Априлки 2020

• 50 193
  • 794
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте. Бих искала да попитам, някоя от вас, усеща ли постоянно кисел вкус в устата? Киселини ли са това или има нещо общо с хормони. Проблема е , че от самото начало на бременността вкуса в устата е адски кисел и от там се получава едно неразположение

Аз пък имам много гаден горчив вкус в устата.Като хапна нещо се оправя за 10 мин, но след това пак се връща.Много е неприятно.

# 421
Здравейте. Бих искала да попитам, някоя от вас, усеща ли постоянно кисел вкус в устата? Киселини ли са това или има нещо общо с хормони. Проблема е , че от самото начало на бременността вкуса в устата е адски кисел и от там се получава едно неразположение

Аз пък имам много гаден горчив вкус в устата.Като хапна нещо се оправя за 10 мин, но след това пак се връща.Много е неприятно.
Мисля, че всички за едно и също говорим. Поне при мен е така. А може и да греша.

# 422
Добро утро! Детето започва да се разболява. Какво можеше да пия профилактично и аз, за да не ме лепне?

# 423
Добро утро! Детето започва да се разболява. Какво можеше да пия профилактично и аз, за да не ме лепне?
Добро утро.
Биозин мама. Аз пия профилактично по 1 табл.дневно,но в твоя случай можеш да приемаш и по 2 табл. на гладно.

# 424
Да се оплача, пуснах стерилна урина и както предполагах, имам е. коли. Предишната бременност се разминах без бактерии, но тази ще е интересна.

И аз ще питам за някакви лекарства за подсилване на имунитета, че с тези вируси ме е страх.

Иначе страшен апетит ме гони и като се наям започва да ми се гади, иначе за сега съм доста добре( да не ми е уруки) успявам да се справям с детето и къщата 😂

# 425
Момичета,аз имах леко кафеникаво зацапване преди 5 дни и отидох на лекар.Погледна ме с вагинален ехограф и каза,че е твърде рано,но видяхме сакче,вътре ембрионче и съвсем лекичко сърчице.Изписа ми дуфастон и но-шпа.Кафеникавото се превърна в някакво жълтеникаво течение и не спира и имам страшни болки все едно съм в цикъл.Много ме е страх.Каза да отида другата седмица като свърши дуфастона.Има ли някой със същото течение,защото ще изпукам от притеснение.И на вс отгоре ходя на работа,където трябва да се преструвам ,че всичко е ок и се крия за да си изпия хапчето.Първа бременност ми е и всичко това ми е за пръв път.Ако има други от Бургас да пишат.А и забравих да кажа ,че по цял ден ми се гади и ми е много лошо.Храна не ми се яде никаква.
Аз съм от Бургас, ще ти стискам палци всичко ще бъде наред.
При кой доктор си?

Момичета записахте ли си час за ранен скрининг? И при кой доктор сте се отиентирали?

# 426
Момичета,аз имах леко кафеникаво зацапване преди 5 дни и отидох на лекар.Погледна ме с вагинален ехограф и каза,че е твърде рано,но видяхме сакче,вътре ембрионче и съвсем лекичко сърчице.Изписа ми дуфастон и но-шпа.Кафеникавото се превърна в някакво жълтеникаво течение и не спира и имам страшни болки все едно съм в цикъл.Много ме е страх.Каза да отида другата седмица като свърши дуфастона.Има ли някой със същото течение,защото ще изпукам от притеснение.И на вс отгоре ходя на работа,където трябва да се преструвам ,че всичко е ок и се крия за да си изпия хапчето.Първа бременност ми е и всичко това ми е за пръв път.Ако има други от Бургас да пишат.А и забравих да кажа ,че по цял ден ми се гади и ми е много лошо.Храна не ми се яде никаква.
Аз съм от Бургас, ще ти стискам палци всичко ще бъде наред.
При кой доктор си?

Момичета записахте ли си час за ранен скрининг? И при кой доктор сте се отиентирали?
Да аз се записах при д-р Мануелян

# 427
Аз не съм се записвала за нищо все още.Даже не знам какво е скрининг.При доктор Ганчев съм за сега.

# 428
Момичета,днес ходих да ми вземат микробиология.Възможно ли е според вас след вземане на секрета да имам лека промяна в цвета на течението-не е бяло,а по-скоро мноого светло кафяво-жълто?

# 429
Не съм се записвала за скрининг, но ще го правя. Мисля часът да е за началото на другия месец.
Гадният вкус в устата - кисело, горчиво или каквото и да усещате ме следва цял ден. Сега започнах да пия сокчета, за да го подтискам до колкото е възможно. Леко киселите са ми най-добре, защото все още съм с гадене от сутрин до вечер. Лошото е, че след соковете, вечер ставам до тоалетна по 5-6-7 пъти... най-малко... 😁 Ама съдба... така ще е... за хубаво е всичко. 😁😄

# 430
Момичета,днес ходих да ми вземат микробиология.Възможно ли е според вас след вземане на секрета да имам лека промяна в цвета на течението-не е бяло,а по-скоро мноого светло кафяво-жълто?

След вземане на материал за цитонамазка е нормално да има и леко кървене, но за микробиологията не съм сигурна, то само с тампонче леко се взема, не се дразни кожата... Най-добре питай лекаря Simple Smile

# 431
Не съм се записвала за скрининг, но ще го правя. Мисля часът да е за началото на другия месец.
Гадният вкус в устата - кисело, горчиво или каквото и да усещате ме следва цял ден. Сега започнах да пия сокчета, за да го подтискам до колкото е възможно. Леко киселите са ми най-добре, защото все още съм с гадене от сутрин до вечер. Лошото е, че след соковете, вечер ставам до тоалетна по 5-6-7 пъти... най-малко... 😁 Ама съдба... така ще е... за хубаво е всичко. 😁😄
Аз като че ли повече се насочвам за морфология. Доста изчетох за скрийнингите и мненията за тях са много противоречиви. Казват, че са неточни и честно съм малко раздвоена дали само морфология или и скрийнинг и морфология да правя. А и все още не съм ходила за сърчице да видим и някак си ми е малко далечно.
Колкото за прилошаването- за щастие само малко сутрин и чат пат към обяд, но нищо страшно за момента. Обичам соковете с морков. Много засищат и успокояват положението. А за ставането вечер съм същата. По 4-5 пъти, направо не мога да се наспя хубаво. Забранила съм си диня и вода късно следобяд хахахаха. Положението става страшно след това. Веднъж сънувах, как ставам и си отивам до тоалетната, хубаво, че се събудих навреме. ММ толкова ми се смя тогава. Кой знае кога ще съм пуснела кранчето в леглото хахахаха

А някой да има проблем със спането по корем? От седмица насам обърна ли се по корем и се събуждам с болка ниско долу, обърна ли се на една страна и всичко утихва. Лошото е, че винаги спя по корем и вечер го правя абсолютно несъзнателно. Сега гледам как да се застопоря с възглавница, че да не се завъртам. Някой с подобни "проблеми" ?

# 432
И на мен не ми е комфортно да спя по корем. За момента ползвам одеалце, което през нощта си мятам, защото ми става студено.. Иначе като спя сама си използвам направо възглавницата.

Гадене имам почти всеки ден, но като хапна и минава. Закуски и тесто много добре ми двйстват. Готвени храни и манджички друго изяждам докрая, точно защото започва да ми св гади от тях. Иначе има един сок на Раух - лимон, портокал и морков. Той много ме освежава, но след 3 дни ми писна... 😄

# 433
И аз не мога да спя по корем, а много обичах. Спя вече на една страна и се въртя по милион пъти. Аз съм си забранила гроздето, пържено (мазно) и нещата с много подправки. Но пък всяка сутрин ми харесва да си изяждам по 2 препечени филийки намазани с маргарин и шарена сол (а маргарина се разтопява, но ми понася). Ще пробвам вашите препоръки за сокове. На мен гинеколожката ми препоръча да пия чай с джинджифил, че да ми успокоява гаденето, мъжо ми купи и близалки за деца за път с джинджифил Grinning

# 434
И аз не мога да спя по корем, а много обичах. Спя вече на една страна и се въртя по милион пъти. Аз съм си забранила гроздето, пържено (мазно) и нещата с много подправки. Но пък всяка сутрин ми харесва да си изяждам по 2 препечени филийки намазани с маргарин и шарена сол (а маргарина се разтопява, но ми понася). Ще пробвам вашите препоръки за сокове. На мен гинеколожката ми препоръча да пия чай с джинджифил, че да ми успокоява гаденето, мъжо ми купи и близалки за деца за път с джинджифил Grinning
Пробвай, дано подейства при теб! Аз прочетох за същото. Направих си и така хубаво повръщах цял ден от него, че не искам да го видя. Още 2 дена и влизам в 12 г.с. и още повръщам от време на време и ми се гади постоянно. Не знам кога ще свърши това?

Общи условия

Активация на акаунт