На море в Турция - тема 62

• 64 853
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
Привет от Камелия К клуб, ще пиша подробно след като се приберем  .
Неделя тръгваме обратно .Днес след като асистент компанията със здравната застраховка се изгаври с нас и ги чаках над 4 часа за отговор къде да отиваме на лекар , отидохме при този в хотела - 240 евро преглед с кр.картина и още 500евро искаха за лечение , че детето е с бактериална инфекция. Отказах венозните вливания и купих лекарства от написаното на рецептата, която с 300зора ми дадоха .
Имам въпрос не ми се сърдете много , че питам вероятно писани неща- голям търговски център наоколо да има , имам бъдещо първолаче, щеше ми се оттук да купя повечето неща .
Намирам се  : манавгат сиде - така ми го дава .
Съжалявам за неприятности. Аз имах същото преживяване с асистанса и отидох в произволна болница. Съвет към вас: вземете фактури и платежни документи, резултати от изследвания и диагноза с начин на лечение, подписани и подпечатан от съответните органи. В Б- я представяте всичко тава на застрахователи заедно с телефонната разпечатка, за да се види кога и колко пъти сте се обаждал на асистента. Длъжни са да ви възстановят всички разходи.

# 676
Мадам Тиква, моля те, кажи с кой туроператор сте, за да не ползвам услугите му.
Защото се каня да пътувам смалко дете и ако ми се случи нещо подобно и ще ми се пръсне сърцето от притеснение.

# 677
  • Burgas, Bulgaria
MONDIAL ASSISTANCE  - предложена е от агентката при заплащането на почивката и мъжа ми я плаща . Гледам пише долу на полицата   -  allianz-assistance.bg

Преди три години в Гърция , Дженерали се представиха брилянтно в подобна ситуация , бях възхитена .

Няма да  ги оставя аз , ма само да се пооправи с 40гродуса е в момента

# 678
Здравейте, имам важно питане!
Нашата почивка в Ефталия Марин почна зле. Всъщност злето беше по-рано. Оказа се, че са ми загубили куфара. Летяхме с чартърен полет на Онур еър. Отидох в бюрото за загубени вещи (челеби), дадоха ми бележка и сега съм в очакване.
 Питането ми е мога ли да претендирам за някаква компенсация и от кого? От Онур еър, от ТА или от летище Анталия или летище София (има вероятност въобще да не са го натоварили).
Междувременно ще трябва да си накупя всичко необходимо Cry
Този тип отношения са само между пътник и авиокомпания и никой друг, на този етап можеш единствено да чакаш евентуално да ти го открият. Според общите условия на Onur Air, те имат 60 дни да го направят, след това трябва ти да се свържеш с тях и да им предоставиш всички документи изброени в частта "LOST and DAMAGED BAGGAGE".

Запази си и всички касови бележки за разходи и след това можеш да искаш обезщетение от тях, каква част от него те ще се съгласят да удовлетворят и колко време ще отнеме е отделен въпрос. Комуникацията с нискотарифни компании често не е нито от най-лесните, нито от най-бързите.

Общи условия
https://www.onurair.com/en/faq/detail/General-Terms/859/1332/0

Контакти и проследяване на загубен багаж
https://www.onurair.com/en/travel-information/detail/Lost-Property/131/195/0

Имам въпрос не ми се сърдете много , че питам вероятно писани неща- голям търговски център наоколо да има , имам бъдещо първолаче, щеше ми се оттук да купя повечето неща .
Намирам се  : манавгат сиде - така ми го дава .
Можеш просто да разгледаш моловете около теб в google maps.

# 679
Мадам Тиква, а с кой туроператор си?
Дано малкото се оправи по-бързо.
Някакъв аналгин или температура отиващо?

# 680
  • Sofia
Мадам тиква, дано детенцето се оправи бързо. Запазете рецептата и касовия бон с който сте купили лекарствата, те също подлежат на възстановяване от застрахователната компания. Имах аналогичен случай тази година, след като се прибрахме в БГ ми възстановиха разходите в двуседмичен срок от представяне на документите. Важно е да запазите всички документи (фактура за прегледа, резултата от изследванията и документа за плащането им, лист на пациента, ако има издаден такъв).
Бързо оздравяване Ви желая. Simple Smile

# 681
Мадам Тиква, моля те, кажи с кой туроператор сте, за да не ползвам услугите му.
Защото се каня да пътувам смалко дете и ако ми се случи нещо подобно и ще ми се пръсне сърцето от притеснение.

Тук значение има коя е застраховател, защото и друг туроператор може да работи със същия застраховател.
А в крайна сметка, при който и застраховател да сте, няма гаранция, че няма да попаднете на кофти служител.
На нас при пътуване с Турс клуб ни се наложи да ползваме медицинската застраховка, не помня кой беше застрахователя, но останах доволна, реагираха бързо и любезно.
И те, и от хотела ни се обаждаха дори след като се разбрахме, да питат как сме и имаме ли нужда от нещо, казаха ми и да си пазя всички бележки за закупени лекарства, за да ми ги възстановят, но беше дребна сума и не се занимавах.

# 682
Важен е туроператорът за мен на мадам тиква.
Доста ще ги мисля, милите.

# 683
Аз доколкото помня те бяха със собствен транспорт, т.е. застраховката им е отделно, а не включена към туристически пакет.
Дано бързо се оправи детенцето!

Ние сега ще пътуваме в Гърция и правих застраховка към Армеец, тях ми предложи брокера, но дано не се налага да я ползваме.

# 684
Спомням си, че когато ние пътувахме с Турс Клуб, водачът ни разясняваше ( мисля, че писах вече за това) , че при здравен проблем трябва да се активира полицата като първо се обадите на посочения телефон в нея, т.е. на застрахователя и той да я активира. И после без проблем се ползвала , но ако това не се направи -застрахователя няма да плати нищо. Да не би да се е случило нещо подобно?

# 685
Полицата си е активна, при проблем, звъниш на застраховател /стига да имаш възможност, разбира се/, обясняваш ситуацията и чакаш те да те насочат къде да отидеш.
Те са се обадили на застраховател да ги уведомят, но не са ги насочили към медицински център и са отишли на своя глава.

Мисля, че разговорите се записват, може и да си извадите разпечатка и да докажете, че не са ви съдействали своевременно.

# 686
Здравейте, решили сме да се запишем на мини Егейска Турция за средата на октомври с посещение на Памуккале и Ефес, но аз се притеснявам дали ще е приятно още времето , гледам дългосрочна прогноза с дъждове, знам че е относително , но ако някой е посещавал по това време може и на лични да ми драсне
Благодаря

# 687
  • Варна
Читав Туроператор не би трябвало да работи с малоумници. Вече, ако всичко сама е направила си е виновна Мадам  Тиква.

# 688
Добро утро. За пръв път потеглихме с колата към Турция. Бихте ли ме посъветвали през кой пропусквателен пункт е удачно да се мине днес. Сигурно ще има повече движение заради празниците. Отиваме първо в Чанаккале за 1 нощувка.
Ферибота за Чанаккале от едно място ли се хваща? Мога ли да разчитам на Гугъл мапс да ни прекара по най-добрия маршрут?

# 689
  • Варна
Ферибота за Чанаккале от едно място ли се хваща? Мога ли да разчитам на Гугъл мапс да ни прекара по най-добрия маршрут?

Някъде около 100 пъти е писано , че фериботите са 4 и само един е денонощен.При такъв удължен уйкенд няма празна граница никъде , единствения начин е да отидете в нестандартно време.

Общи условия

Активация на акаунт