Априлки 2020

• 50 211
  • 794
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! Отдавна не съм се включвала, но нямаше много, с което да се похваля/оплача, до вчера. Чухме сърчице!!! В момента съм в 7.4  и освен постоянната тежест в стомаха и честото гадене нямам никакви други оплаквания. Доктора каза, че всичко се развива по план и след месец ще започнем с изследванията. Стискам палци на всички и призовавам към позитивни мисли.

# 346
Момичета,аз имах леко кафеникаво зацапване преди 5 дни и отидох на лекар.Погледна ме с вагинален ехограф и каза,че е твърде рано,но видяхме сакче,вътре ембрионче и съвсем лекичко сърчице.Изписа ми дуфастон и но-шпа.Кафеникавото се превърна в някакво жълтеникаво течение и не спира и имам страшни болки все едно съм в цикъл.Много ме е страх.Каза да отида другата седмица като свърши дуфастона.Има ли някой със същото течение,защото ще изпукам от притеснение.И на вс отгоре ходя на работа,където трябва да се преструвам ,че всичко е ок и се крия за да си изпия хапчето.Първа бременност ми е и всичко това ми е за пръв път.Ако има други от Бургас да пишат.А и забравих да кажа ,че по цял ден ми се гади и ми е много лошо.Храна не ми се яде никаква.

Аз съм от Бургас. С последна менструация на 04.07 съм, на 01.08 (1вия ден от закъснението) видях положителен тест. Бях със зацапване и болки още на 04.08 бях на лекар видя се плодно сакче изписа ми Дуфастон и Но Спа за 10 дни и зацапването утихна. На 23.08 видяхме и сърце. Сега съм с млечно бяло течение. Имай вяра и мисли положително. Аз също няколко дни си изповръщах червата, а сега само ми се гади. Гладна съм, а храната ми е противна, няма нещо , което да ми се яде супер много. Стискам палци всичко да е наред. За мен също е първа бременност. Ходя на работа и единственото нещо, което ме безпокои е как ще кажа на колегите.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 11:40 от kristina.k.

# 347
Здравейте! Аз съм 7-ма седмица, днес чухме сърчицето, всичко уж е наред, освен някаква сянка , която се вижда в матката, било като израстък , но ще търсяя второ мнение за това. Иначе си пия утрогестана, нямам никакви течения сега, но всеки ден ми пада кръвното и пия едно кафе ( попринцип кафе никога не съм пила)  да ми го вдигне и съм ок. Пожелавам на всички всичко да е наред ! Simple Smile

# 348
Здравейте! Аз съм 7-ма седмица, днес чухме сърчицето, всичко уж е наред, освен някаква сянка , която се вижда в матката, било като израстък , но ще търсяя второ мнение за това. Иначе си пия утрогестана, нямам никакви течения сега, но всеки ден ми пада кръвното и пия едно кафе ( попринцип кафе никога не съм пила)  да ми го вдигне и съм ок. Пожелавам на всички всичко да е наред ! Simple Smile

Да не би да е полип?

# 349
Скрит текст:
Момичета,аз имах леко кафеникаво зацапване преди 5 дни и отидох на лекар.Погледна ме с вагинален ехограф и каза,че е твърде рано,но видяхме сакче,вътре ембрионче и съвсем лекичко сърчице.Изписа ми дуфастон и но-шпа.Кафеникавото се превърна в някакво жълтеникаво течение и не спира и имам страшни болки все едно съм в цикъл.Много ме е страх.Каза да отида другата седмица като свърши дуфастона.Има ли някой със същото течение,защото ще изпукам от притеснение.И на вс отгоре ходя на работа,където трябва да се преструвам ,че всичко е ок и се крия за да си изпия хапчето.Първа бременност ми е и всичко това ми е за пръв път.Ако има други от Бургас да пишат.А и забравих да кажа ,че по цял ден ми се гади и ми е много лошо.Храна не ми се яде никаква.

Аз съм от Бургас. С последна менструация на 04.07 съм, на 01.08 (1вия ден от закъснението) видях положителен тест. Бях със зацапване и болки още на 04.08 бях на лекар видя се плодно сакче изписа ми Дуфастон и Но Спа за 10 дни и зацапването утихна. На 23.08 видяхме и сърце. Сега съм с млечно бяло течение. Имай вяра и мисли положително. Аз също няколко дни си изповръщах червата, а сега само ми се гади. Гладна съм, а храната ми е противна, няма нещо , което да ми се яде супер много. Стискам палци всичко да е наред. За мен също е първа бременност. Ходя на работа и единственото нещо, което ме безпокои е как ще кажа на колегите.

Същата ситуация...дано всичко е наред..Пожелавам го искренно на всички

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 13:04 от AnMary

# 350
И аз бях с много ниско кръвно и постоянно ми се спеше когато пиех утрогестана,заради зацапване.В момнта,в който започнах да го слагам вагинално вече няма и помен от тези странични ефекти. Помисли дали да не ги поставяш и ти,вместо да ги пиеш и товариш черния дроб 🤔

# 351
В момента, в който влязох в 3-я месец силата на симптомите ми намаля. С нетърпение чакам до към 4-я, че съвсем да изчезнат. И ако е като предния път да се върнат с все сила още по-разнообразни и силни към 7-я месец.  😡 Пак ми е лошо на моменти и ми се спи, но не ми се гади денонощно, не повръщам и мога поне някой неща да ям. 3 дена съм ОК, на 4-я зле и пак.  Гърдите никога не са ми били болезнени, само подути. А, като се има предвид, че бременноста не протича по дни и по учебник, нека всички са спокойни и да не го мислят много, много защо са им изчезнали симптомите. Всичко ще е наред.
И сега ще кажа нещо, което на повечето няма да им хареса, ама ... Не знам кому е нужно всеки, чиято бременност е приключила рано да го казва тук и да стресира другите. На бременните тук им трябва позитивизъм, не негативни мисли. Повечето са с първа бременност и се шашкат или започват да им минават едни през главите. Гадно е и аз съм го минала. Но не казах “чао” на никой. Нямаше нужда. На мен нямаше да ми помогне, а на другите само щеше да им навреди.

# 352
Скрит текст:
Здравейте! Аз съм 7-ма седмица, днес чухме сърчицето, всичко уж е наред, освен някаква сянка , която се вижда в матката, било като израстък , но ще търсяя второ мнение за това. Иначе си пия утрогестана, нямам никакви течения сега, но всеки ден ми пада кръвното и пия едно кафе ( попринцип кафе никога не съм пила)  да ми го вдигне и съм ок. Пожелавам на всички всичко да е наред ! Simple Smile

Да не би да е полип?

Не се виждало ясно... Ще съм на преглед след 2 седм. При друг лекар  и се надявам да не е нещо стряскащо.

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 13:04 от AnMary

# 353

Не се виждало ясно... Ще съм на преглед след 2 седм. При друг лекар  и се надявам да не е нещо стряскащо.

Не се притеснявай, най-много да изскочи още едно бебе хахахаха
Всичко ще е наред. Не го мисли. Мисля, че няма да ти е проблем. Жени с миоми износват здрави бебенца, просто ще те наблюдават малко повече

# 354
Здравейте на всички. Аз съм с термин на 7 април 2020 г. Вече чухме сърчице и видяхме мъничето. Желая успех на всички и леко бременеене. Скоро ще потърся групата и във фейсбук. 😊

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 14:22 от Jeni.

# 355
Здравейте, нямам си на кого да споделя заради това пиша тук... днес ходих за пръв път на лекар, видя се сак, но с усложнения има петно в матката за което казаха че може би е лигавица която е въпрос на време да тръгне да се чисти, и ми изписаха дуфастон за задържане, и сега цяла седмица лежане.. Много ме е страх. Пускай си ЧХГ отново и от 223 в понеделник днес е 1942, не знам вече какво да си мисля Sad

# 356
Здравейте, нямам си на кого да споделя заради това пиша тук... днес ходих за пръв път на лекар, видя се сак, но с усложнения има петно в матката за което казаха че може би е лигавица която е въпрос на време да тръгне да се чисти, и ми изписаха дуфастон за задържане, и сега цяла седмица лежане.. Много ме е страх. Пускай си ЧХГ отново и от 223 в понеделник днес е 1942, не знам вече какво да си мисля Sad
Мислиш положително и градивно. Няма страшно. Лекарите обичат да плашат и да се застраховат. ЧХГ-то ти се удвоява страхотно. Малкото мъниче му се расте и се държи здраво. Не се притеснявай има жени , които втори плод изхвърлят и с един остават. Не се знае ,може тялото ти да се отърве от ненужното, а може да се абсорбира. Може пък и да не се е видяло добре. Може да си е нещо съвсем нормално. Добре е ,че са се застраховали с дуфастона. Той няма да навреди, но ще подпомогне, ако има нещо.
Мисли положително , малкото човече няма нужда от тревоги, а от спокойна мама.

# 357
Мъча се да се успокоя, но е голям шок, да кажат от идващата седмица ще се реши дали ще го бъде.. Мисля да потърся и второ мнение. Благодаря за куража 🍀

# 358
Мъча се да се успокоя, но е голям шок, да кажат от идващата седмица ще се реши дали ще го бъде.. Мисля да потърся и второ мнение. Благодаря за куража 🍀
Не го мисли. Всяка седмица може да се обърка нещо, дори и на тези, които нищо им няма. То ако е така 9 месеца трябва да се побъркаш. Ами после, още няколко години , да не кажа до живот. И на мен ми казаха, че може да не се задържи, че се движи с две седмици назад. Понякога като лудите седя и си му говоря "само се дръж, всичко ще е наред" . Това самовнушението е голяма работа. Пробвай, много помага.

# 359

Хубаво е да чуеш и второ мнение. И колкото и трудно да ти е опитай се малко да се успокоиш. Мисли позитивни неща и ще ги привлечеш!

Общи условия

Активация на акаунт