Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 4

• 38 407
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Очаква ли се повишаване на цените? Ръста на златото дава подобни индикации.

# 361
Още една индикация какво се очаква догодина с пазара и цените на имотите... От сега бързат да си вържат гащите !

Не, не. Те си връзват винаги гащите. Предишните им 2 сгради също се поразграбиха на етап проект. Хубави жилища нямаше след разрешително, а цените бяха на горе. Марто взе хубав апартамент на изогдна цена. Сега същия е 10к отгоре. И сега е така, ако искате 3стаен за 50-55к трябва риск.

# 362
  • Варна

По-скоро срив на цените и пазара.

@So Lucky*,  визирах прехвърлянето на право за строеж 8 месеца преди разрешителното за строеж...малко прекалено ми се струва.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 17:15 от Мъж с пушка

# 363
  • In transit
И на мен ми идва в повече...а и не разбирам при това огромно предлагане в момента да правят такива сделки съвсем на червено...Може би наистина цените ще тръгнат надолу и се застраховат. За мен рискът да капарираш на зелено когато имат вече разрешение дори с няколко хидяди по-скъпо е доста по-оправдан.

Лъки, в тоя комплекс ще има 500 апартамента сигурно...все ще остане някой дето става за живеене и след като вземат разрешение.

# 364
  • Варна
Спада не се ли очакваше тази година?

# 365
  • Варна
Очакваше се,ама го изместиха за догодина Grinning

# 366
Здравейте, записвам се официално в темата 😀 Успях да прочета и предишните, благодаря на пишещите, много е полезна информацията, която споделяте 😀 Относно Фемили гардън, в сайта им нали пише, че строителството започва ноември или декември тази година, със срок от 18 до 24 месеца? Ако има промяна, не е ли редно да го отразят?

# 367
Не ги правят като едно време вече тия сривове. Едно време какви сривове имаше, ехеееей. Сещам се за една крилата фраза " Не мисли как да харчиш по-малко, а как да печелиш повече". Та и с нашия очакван срив е така. Наистина е учудваща бройката строежи в града. Що не направиха един нов квартал, не зная. Знам де, ама е тъпо. Хем и сега съществуващите щяха да са по-приятни.

# 368
  • Варна
Аз, конкретно се интересувам за продажба на имот. Да не ме отнесе някое ценово цунами. Grinning

# 369

Всъщност ръст на златото дава обратни индикации. Основната причина поради която златото расте е че има несигурност около световната икономика. Всякакво забавяне на световната икономика или евентуална рецесия би бил негативен фаkтор върху цените на имотите в Бг. В момента Германия е на прага на рецесия. Цените на имотите вече спадат на много места по света въпреки ниските лихви. Просто няма начин този темп на повишение да продължи много повече при положение че дохода от наем във Варна е около 3%.

# 370
  • Варна
Теоретично - да, но  в българския пазар липсва иконом.логика. Grinning

# 371

Лъки, в тоя комплекс ще има 500 апартамента сигурно...все ще остане някой дето става за живеене и след като вземат разрешение.
Да, разбира се, че ще остане нещо. Но цената ще е нагоре. Както в на Марто блока имаше апартаменти, но цените бяха повишени.
И апартаментите  са 360, вече 99 проддени.  Rolling Eyes

# 372
  • Варна
А, някой да знае какво се случва срещу Алати? Има активност от няколко дни.Виждам,че има и машина за набиване на пилоти.Вчера дочух,че щяло да бъде пак някакъв комплекс от 5 блока по 10-12 етажа,но не намирам никаква информация?

Еdit: Намерих номера на парцела в кадастъра, и по разрешителни за строеж излиза това:

КОМПЛЕКС ЗА ОБИТАВАНЕ С ОБЩЕСТВЕНО ОБСЛУЖВАНЕ и ограда, находящ се в УПИ ХVІ-590, /с идентификатор 10135.73.590/, кв.1, по плана на Промишлена зона „Планова“, гр.Варна

Явно е "фалшива тревога" Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 12:26 от Мъж с пушка

# 373
  • Варна
И какво ще рече "обитаване с обществено обслужване"?

# 374
  • Варна
Силно учудена съм от развитието около Фемили гардън и така бързо разпродаване на имоти. Ако пък и е вярно, че на пролет ще получат разрешително.... Като цяло ми харесва проекта им, ако оставят и озеленяването в същите  квадрати обаче. Но, продажби в този етап, колкото и да сигурен строителя, не знам ....

Относно бъдещия проект на Червенков - https://mait.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f … 0%ba%d1%82%d0%b8/
Ще бъде на ул. Ал. Батенберг - само това се изпуснаха Simple Smile, не на Цар Асен. Не бяха много любезни и отзивчиви Simple Smile, казаха да следя на сайта им, там ще описват по-подробно за този и другите им проекти Simple Smile.
Аз знам от друго място, за един парцел/стара къща ъглова на Батенберг в близост до тунела Шипка, че ще се събаря и строи, като това го знам от две години. И рендера пасва на това място.  Може и да се лъжа, но че ще се строи там е сигурно, дали Червенков или някой друг. Сега трябва да чакам някоя друга "птичка" с информация за Цар Асен Simple Smile, че те не се издават Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт