ЯНУАРСКИ беборани, догодина ще зарадват свойте мами!

• 16 268
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
  • Русе
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала. Vvenkova, аз лично няма да ходя на море по препоръка на моя лекар. В началото на бременността имах проблеми и ми забраниха да пътувам на големи разстояния. Що се онася до бременността и морето съм чувала, че в такъв момент не се препоръчва прегряване на организма и че има опасност да ти се образуват петна по лицето от слънцето. Не искам да те плаша, но на твое място бих се посъветвала с лекаря си преди да тръгна. Хубав ден на всички!

# 196
Здравейте, аз да ви се оплача че нещо от 4 дена съм гладна нон стоп и разбира се качих 2 килограма. Ама не мога д асе позная, ям непрекъснато. Колегите ми вече си крият храната от мен Embarassed Ужасно се чуствам, но нямам воля да спра. Ох как ви завиждам Клеми и Галина че ходите на това училище, аз с тая моя работа никъде не мога да отида. #2gunfire
vvenkova аз ходих на море и с първата и с втората бременност. Влизах в морето и се пекох на слънце и нишо ми няма. Дори планираме пак да ходим август и пак ще си влизам в моренцето. Отивай спокойно и весело изкарване

# 197
  • В офиса
Vvenkova, от търново до морето ти е 2-3 часа, нищо работа. А и пътят към Варна е хубав (вече не се заобикаля през майната си) Това с неможенето да се пътува е вече за много напреднала бременност, когато от друсането можеш да получиш контракции.
За къпането - в морето водата се движи непрекъснато и рискът от гъби е доста по-малък отколкото в басейн. Наслаждавай се на почивката си.
Много слънчево море ти желая  Peace

# 198
 JoyЗдравейте и от мен.Исках да ви питам как сте с главоболието?На мен вече за 3 пьт ми се слчва да ме боли глава жестоко и то по няколко дни.Вчера вече не издаржах и се обадих на доктора и пих Парацетамол.Вас боли лил ви така

# 199
  • София; Дружбето
pijo_82 от една седмица ме цепи глава яко. Ако не ми мине до вечерта пия ацефин, понеже друго не ми помага. Мисля, че е нормално състояние  newsm78

# 200
  • София
Момичета,къде и в колко часа се провежда обучението в София?Аз не че съм забравила какво се прави Laughingно може да дойда някой ден,за да ви видя.Заплаща ли се?

# 201
pijo_82 от една седмица ме цепи глава яко. Ако не ми мине до вечерта пия ацефин, понеже друго не ми помага. Мисля, че е нормално състояние  newsm78
сигорна ли си,че е безвреден?от доктор ли ти е предписан Simple Smile Wink

# 202
  • София
Момичета,къде и в колко часа се провежда обучението в София?Аз не че съм забравила какво се прави Laughingно може да дойда някой ден,за да ви видя.Заплаща ли се?
Не се плаща, даже подаръци раздават. От 9:30 - вторниците в Ъпсейърс на Втошка, а четвъртъците в "Мис каприз" на Кракра 22.

# 203
  • София/Варна
За пътуването - и мен майка ми ми пили, че не било добре да пътувам, София-Варна бил дълъг пътя и т.н. Аз лично мисля да се консултирам с доФтУра и той каквото каже Wink.

За главоболието - и мен на моменти ме боли жестоко главата. По разните му статии пише, че е нормално и не е желателно да се пият хапчета. Понякога главоболието в тези седмици (14-18г.с) се дължало на глад или липса на свеж въздух. Откак съм се преместила в друга стая на офиса (където не се карам всеки ден с колегите за отварянето на прозорец) съм много по-добре.

# 204
Аз забелязах, че ме боли глава като си пропусна сутрешното кафе. Като ме заболи, не се мъча - пия парацетамол и съм О.К.
Колкото до пътуването - ако всичко е наред с бебо и с плацентата няма проблем. Аз си пътувам до Варна, София, Бургас... и до Гърция ми се ходи, ама няма кой да ми се върже  Whistling

# 205
  • София; Дружбето
сигорна ли си,че е безвреден?от доктор ли ти е предписан Simple Smile Wink
Не се препоръчва за бременни, но нямам друго спасение. Нямам наблюдаващ лекар тъй че сама си го предписах  Whistling

# 206
За пътуването - страшно няма, но аз като седна в кола ми става лошо, ама си бях така и преди.Не отидох на един изпит до Варна от страх, че ще направя беля в автобуса  Simple Smile
За главоболието - мен обикновено ме заболява главата към края на работния ден и мисля че се дължи на огромното количество тютюнев дим  ooooh!, което се носи около мен и на липсата на свеж въздух, затова като изляза от офиса дишам дълбоооооооооооко  Simple Smile

# 207
Момичета, имам един въпрос. Сигурно е тъпо да питам, но ... довечера пътуваме с мъжо за морето и тука взеха да ме плашат, че не било хубаво да пътувам бременна, да съм си купела но-шпа, папаверин, или някакво си там друго лекарство, да не се къпя в морето и разни такива? Та ме стресираха нещо? Мога ли да пътувам според вас или да се откажа? Знам, че някои ходиха вече на море. Моля, кажете ми вашето мнение.

Ако това ще те успокои аз, с бебето в корема пропътувах голямото рзастояние от Варна до Смолян ( сложи ги 500 км ), понеже татко беше в болница. И всеки ден по 40 км ( отиване и връщане) от родния ми град до Смолян, за да сме при татко, в продължение на една седмица. След това обратно до Варна.
Бебето се държа геройски Grinning аз също, не ми прилошаваше.
Така че спокойно си пътувай, а но-шпа или папаверин си носи задължително, те са ми постоянно присъствие в чантата.
Весела почивка!!! Hug

Елеонора, наистина ли пушат около теб? Вземи ги дресирай малко, не може да пушат при бременна Wink

И мен ме боли глава като не пия кафе, но мога да понеса само 3 в 1. Докторката ми каза, че мога да взимам ефералган, което си е чист парацетамол.
Забелязвам един парадокс, преди осем години като бях бременна забраняваха парацетамола, даваха само аналгин, сега го препоръчват.

# 208
  • София/Варна
eleonora_petrova, ама ти защо не ги насметеш твоите колеги - аз хич не им мълча на моите. Не е добра идея да си пасивен пушач по време на бременността - все едно сама си налапала цигара.

# 209
  • София
Здравейте,

Аз съм отскоро регистрирана на този сайт. Нашият сладуранчо го чакаме на 28 януари  Simple Smile
Само да споделя за пътуванията - наложи ми се да пътувам по работа в средата на юни с автобус от София до Бургас.
В резултат на което имам зацапвания и отлепяне на сака. Добре, че засега не е наложително да лежа вкъщи, че ще издивея.
Ако не ви се налага - не пътувайте! Но все пак вие си решавате.

Леко бременеене!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт