На море в Турция - тема 62

• 65 158
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
  • София...........

Хем искате да минете Истанбул през нощта хем смятате да направите нощувка в Афион нещо не ми се връзва.

Ако минем към 2-3ч. Истанбул ще сме сутринта в Афион, където ще разгледаме ще се наспим и на следващата сутрин продължаваме към Сиде. Идеята е да не минаваме повече от 1000 км. и да останат за следващия ден 4-5 часа път максимум, за да пристигнем по-навреме в хотела и да сме свежарки Wink
Има ли по-близък до Сиде добър вариант за нощувка?

Виждам, че разликата в километрите е малка, но във времето е 1ч.22мин.
- София през Осман Гази , Бурса до Сиде   - 15h19- 1294 km
- София през Сакария, Биледжик до Сиде - 16h44- 1322 km
Защо е за предпочитане през Сакария?

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 23:56 от divna_

# 241
  • София
За минаване по новия мост над залива платихме 103 tl.

# 242
  • Варна
Ако минем към 2-3ч. Истанбул ще сме сутринта в Афион, където ще разгледаме ще се наспим и на следващата сутрин продължаваме към Сиде. Идеята е да не минаваме повече от 1000 км. и да останат за следващия ден 4-5 часа път максимум, за да пристигнем по-навреме в хотела и да сме свежарки Wink
Има ли по-близък до Сиде добър вариант за нощувка?

Виждам, че разликата в километрите е малка, но във времето е 1ч.22мин.
- София през Осман Гази , Бурса до Сиде   - 15h19- 1294 km
- София през Сакария, Биледжик до Сиде - 16h44- 1322 km
Защо е за предпочитане през Сакария?
Не си струва да давате 30-35лв. за да минавате през моста Осман Гази, затова и обикновено всички минават през Сакария по този маршрут. Отделно, ако минете моста, после след Бурса има едни малко гадни завои докато се включите в главния път на юг, а и около Бурса е натоварено движението.
Ние минахме по пътя на картата която е постната по-горе преди 2 седмици, като цяло добре, но за съжаление беше по-зле от предните пъти. Проблемът е че имаше задръствания, очаквайте едно някъде малко след Чорлу, както и едно около Измит, като там дори бяха затворили магистралата и движението беше отбито. Това е заради строежа на северната магистрала, през нощта строят и затова. Като цяло загубихме около 3-4 часа над обикновено, а сме го минавали този път 3 пъти. Догодина, ако завършат О-6 ще може да се пътува много по-спокойно, дано скоро да стане.
Афион е добре за спирка на отиване, после имате едни 4 часа път най-много. Можете да разгледате и нещо по пътя, например пещерата Инсую, или нещо друго според маршрута.
И внимавайте за ограниченията на скоростта. По магистралата няма проблеми, можете и с 140км/ч да карате, няма камери, но след Сакария пътя са го напълнили с камери и така до Анталия.

# 243
За пореден път темата ми е супер полезна. Бях резервирала в Бурса, тъй като така ми го даваше маршрута на Гугъл мапса. Сега отмених резервацията и направих нова за Сапанджа, до Сакария. Благодаря за помощта! И аз чакам отзиви от Вон Резорт Голдън Бийч за тази година.

# 244
От тази тема разбрах за сайта на travelrepublic и вече гледам активно хотели. Същевременно обаче потърсих мнения за платформата на българи, резервирали през нея. Срещнах информация за цени за туристи от Острова и такива за останалите граждани на ЕС. Как мога да бъда сигурна тази цена, която гледам, за кого се отнася? Става въпрос за ie версията на сайта.

# 245
  • Варна
За пореден път темата ми е супер полезна. Бях резервирала в Бурса, тъй като така ми го даваше маршрута на Гугъл мапса. Сега отмених резервацията и направих нова за Сапанджа, до Сакария. Благодаря за помощта! И аз чакам отзиви от Вон Резорт Голдън Бийч за тази година.
Предполагам Сапанджа е за спирка за връщане?

# 246
От тази тема разбрах за сайта на travelrepublic и вече гледам активно хотели. Същевременно обаче потърсих мнения за платформата на българи, резервирали през нея. Срещнах информация за цени за туристи от Острова и такива за останалите граждани на ЕС. Как мога да бъда сигурна тази цена, която гледам, за кого се отнася? Става въпрос за ie версията на сайта.

Ако те устройва цената, просто резервирай. Ако случайно от хотела решат да поискат допълнително пари, то от съпорта ще се се свържат с теб и ако не те устройва вече, ще можеш да анулираш безплатно.

# 247
За отиване. На следващия ден в Сиде съм резервирала 2 нощувки в апартхотел, за да не сме на инклузив и да обиколим забележителностите, така че по което и време да пристигнем не ми е проблем.

# 248
Един мнооого закъснял отзив за Von Resort Golden Beach от мен. Държа да отбележа, че това ни е първата почивка в Турция и нямам база за сравнение. Е, хареса ни и сега се оглеждам за хотел за следващата година Simple Smile
Бяхме в хотела от 29.05.2019 до 05.06.2019г. Настаниха ни в нещо като апартамент - спалня с голямо легло и гардероб и друга стая с две отделни легла и гардероб. В Емералд бяхме резервирали Superior room. Стаите не са нищо особено, чистят всеки ден, зареждат и с вода ежедневно. Ние бяхме на приземния етаж и имахме малка веранда с дървена маса и 4 стола.
Скрит текст:
Може би понеже още не беше започнал активния сезон, но не се усещаше пълно - и на басейните по всяко време имаше места, и на плажа, и в ресторанта за основните хранения.
От към храна нямаше нищо засукано като ястия, но винаги имаше какво да си харесаш. Риба на всяко хранене два вида - една на скара, друга на пара/фурна, различни меса, на няколко пъти имаше черни миди, сьомга на сол печена, пастички различни и баклави 4-5 вида. Насипен сладолед има по време на вечерята в страни от ресторанта, през останалото време има пакетиран, но платен.
Хванахме два дена от Шекер байряма Smiley Тогава вече в ресторанта нямаше къде яйце да хвърлиш.
Скрит текст:
Плажът е страхотен - фин пясък, плавен преход и чиста вода. Шезлонгите са под тента. Има и детска площадка на пясъка, с тента отгоре.
Скрит текст:
Територията на хотела много ни хареса - идеална за разходка и игри на малко дете (нашето беше на малко над годинка). До входа на аквапарка също има покрита с тента детска площадка. Има кът с фигури на различни животни, мини зоо (зайчета, кокошки, токачки).

Ако може да предложите други хотели тип Holiday Village с добри отзиви, които да следя за следващата година, ще е чудесно Simple Smile

# 249
water_nymph , проблемът е, че човек разказва, че от съпорта се позовават на някакви общи условия и са го накарали да плати 40 евро за анулирането. Дано до времето за резервиране разгадая Simple Smile

# 250
Хм, странно и нередно. Четете в описанието на хотела, на някои пишело, че цената важи само за ЮК и ирландски граждани, но ако не пише нищо, не е редно да искат доплащане.

# 251
  • Русе/София
За VON RESORT и сладоледа-там,където спира влакчето до плажа има ресторант,по всяко време може да отидете и да си вземете сладолед,независимо от гривната на ръката ви.
Вносен алкохол има в бара във фоаето.

# 252

По магистралата няма проблеми, можете и с 140км/ч да карате, няма камери, но след Сакария пътя са го напълнили с камери и така до Анталия.
[/quote]
Искате ли да ми платите глобата 700 лири --скорост над 136км/ч
На магистралата вече следят  и отчитат  средната скорост --снимат ви на влизане и на излизане, ако надвишите зададеното време --Глоба.
Говоря за магистралата Одрин -Истанбул

# 253
  • Варна
Скрит текст:
За отиване. На следващия ден в Сиде съм резервирала 2 нощувки в апартхотел, за да не сме на инклузив и да обиколим забележителностите, така че по което и време да пристигнем не ми е проблем.
Не съм сигурна доколко идеята за преспиване в Сапанджа на отиване е добра. Това е по средата на пътя, а обикновено първият ден е добре да се вземе по-голяма част от разстоянието, защото на втория вече има и умора от пътя. Само казвам, всеки има различен стил на пътуване. Иначе добри варианти за спирки по пътя, където човек може да разгледа и да отпочине са: Ескишехир, Афион, или дори Кютахия.

П.П. Това за средната скорост е ясно, но реално човек по магистрала никога не стига такава средна скорост, защото ние винаги спираме тук-там за почивка. Няма как да пътуваш с часове и да не отбиеш я за тоалетна, я за кафе, я за хапване, или за зареждане. Като средна скорост е абсурд да надхвърлиш 120 ако спираш от време на време, за да стане или трябва да караш с над 150-160 по целия път, което и самите турци не го правят, или да спираш само за притичване до тоалетна. Не е нашия стил на пътуване. Иначе местните карат масово с до около 130 по магистралите, почти няма като тукашните джигити или партийци от управляващата партия, които са над тези неща.
А времето за влизане и излизане на магистрала се следят от няколко години, можете и сами да си ги проверите на сайта на HGS. Абе като си спомня как се тътрихме цяла нощ тази година по магистралата с всичките задръствани и отбивания заради строитеството си е направо абсурд да сме стигнали и 80 средна скорост по магистралата на отиване. За участък за 5 часа с нормална скорост ни трябваха още едни 3 часа ...
П.П. Проверих, Одрин-Махмутбей сме го взели за 3 часа с почивка за хапване, т.е. около 75км/ч средно. А после от Чамлъджа до Измит Доу сме се влачили 2 часа и половина за 90км, това с кратка почивка за кафе, 10-15 мин. ... Как се стига средно 136 скорост трудно мога да си представя.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 14:46 от MariaNova

# 254
Vogue Bodrum
Baja Bodrum
Club turban Мармарис
Orla Lotus Мармарис

Кой от тези хотели да избера според вас за началото на октомври?

Общи условия

Активация на акаунт