Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 юли 2019, 10:39 ч.

Сватба, булките на 2019, тема 7

 • 19 028
 • 748
 •   2
Отговори
# 735
 • Мнения: 442
Моят мъж много държеше да ума гайдар на сватбата, понеже е от Родопите.... Ами голяма тръпка си беше! Жалко, че не ми беше дошло на акъла да влезем в ресторанта с гайдите, но няма да съжалявам де 😁 И аз не знам какво щях да правя без групата 🙄 аз съм много не организирана, а тук всички ме амбицираха да се стегна и да правя нещата по план.

# 736
 • Мнения: 235
Аз пък директно започнах да пиша в 2019, даже понеже се регистрирах заради сватбата и отначало като гледам какви глупости съм питала хахаха Grinning Не знаех как се пише мнение, не знаех за правилото за две мнения едно след друго, не знаех за цитатите Grinning Доста неориентирана бях.
Бях отворила да чета старите теми, ама много бързо ми писна и реших да питам директно. Затова, ако бъдещите булки четат нека не се притесняват и ние сме минали по тоя път Grinning


Хаха, и аз по същия начин. Регистрирах се заради нашата тема. А докато науча как става удебеляването на имена....

# 737
 • Мнения: 2
Привет на всички бъдещи булки.
Искам и аз да споделя горчивия си опит от 6 месечния си резултат на подготвяне на моята тъй мечтана сватба.
На 07.07.2019г., трябваше да изживеем нашия тъй мечтан и дълго подготвян ден.
След старателно сътворяване на сценарий от дума по дума и от стъпка по стъпка, до последния детайл, бях измислила всичко. Украсата hand made, всяко бурканче, всяка панделчица. Всяка песен, танц и куп репетиции с хората участници. Набавяне на посуда, готвач, сервитьори, Ди Джей, фотоГаф, оборудване под наем и куп надиплени кашони с украса за арката за изнесения ритуал, за масата за дарение вместо букет, за бурето на което трябваше да разрежем тортата, за масата на децата, за сватбената маса, за масата за гостите и т.н.
Така мечтаната ми винтидж градинска сватба... 😣😥🤐
Не можете да си представите какво ни се случи.
И така, мястото е "Приказната градина Удиком Парти Център" в град Елин Пелин.
НЕ ХОДЕТЕ ТАМ!
В деня на сватбата, 25 човека организатори, 7 деца припкащи и забавляващи се. Пристига камиона с оборудването (маси и столове, машини за бира и кафе, топлинен шкаф за храната и др.) Такова наемане се налагаше, защото от въпросната градина на стойност 2300 лв наем уж за 24ч, се оказахме подлъгани, че и маси и столове нямаха достатъчно. Това удоволствие ни струваше допълнително 1100 лв. Но нямаше как, хванали сме се на хорото...
В 12ч почти всичко беше наредено и нагласено. Домакините там нещо се подмотваха. Но не щеш ли в един момент какво се случва - О, Господи! - започват безмилостно да жилят пчели. 15 човека и едно дете ужилени. Всички почнаха да изпитват неудобство. Някои се разбягаха. А пчелите, жилеха ли, жилеха. Обяснението на собственика беше: - "Спокойно, пчеларя е тук! Той ще овладее ситуацията!"
А какво правеше пчеларя там в този момент?
Оказа се, че тези хора, незнайно защо точно тогава и точно в този момент, са си решили да си вадят мед от собствените им кошери, намиращи се на паркинга пред градината. 😲🤪😖
По дяволите, защо го правеха?
По този начин разбутали пчели намиращи се в едно дърво в самата градина. Пчеларя не беше в състояние да овладее положението. Извадиха прахосмукачка и започнаха да ги изсмукват. Стана още по-зле. 🐝🐝🐝
Хората се разбягаха. Настана суматоха.
Аз облечена с една бяла блузка с надпис БУЛКА, се строполих на земята обляна в сълзи. Какво ще правим, сега? Как тук ще доведем още 100 човека и 20 деца? Задавахме си въпрос след въпрос. В един момент мъжа ми реши, че риска е твърде голям, за да проведем там сватбата. Остатъка от хора стояха бъзмълвно и само чакаха наставления.
Казахме си, един да има алергичен и с нас е свършено.
Явно само собствениците не си зададоха този въпрос. Стояха с глътнати езици и казваха, че трябва да им влезем в положението😲 wtf
Ние, в тяхното положение, ужас!
Е, в крайна сметка, всичко се събра някак си, някъде си. И се наложи да се изнесем незабавно.
Ами сега? Накъде? Оставаха 3 часа до църквата, а ние нямахме къде да проведем сватба с 130 човека.
Къде се е чуло и видяло сватба да се мести в деня за 3 часа!
Криво, ляво с 300 зора намерихме един не работещ ресторант, след хиляди увещания да ни го отворят. Добре, че в този момент имахме добри приятели, които безпрекословно се втурнаха с главата напред и бяха решени, че ще помогнат в тази ситуация... Иначе и това нямаше да имаме. Ресторанта трябваше за един час да се изчисти основно и да се подредят някак си нещата.
Сватбата премина с много минуси, компромиси и незадоволство от моя страна.
Сега, когато търсим компенсация от страна на собствениците, те мълчат, крият се, не си вдигат телефоните.
Целия сезон им е запълнен със сватби, а те казаха, че нямат пари. Не, че пари в тази ситуация ще компенсират целия труд, похарчени средства и стрес, които тези хора ни причиниха. Но и пари няма да видим.
Те, най-задоволно си качват снимки в страницата, като се хвалят колко щастливи булки са направили. А, тези потърпевши, които им пускат отзиви във фейсбук страницата им, биват блокирани.
На всичкото отгоре и сайта са си свалили, тъй като оттам немогат да изтрият коментарите.
И, така, мили бъдещи булки. Моят съвет към вас е: бъдете внимателни с мястото и хората, които ви обещават всичко на всяка цена. Сватбата е скъпоструващо удоволствие и се провежда един път в живота. Няма как да се повтори на бис.
Претърпях голямо унижение, голямо стъпкване. Тези хора ме пречупиха, всяка сутрин се събуждам сломена и премазана.
Докога хората ще правят неща, които остават безнаказани. Защо си мислят, че имат право да пречат и да гледат само парите. Не, това е най-важното.
Те, дори съчувствие не проявиха. А ни предложиха в замяна безплатно събитие в тяхната градина. Какво ти събитие. Събитието трябваше да се случи тогава и то ми струваше 15 000лв. И неуморен труд цели 6 месеца. Това няма възвръщаемост.
И още нещо - внимавайте какви договори подписвате и за какво ги подписвате. В договорите трябва стриктно да е описано какво получавате срещу дадената цена. Всичко до последния детайл. И задължително изисквайте касов бон. В противен случай, нямате нищо насреща и не можете да си възвърнете и стотинка ако се наложи.
Ние сме в тази ситуация - договора е смешен, не точно написан, без касова бележка, само една квитанцийка.
Желая ви УСПЕХ и СПОЛУКА!

Последна редакция: пт, 23 авг 2019, 17:10 от magdauena

# 738
 • Мнения: 1 860
Ееее,това е недопустимо!
  А ти,вместо да се смазваш,вземи се в ръце и погледни нещата от друга страна.-Видяла си ,-че имаш хора,приятели,на които да разчиташ във всеки един момент.Това струва повече от всичко!!!С$правили сте се в такава кризисна ситуация,намерили,почистили и организирали събитие-нещо,з-а което са нужни месеци.Смени гледната точка,за да промениш спомена за този.Няма нужда цял живот да таиш горчивина,все пак това е била твоята сватба,с любимият човек!Другото са подробности!
     Относно групата-аз няма да спра да ви наглеждам и тук,имам време и за фейса.
   Подвизавам се отдавна във форума,покрай наборните теми на децата,кандидатствания и т.н.Много се надявам да ми се наложи да следя и темата за бебета 2020г,а пък ако има теми и за баби ще е супер.
    Доста неща свърших покрай сватбата на дъщеря ми благодарение на споделеното тук.

# 739
 • Мнения: 139
Magdauena, само какво сте преживяли! Flushed Ужас! Като си помисля, че и ние първоначално се бяхме насочили към тази "приказна" градина, даже бяхме сигурни и вече търсехме кетъринг, докато аз не казах на ММ да отидем само до Вила Екатерина и да видим и там каква е обстановката (и моята мечта беше за градинска винтидж/ рустик сватба). Е, добре че сме го направили! За едно място и отношението на собствениците можеш да си изградиш мнение от това как го поддържат, а пътят до Приказната Градина е под всякаква критика, да не говорим колко неподдържана заварихме градината като отидохме в средата на сватбения сезон миналата година Rolling Eyes Както и да е, много хубаво правиш, че споделяш за тези неволи, защото по този начин спасяваш други момичета, а доколкото вашия мечтан ден - той пак е бил страхотен и най-вече незабравим. След няколко месеца ще се смееш на това, а винаги можете да си спретнете някое винтидж градинско парти за някоя годишнина Hug 

Момичета, не мога да спра да хлипам, гледайки ви снимките от сватбите... Всички сте толкова красиви!!! Heart Eyes

По отношение на Фейсбук, то и аз няма да се присъединя към групата, защото нямам профил от няколко години Stuck Out Tongue Winking Eye

# 740
 • Мнения: 1 179
Magdauena, винаги ще помниш този ден и колко хора са се застъпили за вас и са се постарали все пак  да не се провалят нещата! Хората до вас са най-важни!
Ако бях на твое място щях да споделям навсякъде за некоректността им, много правилон правиш.
Искаш да кажеш, че дори и сумата за наема на градината не са ви върнали, така ли?

Аз съм в криза "една седмица преди сватбата", тоест- знам, че забравям нещо, но не знам какво(или по-лошо, кой).

# 741
 • Мнения: 235
Хибискус - Свещи, изследвания, кутийка за пръстени?

# 742
 • Мнения: 1 860
Хибискус,стегни се!!!
  Питките уговори ли?
  Венците кой ще плете?
 Бутониерите и кутията  за подаръци оформи ли?
Нощувките уточни ли?Вземи предвид какво ти бях писала за състоянието на бунгалата!Не наемай ВИП-а,ако има свободни стаи над зимния ,вземи тях.
Чашите и бутилките за ритуала украсихте ли?
 За децата -гости-уточни ли кой ще е на свободна и кой с меню като на възрастните?
За уелкъм дринка /ако имаш такъв/ подсигури ли питиетата?
 Изследванията за брак???
Тортата и десерта за гостите?Уточни,поръча,прецени да има 3-4 в повече?
За арката за изнесения какво се разбрахте?
 Салфетки и свещи?/имаше ли свещи?/
щеше да правиш подаръчета на мамите-направи ли ги или се отказа?
 На прима виста това се сещам.
   Лелееее,как се вълнувам с вашите сватби,все едно предстои нашата.
 
  Много ми хареса идеята за Благодаря! със снимка към гостите.Ще споделя на щеркинса и ако иска ,ще й помогна да направим.Не за всички,но мисля,че ще иска за част от приятелите  и близките.

# 743
 • Мнения: 3 431
Ние също бяхме така преди сватбата, постоянно мислихме, че забравяме нещо, но всичко си беше на мястото.

# 744
 • Мнения: 1 179
Хибискус,стегни се!!!
  Питките уговори ли? Трябва да кажа само 3 или 4, нещо не мога да го измисля, колко бр ползвахте вие?
  Венците кой ще плете? жената, която прави букета и украсата за колата
 Бутониерите и кутията  за подаръци оформи ли? кутията остава тази, която ви показах, бутониерите ги направихме криво-ляво. Не са хубави, но ги има, а и не ми пука Grin
Нощувките уточни ли?Вземи предвид какво ти бях писала за състоянието на бунгалата!Не наемай ВИП-а,ако има свободни стаи над зимния ,вземи тях. Всички стаи над зимен + бунгалата са запазени за нас. Моля се да е ок всичко, просто имаме много гости с нощувки..
Чашите и бутилките за ритуала украсихте ли? Да, трябва да ги взема тези дни, когато им ударят един лак
 За децата -гости-уточни ли кой ще е на свободна и кой с меню като на възрастните? Да, менютата са уточнени
За уелкъм дринка /ако имаш такъв/ подсигури ли питиетата? Силва каза, че било от ресторанта, не можело да си внасям шампанско..?
 Изследванията за брак??? излизаме отпуска другата седмица и ще отидем, личните ще ги завърят за половин час
Тортата и десерта за гостите?Уточни,поръча,прецени да има 3-4 в повече? сутринта писах за бройката, но нямам отговор
За арката за изнесения какво се разбрахте? младоженецът ще ходи в понеделник, че мен ми е забранено последната седмица да се занимавам с тях, че ще стане..
 Салфетки и свещи?/имаше ли свещи?/ салфетките вчера ги видях, ок са
щеше да правиш подаръчета на мамите-направи ли ги или се отказа? няма за кога, отказах се


Абе нещо има, знам аз, ама не е от изредените неща. Най-много някой гост да съм забравила Flushed

# 745
 • Мнения: 673
Линк към новата тема:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1137666.msg39201698#msg39201698

Последна редакция: пт, 23 авг 2019, 11:29 от VanillaBarbie

# 746
 • Мнения: 1 860
Моите влязоха в ресторанта на Сватба на Николина Чакардъкова,много любима ни е тази песен.Нямахме танци на булка и баща и младоженец и майка,сватята ми почина много скоро .танцуваха баща и дъщеря,но не обявено по микрофона,но не помня на коя песен.Баща й я заведе към олтара на Менделсон.Хаха,сещам се колко се беше притеснил нашият тати.Говорихме си снощи с него,гледахме пак снимки,мъчно му е за детето.не може точно да ми обясни как и защо,но си му е мъчно.
    Хибискус,чашите за кумовете????За църквата,погледни си списъка.
    Приготви купички за мед и сол за изнесения!!!
  В Ритуалната имат една арка и украса с бял тюл,виж нашите снимки.Най-изчистено ми се струва.И най-накрая смениха онова тъпо и грозно гювече,в което палеха огъня.поне на нашата сватба беше друга,по-хубава купа.

# 747
 • Мнения: 1 179
Всичко изредено е свършено, младоженецът е инструктиран коя арка да заплюе. Инструктажът беше кратък - "Има много грозни, една хубава, бяла, нея искаме "


ред.
Новата тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1137666.msg39201698#msg39201698

Последна редакция: пт, 23 авг 2019, 11:45 от Хибискус

# 748
 • Мнения: 2
Magdauena, само какво сте преживяли! Flushed Ужас! Като си помисля, че и ние първоначално се бяхме насочили към тази "приказна" градина, даже бяхме сигурни и вече търсехме кетъринг, докато аз не казах на ММ да отидем само до Вила Екатерина и да видим и там каква е обстановката (и моята мечта беше за градинска винтидж/ рустик сватба). Е, добре че сме го направили! За едно място и отношението на собствениците можеш да си изградиш мнение от това как го поддържат, а пътят до Приказната Градина е под всякаква критика, да не говорим колко неподдържана заварихме градината като отидохме в средата на сватбения сезон миналата година Rolling Eyes Както и да е, много хубаво правиш, че споделяш за тези неволи, защото по този начин спасяваш други момичета, а доколкото вашия мечтан ден - той пак е бил страхотен и най-вече незабравим. След няколко месеца ще се смееш на това, а винаги можете да си спретнете някое винтидж градинско парти за някоя годишнина Hug 

Момичета, не мога да спра да хлипам, гледайки ви снимките от сватбите... Всички сте толкова красиви!!! Heart Eyes

По отношение на Фейсбук, то и аз няма да се присъединя към групата, защото нямам профил от няколко години Stuck Out Tongue Winking Eye


Привет отново. Да, аз нямам избор освен да погледна нещата през розови стъкла. Давам си сметка, че ако не бяха нашите приятели най-много щяхме да си останем с църквата. Добре, че два дни преди това подписахме в съвета, иначе мислехме да е изнесен ритуал там, но и това щеше да пропадне.
Кума добави в речта си, че сме влязли в класацията за "най-екстремната сватба на планетата" 😊. Определено ще има с какво да ни запомнят нашите гости.
Длъжна съм да предам опита си, за да се опитам да предпазя някоя булка.
Хората наистина подлъгват с думите си, с усмивките си, с обещанията си. Бъдете мнителни и всичко черно на бяло. 😉

Общи условия

Активация на акаунт