Да, на 16 му е премиерата. Дама, която много разбира от парфюми, писа вчера в Инста, че е много добър. Шишето е красиво.

От Елинор поръчах Черната ванилия. Candy_girl и аз така смятам. Нямам търпение.
Дано ти хареса. За мен е невероятна красота! Ванилията е поднесена по майсторски начин, но тя е само част от композицията. Накрато - яка секс тупалка е Wink

# 628
Здравейте и от мен. Чета хубавите ви описания и ми се щеше да се включа по темата за черните парфюми, но се разколебах. Имам много аромати в черни флакони, но не мисля, че някой от тях отговаря на представата ми за този цвят, ако изобщо може да се нарече такъв, тъй като тои е ахроматичен - всъщност е липса на цвят. Черното за мен е изключително вълнуващо, вдъхновяващо и ми предлага безкраен уют, съчетан с анонимност. Това е цвят за творчество и самовглъбение, преоценка, релакс и какво ли още не. Като мисля за черен парфюм ми се иска да не е дълбоко арабски, нито пък сладък. Ще ми се да е олицетворение на лятна, ароматна нощ - с упойващи цветя, но не екзотични, а като от градината на баба ми. Харесвам аромата на шибой, малки карамфили, бял крем, рози, да е и леко зелен, но топъл и мистичен. Харесвам от черните си стария Жасмин ноар, новия Сплендида - никак.Досега не съм попаднала на вълшебната композиция, ще се радвам на насоки от вас. 

# 629
Дойде Une nuit a Doha SHL. Чудо е това!
Нямам думи да опиша този аромат. Очаквах нещо невероятно, но надмина най- смелите ми мечти. Отива ми в топ 5 на най- празничните аромати.
Мирише най- общо казано на наргиле, но наистина повърхностно казано. Сладък тютюн, бесмъртниче, ванилия и още любими съставки. Съжалявам, че толкова го отлагах. Ще го опиша като го разуча подробно.
Този парфюм е само за запалени парфюмани и е жестоко колекционерско изпълнение. Кутията и флаконът са много красиви. Всичките ми колежки го харесаха страшно много, но споделиха, че не биха могли да го носят. Нямат събития на които да го сложат.
Аз ще си го нося и разбира се веднага ще купя насляпо и другите два желани от мен, от същия бранд и автор.
Летя от щастие с този парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт