Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 60

• 38 047
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Мами въпрос към вас....с приятеля ми нямаме сключен брак а честно казано и не държа на това та въпроса ми е дали знаете случайно каква е процедурата при припознаване на бебо в смисъл не съм наясно къде какво се прави!?

# 121
  • София
Във всяка болница е различно. Хубаво е да питате на място или в темите на съответните болници тук във форума.
Преди години в Шейново просто попълнихме документи и това беше.
3 години по-късно платихме 40 или 50лв-за да ни извършат услугата по припознаване и да издадат бележка за отпуската по бащинство за мъжа ми.
Ако си вземете нотариално заверена бележка за припознаване и я занесете в болницата, ще платите само 20лв за бележката за отпуска.
Сега вече може да е различно, както и в други болници.

# 122
Момичета, снощи се събудих от силна болка в ухото, сега ме боли само при натиск, обаче чувам слабо, тъй като в неделя едва ли ще намеря лекар, на някой да му се е случвало и да знае, какво капки мога да си купя, като съм бременна?

# 123
  • София
sisies, най-добре е да отидете на лекар.
От къде сте? За София - Исул.

# 124

Не съм от София, но ми дадоха Otipax, ако не се оправи, утре ще съм на лекар.

# 125
Мами въпрос към вас....с приятеля ми нямаме сключен брак а честно казано и не държа на това та въпроса ми е дали знаете случайно каква е процедурата при припознаване на бебо в смисъл не съм наясно къде какво се прави!?

Когато се роди бебето, таткото трябва завери нотариално декларация за припознаване на детето и да я остави в болницата. Някои болници викат и нотариус на място, но тогава и таксата е по-висока.

# 126
Здравейте, някоя от вас да е лекувала бактериална вагиноза с полижинакс? Предписаха ми го, но понеже винаги си преглеждам и листовките, на тази пише да не се слага по време на бременност и кърмене. Anguished

# 127
Аз бих искала второ мнение на АГ. Малко съм мнителна вече, защото така ми предписаха нещо към което съм алергична, въпреки че бях предупредила за алергията ... та добре че си чета листовките иначе щеше да стане фал. Може и да е безопасно това което са ти изписали но според мен по-добре да питаш и друг лекар. За съжаление не съм го пила да ти дам съвет конкретно за това лекарство😔

# 128
Здравейте, някоя от вас да е лекувала бактериална вагиноза с полижинакс? Предписаха ми го, но понеже винаги си преглеждам и листовките, на тази пише да не се слага по време на бременност и кърмене. Anguished

Два пъти през бременността са ми изписвали глобули Полижинакс. Тези глобули са едни от най-често предписваните по време на бременност. На някоя бременни дори им ги предписват превантивно преди раждането, когато то ще е нормално, за да се избегне раждане с някаква вагинална инфекция. На листовката няма идея какво пише. Вярвях на моя лекар и не съм поставяла под съмнение лечението му.

# 129
Благодаря за бързите отговори ! Hug Ами аз видях алергиите изписани на листовката и ги нямам. Щом е стандартно да се изписват при бременност, ще ги слагам, успокоих се. 

# 130
[здравей те на всички искам да ви попитам в 6гс съм бременна виждат околоплоден сак казват че всичко е наред а мен много ме боли долу ниско ходих каде ли не на лекар и ми казаха че е възпаление на нервните окончания а пък ас се претеснявам да не е извънматачна бременност ако може някой да каже мнение

# 131
Благодаря за бързите отговори ! Hug Ами аз видях алергиите изписани на листовката и ги нямам. Щом е стандартно да се изписват при бременност, ще ги слагам, успокоих се. 

Наистина е странно, че пише това на листовката. Моят лекар даже ми беше казал, че само Полижинакс може да ми изпише при вагинална инфекция.

Не се притеснявай, щом ти е изписано от лекар. Важно е да вярваш на лекаря си, а ако му нямаш доверие, да го смениш. Аз и двете бременности си избрах компетентни лекари, по мое мнение, и оттам насетне каквото ми кажеха, се съгласявах. Grinning Не съм чела почти нищо за евентуални проблеми в интернет, защото избягвах да се натоварвам. Затова смятам, че е много важно бременната да вярва на лекаря си. В противен случай се започва едно четене в интернет и вкарване в разни филми.

Лека бременност Smile

# 132
Съжалявам че съм малко по-негативна но аз от вярване можеше да свърша доста зле. Предпочитам да си правя леки проверки - в моя случай просто дали ми изписват нещо към което съм алергична. Смених лекаря и ето на сега съм по- доверчива ама пак си имам едно на ум. Хора сме, стават грешки, за да съм сигурна за бебчо и себе си ще чета и ще проверввам. Да, малко повече усилия ама аз ако това не направя за това бебче сега то... Дано никой не пострада от грешка на лекар, но само на вяра.. да разчиташ за детето си.. аз не бих. 2ма лекари ми казаха ако пложението не е критично да не посягам към Монурал, а трети каза да си го пия без никакъв проблеми.. е къде е вярата? На кого да вярвам?

# 133
  • София

Не съм от София, но ми дадоха Otipax, ако не се оправи, утре ще съм на лекар.
Преди години дъщеря ми само с Отипакс я лекуваха (+ АБ). Правеше по 2 отита годишно.
Синът ми направи отит в началото на годината и категорично забраниха да му слагам капки.

Можете са сложите нещо топло на ухото. Аз затоплям морска сол, слагам в платнена торбичка и карам оплакващият се да спи с ухо в/у нея.

Бързо оздравяване.

# 134
Привет, дами! Бременна съм в 33г.с. и от няколко дни имам менструални болки ниско долу. Бебчо си стои още високо и си мърда, а аз умирам от болка в слабините. На няколко пъти се случи вече. Искам да Ви попитам дали е повод за притеснение или си е нормално в 8 месец? Първа бременност ми е и се побърквам. Благодаря Ви, предварително!

Общи условия

Активация на акаунт