На море в Турция - тема 62

• 64 920
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте. Аз също вече мисля за лято 2020 г. Чета подробно темите, за да се възползвам от опита на тези, които отдавна запазват сами почивките си. Въпросите ми са следните?
1. Цената, която в момента е за даден хотел в ТР /ирландски/, ме устройва възможно ли е да се промени надолу ?
2. Цената в сайта на хотела за същия период е със около 500 евро повече - каква е уловката?
3. Триваго ми показва също по-висока цена за този хотел, а сигурно през наша ТА ще е още по-скъпо?!
4. В случай, че направя резервация през ТР, после мога ли да променям дати или да се откажа изцяло от резервацията?
5. Самолетните билети от Истанбул за Анталия как се резервират?

Благодаря предварително на тези, които ще ми помогнат с отговорите си. Simple Smile
По мои наблюдения през ТравелРепублик октомври-ноември са им по-добре цените. В условията им пише за анулиране колко удържат, обикнонено 45Евро. Може да резервираш сега и ако излезнат по-добри цени да си смениш резервацията ако те устройва. През Травел като направиш резервация питай задължително съпорта дали цената важи за БГ граждани, защото за някои хотели искат доплащане.

# 121
Jijo99, изключително полезно ми беше включването ти. Ние също ще пътуваме от Пловдив. През кой точно маршрут минахте, ако не те затруднява, разкажи? А HGS стикер от къде купихте? Възнамерявам да тръгнем след обяд(14-15часа), дали е добре, за да приключим с Истанбул около полунощ?
Ето това ви е към дадения момент на-добрия и бърз  път
https://www.google.bg/maps/dir/Plovdiv+Center,+Plovdiv/40.756873 … 24398,10.5z/data=!4m25!4m24!1m15!1m1!1s0x14acd1b737c83041:0x4b859e8be8490ec7!2m2!1d24.7450942!2d42.1448271!3m4!1m2!1d29.018106!2d41.0579441!3s0x14cab64b5e6a5bd5:0x6d88442dbbc76774!3m4!1m2!1d29.2290293!2d40.8944081!3s0x14cac4ac5978c73d:0x492f52b1599f0822!1m0!1m5!1m1!1s0x14dca27b822cd5fb:0xd160c1c8b3dc170b!2m2!1d31.995408!2d36.544443!3e0?hl=bg
минете по 3-тия мост другия е в ремонт и от този по бързо ще се качите на D-100 и от там на ферибота. след Гебзе магистралата  е затварят през нощта. не заобикаляйте и залива защото и надолу е затворена и навито се мъчи отново и отново да ви качи на нея. Моста е 125 лири в посока, ферибота мисля че е по евтин пък и който кара на него може да отдъхне. Може да спрете след това на Афионхисах--има хубаво еспресо и на Шел има и Старбъгс там.
Hgs стикер имам и не съм взимал на тази кола. Миналата година взех на другата, ако искаш дай тел на лично ще ти изпратя снимката с моя как се попълва. разбрах че са повишени тази година. Пътя е лек и се кара нормално бързо//120-140//км, внимавайте за камери и полиция. Преди Алания има планина правят резширение на пътя но не спират движението и не стават задръствания.

# 122
  • Пловдив
Между английския и ирландския Травел Републик има ли разлика?

# 123
И аз в очакване на отговор. Имам резервация през UK за втората половина на септември.

# 124
Много полезна тема и аз се записвам!
И в Турция съм била на море /Анталия/ и в Гърция също и на двете места ми хареса, но в Турция обслужването беше на изключително ниво и всички екстри,които се предлагат в хотелите,не мога да ги сравня с Гърция,всичко е осигурено, а в Гърция ми беше дотегнало всеки ден да се чудим къде да ходим да ядем, въпреки че като че ли там плажа е една идея по-хубав от Турция!

# 125
Миналата година ходихме за първи път в Турция и останахме доволни.Тази годи пропускаме защото сме с 3 месечно бебе ,но за догодина от сега гледам.Тези ТравелРепублик да разбирам ли ,че са ирландска агенция ,която явно предлага по добри условия от нашите.Ако може някакъв линк и някой запалзвал ли е през тях?Благодаря предварително.Рано ли е от сега да гледам за догодина юни?Ше сме 5-6 семейства и искаме да се възползваме от възможно най-добрата цена.

# 126
  • София
Hgs стикер имам и не съм взимал на тази кола. Миналата година взех на другата, ако искаш дай тел на лично ще ти изпратя снимката с моя как се попълва.

Ние не сме попълвали нищо сами. Отидохме на гишето (малко след границата) с талона на колата и паспорта на мъжа ми, и служителя сам си попълни нещата - директно в компютъра им. Така направи и другия служител с мъжа до нас.

А има ли начин да проверя колко лири са останали в стикера?

# 127
Hgs стикер имам и не съм взимал на тази кола. Миналата година взех на другата, ако искаш дай тел на лично ще ти изпратя снимката с моя как се попълва.

Ние не сме попълвали нищо сами. Отидохме на гишето (малко след границата) с талона на колата и паспорта на мъжа ми, и служителя сам си попълни нещата - директно в компютъра им. Така направи и другия служител с мъжа до нас.

А има ли начин да проверя колко лири са останали в стикера?

Има мобилно приложение, но не знам дали работи. Може да пробваш.

# 128
Миналата година ходихме за първи път в Турция и останахме доволни.Тази годи пропускаме защото сме с 3 месечно бебе ,но за догодина от сега гледам.Тези ТравелРепублик да разбирам ли ,че са ирландска агенция ,която явно предлага по добри условия от нашите.Ако може някакъв линк и някой запалзвал ли е през тях?Благодаря предварително.Рано ли е от сега да гледам за догодина юни?Ше сме 5-6 семейства и искаме да се възползваме от възможно най-добрата цена.

Да, точно така - ирландска агенция. Цените им са мнооого по-добри от нашите. Единственият проблем е, че не работят с абсолютно всички хотели, но най-предпочитаните ги има.
Този април аз запазих през тях за края на септември и съм безкрайно доволна. Всичко е лесно и добре измислено. От резервацията през комуникацията с тях до плащанията. А и основният фактор - цената. С около 1000лв. по-малко платих от предлаганото от наши агенции за същото нещо.
Само обърнете внимание, че са два сайта - един, който завършва на .ie и един, който завършва на .co .Вие гледайте първия.  Peace

# 129
И аз в очакване на отговор. Имам резервация през UK за втората половина на септември.
От многото прочетено разбрах, че в UK сайта  цената е само за UK граждани. Ирландският е за граждани от ЕС, но и там не за всички хотели. Така че след резервация задължително се пита съпорта дали цената важи за граждани с БГ паспорт. Два от резервираните хотели по път ги отмених поради тази причина. Резервирах в Бг хотел през ирландския сайт и в момента родителите ми почиват активно без проблем. С голямо благодарско на Роже, че ми разясни как действа сайта и успях да се свържа с БГ агенцията, през която е запазен хотела в Албена.

# 130
HGS няма ли гише на безмитния на Кап.Андреево? Преди сме купували там
Има си.

# 131
  • Пловдив
Дано само след излизането на Великобритания от Европейският съюз да няма промени в сайта.За това според мен е най-добре да се изчака до ноември.Загледах се по хотелите но избора не е много голям.Това ли се предлага или в по късен етап качват още?

# 132
Да припомня само нещо, което съм обяснявал и преди, Travel Republic не е някакво си сайтче ами голяма компания, която вече от доста години е собственост на дъщерното туристическо дружество dnata на Emirates Group, която пък от своя страна е огромен авиационен холдинг собственост на Дубайското правителство.

Освен това, те са на практика посредник и резервациите се осигуряват от местни агенции в съответната държава. Политическите проблеми на острова вас не ви засягат по никакъв начин.

Иначе броя на хотелите варира според сезона, когато със правил резервации обикновено е ималo средно между 200-400 пет звездни хотели в Анталия, не ми е липсвало нещо конкретно.

TravelRepublic.ie и DirectBooking.ro са двата посредника, които често съм използвал за мен и за приятели, не съм имал проблеми до сега за това и мога да ги препоръчам, като уговорката да се пита дали цените за конкретния хотел са валидни за българи особено в случая с Travel Republic си я правим винаги.       

# 133
Да припомня само нещо, което съм обяснявал и преди, Travel Republic не е някакво си сайтче ами голяма компания, която вече от доста години е собственост на дъщерното туристическо дружество dnata на Emirates Group, която пък от своя страна е огромен авиационен холдинг собственост на Дубайското правителство.

Освен това, те са на практика посредник и резервациите се осигуряват от местни агенции в съответната държава. Политическите проблеми на острова вас не ви засягат по никакъв начин.

Иначе броя на хотелите варира според сезона, когато със правил резервации обикновено е ималo средно между 200-400 пет звездни хотели в Анталия, не ми е липсвало нещо конкретно.

TravelRepublic.ie и DirectBooking.ro са двата посредника, които често съм използвал за мен и за приятели, не съм имал проблеми до сега за това и мога да ги препоръчам, като уговорката да се пита дали цените за конкретния хотел са валидни за българи особено в случая с Travel Republic си я правим винаги.       
Много полезна за мен информация. Това не го знаех.Но защо да се пита дали цените важат за българи? Цената не е ли еднаква за всички?

# 134
И това сме го говорили много пъти и е закачено подробно обяснено на първата страница, платформата е насочена основно към британския пазар и някои от агенциите осигуряващи резервации могат да не приемат тези цени за други националности. Стандартна практика е да се договорят отстъпки за определени пазари, което е и начин хотелите да си подбират контингента, с който да работят.

При резервация в условията на всяка стая пише за кой регион и държави е валидна офертата, но понеже знаем от опит, че информацията е непълна е добре да се иска потвърждение, за да е сигурен човек, че няма да има проблеми и да му искат доплащане. Освен това стаи от един и същ хотел могат да са предоставени от различни агенции и с различни цени и условия, затова и всеки случай е индивидуален.

Общи условия

Активация на акаунт