На море в Турция - тема 62

• 64 973
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте, от началото на година ви следя с голям интерес, защото планираме първата си почивка в Турция. Изчетох доста полезни неща, за което съм изключително благодарен! Имам няколко питания и ще се радвам, ако можете да споделите мнение, защото не съм сигурен как би било най—добре да постъпим. Харесали сме си La Blanche Island в Бодрум, като мислим да
 използваме услугите на тур. оператор. За момента сме се спрели на Емералд, като дата, на която възнамеряваме да тръгнем е 20.09. със самолет за 7 нощувки. Цената, която предлагат е около 2300лв за стандартна стая, UAI. Според вас висока ли е тази цена за такъв тип хотел в периода и има ли смисъл да чакам нещо в последната минута? Ако все пак изчакам за по—ниска цена, то има ли опасност да не останат свободни места? Другото, което ме интересува е, че липсва избор на изгледа на стаята, а ми се иска да бъде с гледка към морето, мислите ли, че при настаняването, ако сложа бакшиш с паспорта си и помоля за стая с такъв изглед, то би имало някакъв резултат?

Аз съм почивала в този хотел и съм го виждала и на по-добри помоционални цени в началото и края на сезона. Ако ви се чака до началото на септември, тогава вероятно ще има повече оферти за края на септември - началото на октомври. Чак да няма места се съмнявам.
Реално всички стаи са с изглед към морето, хотелът е заобиколен от всякъде с море. Като ни настаняваха си бяхме запазили най-обикновена стая и ни настаниха в такава с уникална гледка към морето без да сме давали нищо допълнително.
Гледката от терасата:

Много благодаря за споделеното мнение! Имам още един въпрос съврзан с настаняването. Тъй като в офертата няма избор на леглова база, то това нещо с тур. оператора ли трябва да го комуникирам или на място в хотела?

Какво искате да кажете, дали да сте на френско легло или две отделни легла ли? Това може да го уточните с тур. агента и да ви впише във ваучера желаната база на настаняване, French Bed или Twin Beds.
Така изглежда French Bed + има и едно диванче:

# 61
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте, от началото на година ви следя с голям интерес, защото планираме първата си почивка в Турция. Изчетох доста полезни неща, за което съм изключително благодарен! Имам няколко питания и ще се радвам, ако можете да споделите мнение, защото не съм сигурен как би било най—добре да постъпим. Харесали сме си La Blanche Island в Бодрум, като мислим да
 използваме услугите на тур. оператор. За момента сме се спрели на Емералд, като дата, на която възнамеряваме да тръгнем е 20.09. със самолет за 7 нощувки. Цената, която предлагат е около 2300лв за стандартна стая, UAI. Според вас висока ли е тази цена за такъв тип хотел в периода и има ли смисъл да чакам нещо в последната минута? Ако все пак изчакам за по—ниска цена, то има ли опасност да не останат свободни места? Другото, което ме интересува е, че липсва избор на изгледа на стаята, а ми се иска да бъде с гледка към морето, мислите ли, че при настаняването, ако сложа бакшиш с паспорта си и помоля за стая с такъв изглед, то би имало някакъв резултат?

Аз съм почивала в този хотел и съм го виждала и на по-добри помоционални цени в началото и края на сезона. Ако ви се чака до началото на септември, тогава вероятно ще има повече оферти за края на септември - началото на октомври. Чак да няма места се съмнявам.
Реално всички стаи са с изглед към морето, хотелът е заобиколен от всякъде с море. Като ни настаняваха си бяхме запазили най-обикновена стая и ни настаниха в такава с уникална гледка към морето без да сме давали нищо допълнително.
Гледката от терасата:

Много благодаря за споделеното мнение! Имам още един въпрос съврзан с настаняването. Тъй като в офертата няма избор на леглова база, то това нещо с тур. оператора ли трябва да го комуникирам или на място в хотела?

Какво искате да кажете, дали да сте на френско легло или две отделни легла ли? Това може да го уточните с тур. агента и да ви впише във ваучера желаната база на настаняване, French Bed или Twin Beds.
Така изглежда French Bed + има и едно диванче:

Точно това имах предвид, благодаря отново! Simple Smile

# 62
Здравейте,
Тази година почивахме в Сиде в хотел Тук Маджик Лайф Джакаранда.  Хотелът е много чист и поддържан, стаите са големи, храната разнообразна. Плажът е голям и пясъчен преход в морето. Много удобно и добре помислено за малки деца. Резервацията ни бе за стандартна двойна стая, но ни предложиха фамилна срещу малко доплащане. Естествено се възползвахме. Стаите с морски изглед трудно може да се нарекат такива. Тъй като сградите са ниски морето не се вижда, но пък гледката към градината и басейните е прекрасна. Имаше доста анимация за децата, тинейджърите и купонджиите. Бих повторила без да се замисля ако не съм сигурна в последващия си избор. 

Здравейте, тъй като сме харесали хотела за следващата наша почивка, може ли да споделите през кой месец почивахте, имаше ли опашки в основния ресторант за вечеря, лесно ли се намира свободна маса, зареждат ли допълнително храна като свърши или пак трябва да бързаш? И последен въпрос, истина ли е, че почти не се предлага риба? Ще очаквам с нетърпение вашия отговор.

# 63
В средата на май почивахме. Винаги имаше свободни маси. Храна се зареждаше постоянно. Предлагаше се фреш, риба имаше, морски дарове засякахме една вечер. Тогава настана напрегнато, защото рускоговорящите бяха неудържими.

# 64
Скрит текст:
Здравейте,
Тази година почивахме в Сиде в хотел Тук Маджик Лайф Джакаранда.  Хотелът е много чист и поддържан, стаите са големи, храната разнообразна. Плажът е голям и пясъчен преход в морето. Много удобно и добре помислено за малки деца. Резервацията ни бе за стандартна двойна стая, но ни предложиха фамилна срещу малко доплащане. Естествено се възползвахме. Стаите с морски изглед трудно може да се нарекат такива. Тъй като сградите са ниски морето не се вижда, но пък гледката към градината и басейните е прекрасна. Имаше доста анимация за децата, тинейджърите и купонджиите. Бих повторила без да се замисля ако не съм сигурна в последващия си избор.  

Здравейте, тъй като сме харесали хотела за следващата наша почивка, може ли да споделите през кой месец почивахте, имаше ли опашки в основния ресторант за вечеря, лесно ли се намира свободна маса, зареждат ли допълнително храна като свърши или пак трябва да бързаш? И последен въпрос, истина ли е, че почти не се предлага риба? Ще очаквам с нетърпение вашия отговор.
[/spoiler]

Здравей, миналата година бяхме там от 18.09. Опашки и бързане нямаше. За рибата не съм обръщала особено внимание-не съм й фен, но имаше пържени, готвени, цели големи риби. В основният ресторант вътре имаше много места, а навън по-малко, но винаги там сме сядали без проблем. Храна има навсякъде и веднага се изважда, когато нещо свърши. Не се е налагало да ставаме рано за шезлонги, защото нямаше проблеми със запазващи. Вероятно важен фактор беше, че едно 70% от гостите бяха немци. Хигиената беше безупречна и почивката чудесна. Много се чудехме и за тази година, но просто не ни се повтаря хотел, иначе е без забележки

# 65
Благодаря много!

# 66
Сега да дам отчет за Vikingen Infinity Resort & Spa Алания, тъй като като го запазвах не намерих отзиви за него.
С няколко думи за цената си наистина съм доволна. 4 човека- деца на 7 и 13 г. за дати 21-28.06.2019 с автобус малко под 2000 лв UAL.
Пристигнахме за около 19 часа от Стара Загора. С малко премеждия на отиване, нооо стават такива неща.
Плажът при нас отново не е водещ, приличен е, в началото има камъни на места, но има от къде да се влезе и е само пясък. Ивицата е малка след 5-6 м вече всичко е камък. Има достатъчно шезлонги и тенти, пясъкът е едър. Морето последният ден беше доста мръсно, явно имаше някакви течения.
Басейни и пързалки Има няколко басейна, чисти и поддържани са, не сме си слагали хавлиите да си пазим шезлонги- достатъчни са, ако не отидеш много късно разбира се. Има 5 пързалки. Момчетата бяха много внимателни и строго се спазваше реда да няма ранени. Даже търсиха на едното дете очилата за плуване, че си му паднали в басейна. На сина му му тече кръв редовно от носа. Веднага при спасителя, с тампони в носа, не го пускат да си го взема чак. Аз им викам "споко, така си е редовно", още малко да постоял.
Стаи чисти и спретнати, зарежда се редовно с  вода и газирана вода, лебеди и други с хавлиите, достатъчно просторни. Гледката беше гадна към един баир и отдолу генератора, който се включваше няколко пъти, защото спираше тока и бръмчеше доста. Ама като е затворено е ок. Както някой писа по- нагоре имаше и с тая с нормален изглед, ама не там покрай басейните ще е доста по- зле май- не знам и аз. Ама мен гледки не ми трябват, аз не се свъртам много в стаята.
Храна Всичко си има, ръби, плодове, дюнери, понички, сладолед от обяд, телешки медальони (мноооого вкусни), гюзлеми, баклави, невероятни пици на бара край плажа/басейна и кво ли още не.  За пиене сокове от машина, вода в малките чашки с фолио, айряни, бейлис (тяха си марка, така му викат просто), пина колада, чат- пат коктейли, ако са в настроение, алкохолът беше читав- от всичко опитах. И аз и децата бяхме разочаровани , че няма коктейли.Избрахме Италианския ала карт ресторант, ама нищо интересно. В основният ресторанта опашките се движат бързо и не се чака много. Маси има достатъчно, но повечето са на открито и е ужасна жега, храната е много вкусна.
Анимация- тук според мен им е слабото място. В сравнение с други хотели детската анимация куцаше. Детската дискотека беше 4-5 песнички (петнадесетина мин.). И тя и шоуто за големи започваше с 20-30 мин закъснение от посочения час. Никой не знае коя вечер какво има. Инъче програмата беше интересно. Едната вечер направиха сцена около басейна и имаше парти (музика, шампанско, коктейли, едни танцуваха на кокили, други бразилски танци като в Рио де Женейро Simple Smile ), единия ден имаше пяна парти, ама беше на пясъка и като се намокри става на кал и се омазваш. Зумба, волейбол и всякакви други подобни има както и навсякъде другаде около басейните, сауна, турска баня, инфрачервена кабина, фитнес, дискотеката беше пълна всяка вечер, през вечер имаше и жива музика не единия бар.
Хотелът е много красив. Няма много растителност.На терасата на лоби бара все едно си пиеш кафето на палубата на Титаник. Малко трудно се ориентирах вътре, все се обърквах. Друг минус е, че е един от малкото хотели с платен интеренет. 2 евро на ден, ама даже е гаден и почти само на лобито има. На мен не ми трябва такова нещо. Само да звънна на близките, че сме пристигнали по живо- по здраво. За самия хотел няма какво да обяснявам има снимки в нета по- нагледно.
Тва е в общи линии, ако някой нещо се сети да пита.

# 67
В повечето такива фейсбук групи, ако напишеш нещо негативно (по-скоро реално) за някой от любимите на масата хотели - ведната ще те нападнат. Там съм чела отзиви за откровено казано "дупки", описани като най-добрите места на света. Ще има тук-таме коментар от типа на "не ми хареса", а повечето ще са "най-хубавия хотел, там отидете!". Например една дупка в Дидим дето бяхме получили всички хранително натравяне преди години и няма асолютно никакъв плаж. Ама иначе хотела бил невероятен! Sweat Smile

# 68
  • В.Търново
Като за първи ходене, може ли да му кажете как е по-добре, с личен автомобил или автобус? За самолет няма да говорим, че ще ни излезе доста отгоре.Как е по-изгодно? Моя мъж казва с колата, но никога не сме ходили в Турция, какво как, къде се плаща, нищо не знаем.Ина възможност и без него да идем, защото той ще има възможност за пик сезона, а тогава е жега и най-скъпо.
Последно, коя агенция ми препоръчвате? Предпочитам да е с тръгване направо от Търново.
Говорим за другия сезон, 2020г.

# 69
Ако не ви притеснява нощния преход  с автобус е най- изгодно, поне за нас. За двама си е много удобно  според мен.

# 70
  • Велико Търново
Като за първи ходене, може ли да му кажете как е по-добре, с личен автомобил или автобус? За самолет няма да говорим, че ще ни излезе доста отгоре.Как е по-изгодно? Моя мъж казва с колата, но никога не сме ходили в Турция, какво как, къде се плаща, нищо не знаем.Ина възможност и без него да идем, защото той ще има възможност за пик сезона, а тогава е жега и най-скъпо.
Последно, коя агенция ми препоръчвате? Предпочитам да е с тръгване направо от Търново.
Говорим за другия сезон, 2020г.
     rusalka ,аз съм от Велико Търново,за тръгване от тук са Емералд и Дорис,но само в ден петък,имат представители-агенций в града,на лични ако искаш ще ти напиша,други не минават,ние все с автобус пътуваме с дете на 11,нямали сме проблеми досега.

# 71
Ние ще пътуваме за първи път тази година и избрахме с колата да си отидем. Поне за нас по-удобно, по-бързо и може да спираш когато искаш.

# 72
  • Русе
С кола е по-удобно, но и по-скъпо, особено първия път, като си сложиш и HGS стикера. С автобус е по-евтино(е, освен, ако не си шофьор и горивото ти да е без пари) Joy Wink

# 73
С кола е по-удобно, но и по-скъпо, особено първия път, като си сложиш и HGS стикера. С автобус е по-евтино(е, освен, ако не си шофьор и горивото ти да е без пари) Joy Wink

Стикера не е чак толко пари, а и ние сме на газ 😀

# 74
  • Варна
Най-евтиния транспорт е с кола и самолет, вчера гледах билети за съфорумка ,крайна цена не повече от 400 лв, а ако се запълни колата още по-добре. Моля ви, като пишете нещо мислете и не подвеждайте. С автобус е кошмар, но щом е за първи път идете така, пък после като се върнете ще имате вече опит. Зяпайте табели, път, това-онова.

Общи условия

Активация на акаунт