Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 32

• 57 477
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
NiaV, от снимките ти, които съм виждала тук бих казала, че изглеждаш много добре. Бръчките само ти си ги виждаш Hug

# 376
  • София
Nia, моля те, кажи какво напоследък ти харесва за зряла кожа, за зимата, такова дето не се впива в бръчки, дето и не подозирам, че са там докато не сложа неподходящ фдт, да не се трансферира (да ме извини съфорумката с непоносимост към чуждици:)

# 377
Използваната дума за гримове е точно трансферира.

# 378
Имам предвид, че не изсъхва тотално, а ако си пипна лицето, говоря по телефон или си избърша носа ФДТнът се трансферира от лицето ми върху това, с което съм го пипнала.

И аз предполагах, че означава същото, но не бях сигурна. Благодаря за обяснението! Това с цапането на дрехи, особено светли такива, ме побърква и е една от причините да спра да нося бели, слонова кост, светлобежави и въобще по- светли блузи/ тениски/ поло и т.н.
В този ред на мисли, бихте ли да препоръчали не- трансфериращ се ФДТ за нормална, към мазна кожа? Може и матов, може и с по- сочен ефект, средно покривен, да не е от най- плътните? Ценовият сегмент няма значение, но ще съм благодарна да не е от ранга на Сисли или Прери. Grinning

# 379
Revlon Colorstay не се трансферира със сигурност при мен и съм със същата кожа. Сега ползвам Loreal Infallible, но нямам наблюдения още. Със сигурност ми се трансферира Chanel два вида, които съм ползвала, както и Lancome Teint Idole Ultra, независимо, че го рекламират като не-трансфериращ се. Някак ми седи върху кожата, а не попива (да го кажем Simple Smile ). Double Wear на EL не се трансферира, но ми се запушват порите от него и става страшно.

# 380
Аз досега не съм открила нетрансфериращ се фон дьо тен. Телефона ми става на нищо. Шалове затова не нося, освен че ме душат.

# 381
  • София
И моят телефон, за дрехите ... за мен и със светли, и с тъмни е все едно. Днес си погледнах палтато,  нейви синьо, тъкмо от химическото го бях взела онзи ден, точно на яката цялото във фдт просто...

# 382
И аз още не съм открила моя нетрансфериращ се ФДТ. Ревлон Colour Stay и той е в кюпа.
Мен пък шаловете ме спасяват. Поне пера тях след всяко носене, че сега зимата ако след всяко обличане трябва да нося бялата парка на химическо, няма да мога въобще да се доредя до нея.
Цапат се и тъмните дрехи, факт. Но поне сякаш носят малко повече, не са съвсем като светлите такива. Поне моите впечатления са такива.

# 383
Ако съдя по вида на телефона си, Stay Naked не се трансферира. Но пък е първият фдт, който нося без пудра, та може да се окаже, че пудрите са цапали.
Шалове нося за да не пера и давам на химическо чистене якета и палта след всяко носене.

# 384
И аз преоткрих шалчетата. Преди като Денси усещах дискомфорт носейки ги, но откакто открих, че с тяхна помощ не си цапам дрехите - яки, ревери, почнах да ги ползвам като задължителен аксесоар. После като  So selfish пера основно тях, а яките на саката и връхните ми дрехи се запазват по дълго време чисти.

# 385
NiaV, от снимките ти, които съм виждала тук бих казала, че изглеждаш много добре. Бръчките само ти си ги виждаш Hug
Казвай какво пиеш! От мен е! Имам известни намеси на места, но нищо (Което съм правила до момента) не може да спре събирането на кофти макиаж в назолабиалните ми бръчки и тези, които се образуват по бузите ми при усмивка. Както и в пачи крак около очите. Както и в пушаческите бръчки, но щом заради тях не спрях, не тая надежда за себе си.
So selfish, Sisley, La Prairie и La mer цапат повече от всичко друго, което притежавам.
Happythought, моля кажи с каква кожа си.
 Изреждам си любимците напоследък и преимуществата им:
Lancôme Teint Idole- определено е дълготраен. За мен не е full coverage, въпреки, че така пише, но е изглаждащ и близо до пълно покритие. Ако го запечатам с пудра, напоследък с By Terry хиалуронова, тъй като цветът ми е малко тъмен, не мърда. Отнема му малко време да изсъхне до мат, но после няма следи по телефона ми, не цапа. Въпреки, че е естествен мат, има някакво озаряване с него и не се събира в нищо! Казват, че Revlon Colorstay му е двойник, с разликата, че цапа. Пробвах го с четка, с гъба и с пръсти- с пръсти стана на петна, с бъфинг четка (това наистина не знам как се казва на Български) не ми даваше красив завършек. С гъба е супер. Отдолу прилагам снимка, изглежда така през целия ден. Happythought, бих си взела отливка.
Make Up Forever stick- за сериозно суха кожа. Нанасям с четка. Даже моята, изключително сахара- подобна кожа изглежда сочна с него. През деня определено съм блестяща, направо лъщяща, но не се събра никъде. Освен със старата версия на Ла Прери анти-ейдж не ми се е случвало с друг ФДТ. Обаче цапа сериозно всичко, до което се докосне. Иначе е красота за зряла кожа. Покритието е пълно, но много естествено.
Make Up forever velvet compact powder foundation- нанася се с гъба или четка. Пудра е, но има някакъв сатенен завършек, когато се затопли върху кожата. Стои супер естествено, но заглажда кожата чудесно. Изглежда страхотно и след спорт, не мърда докато не го махна. Не се събира никъде, лятото видях сметката на почти цяла опаковка. Определено ще го подновя скоро. Не цапа изобщо, разкошен е. За да е ок върху сухата ми кожа я хидратирам повече от обичайното, но не ми я изсушава прекомерно.
Докато пиша видях, че Check Please е писала за stay naked- при мен също няма трансфер с него, но не стои добре на бръчките ми. Възможно е моята кожа да е по-суха, наистина рядко се случва нещо с матов завършек да не се напука около устата ми.
Също нося шалове, включително и леки, копринени през лятото, защото съм луда на тема пробване на нови ФДТни и в последствие деколтетата ми са ад.
Любим ми е и дермабленд, но не Виши, а professional liquid camo. Цапа умерено, не е 100 процента цвета, който ми трябва, но всеки път, в който го нося ме питат с какво съм.

# 386
Ниа, ползваш ли киселини или третиноин? Защото аз като ги ползвах активно имах същия проблем около устата и пушаческите бръчки. Спрях ги, освен един тоник от време на време, почнах с много хидратация, хубава база, хубава четка, много блендване и проблемът изчезна. Пудрите обаче скапват всички усилия и в тази зона не слагам никога никаква пудра, а с фдт на UD въобще спрях. И прахообразните хайлайтъри спрях, просто ми омръзна концепцията и ефекта им.

# 387
И аз съм от пушачите, колкото и да не се гордея с това. Но, големият ми проблем не са назобиалните - май просто съм с по-кръгло лице и едва сега се появават наченки на такива. За сметка на това в олоочната зона е страшно. Там е и адски сухо и прегреша ли с повечко продукт, изглежда ужасно. Дори консилърите спрях вече.
Иначе, следи от ФДТ по дрехи не ми остават. Слагам малко количество разнасям добре с ръце, колкото да изравня тена. А и дрехите не се опират в лицето. Само шаловете, но по тях от ФДТ като да не остава нищо при мен.

# 388
  • София
Еййй, точно това ми трябваше, да ми пуснеш мухата за на Dermablend фон дьо тена, ето този ли харесваш?
https://www.dermablend.com/face-makeup/smooth-liquid-camo-foundation.html
Чакам тази седмица да ми дойде ето този на Dermablend:
https://www.dermablend.com/face-makeup/cover-creme.html?dwvar_co … ;cgid=face-makeup[/url]
и искам да го ползвам само на участъка с витилиго и да го комбинирам с друг за останалото лице. За съжаление в UK Dermablend има само на Vichi и поръчах цвят на сляпо онлайн. Кой е твоят номер по - светъл или по тъмен идва?
Скоро купих един фон дьо тен на CLINIQUE Beyond Perfecting foundation + concealer. Това за мен е най - ужасният фдт, който съм ползвала изобщо. Свлича се, не е за вярване, но цвета се променя след около половин час и става по-тъмен, стои на петна... не знам къде ми беше умът...
Check, взех за проба един стик хайлайтър на Glossier Haloscope чудесен и деликатен е.

# 389
Check, ползвам и киселини, и трет, и каквото се сетиш. А какво да правя петната ако не ползвам?
Happy, приспивам детето и ей сега ще пиша! Имам безброй въпроси за този стик!!!
Иначе точно показания от теб харесвам, но цветовете масово клонят към розовеещи/оранжеви. Малко по-тъмни са от показаните в сайта, поне според 2та, които имам.
Добавям- Clinique even better make up не е better от описания от теб. При мен беше ад. Пробвала ли си за витилигото т.нар. Течен камуфлаж? Виждала съм на Ланком и MUFE и бих пробвала някой като ФДТ.
Моля разкажи за хайлайтъра. Аз за това много харесвам Боби Браун-нищо не подчертава.
Редактирам се, за да добавя peach perfect на too faced в групата на ФДТните, които не оставят петна след себе си. За мазна кожа е чудесен, подарих го на приятелка, на която стои възхитително. На суха кожа не стои толкова добре, но нито при мен, нито при нея имаше следи върху телефона в края на деня.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 09:04 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт