Може ли да носи тампони, когато е девствена?

• 15 368
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • София
То си е до човек и до това какво му е комфортно. И аз познавам такива жени - тампоните просто не са тяхното средство за защита по време на цикъл.
Замислих се за тампоните. Когато бях в Италия последно, си взех едни Tampax - направо рай. Не бърникаш, по-хигиенично е, слага се за секунди с апликатора. И като видях Tampax в Lilly - изцвилих от кеф, взех си даже две кутии, да имам. Ами, боклук, внесли са явно от най-кофти серията. И хем има тампони на пазара в България, хем няма от най-удобните... А O.B. и тампоните без апликатор си искат малко тренинг, докато се научиш да ги поставяш бързо и правилно.
Но на въпроса - това няма общо с девствеността. Ако на девойката - девствена или не - не й е удобно, просто ги забравя и това е.

# 16
Alishaa,
Сухотата е по-вероятна причина. Или начин /техника/ на поставяне. Но тук можем само да си предполагаме. Каква е причината - може да се обсъди с гинеколог. На практика всяка жена може да ползва тампони и това да не й води до неприятно усещане. Хигиената също изобщо не зависи от възрастта, а от това, което се знае за нея и от създадените навици.

Общи условия

Активация на акаунт