СЕДМИ КЛАС. Смелите - на трето, другите са на морето

• 49 211
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Не съвсем.
§ 13. (1) От учебната 2018/2019 г. дневниците, посочени в приложение № 2, може да се водят в хартиен и/или в електронен вид.
Въпросът е как се тълкува може и и/или. Joy

# 541
  • софия
Училището, ръководството, не прилага правила, а се съобразява с постовете на родителите. Отделно, по някакви причини, и.д. директорката (която е такава десетилетия вече) не разрешава никакви извънкласни дейности (по-малко главоболия), продължава и упоритата съпротива да се въведе електронен дневник, учители, които имат принцити и изисквания не се чувстват особено конфортно с ръководството.
                  Какво значи "упорита съпротива " за въвеждане на електронен дневник,че това е задължителна документация.Вече казах ,че имах спор с учител и след спорове доказах,че е задължителен.
                  Правила /правилник на у-щето не може да няма/ , явно не се спазват,а в много случаи ,като искаш да угодиш на всички ставаш за смях.
Означава, че има някакъв, но не се изисква да бъде попълван и респ. няма почти нищо. Според мен това също е проблем на ръководството, защото не контролира и не настоява за използването му.

# 542
  • София
Един малко странен въпрос, не помня: Blush
Нужно ли е да знаят стихотворенията на изуст?
Чета темата на следващите 7класници и децата учат лятото.
Помня, че моя младеж ги учеше в училище и не съм се замислила дали трябва /изисква ли се за НВОто.
Девойката ми не са учили стихотворения на изуст в 5 клас (приветствам това нещо, но само защото за мен са мъка римите... а това да говориш в рими е като да е докоснат свише ) и затова задавам въпроса.

# 543
  • София
Дидиа, Дидева вече е написала текста от Наредба 8 от 2016 Wink

# 544
  • София
Много ме изненадвате с тази информация за 133-то. Нямах идея. Преди няколко години едни познати ми го бяха описали като "място с ред и дисциплина". Явно не е точно така.

# 545
сеободните места эа четвърто класиране в руо ли ще бъдат публикувани?

# 546
  • София
Моя син научи стихотворенията на изуст през лятото преди 7ми клас.

# 547
Стихотворенията бяха учени наизуст в 7 клас, даже ги изпитваха в училище.

# 548
  • Пловдив
И моят. Някои. После му излезе през носа за другите. Trollface

сеободните места эа четвърто класиране в руо ли ще бъдат публикувани?

Би трябвало. В Пловдив вече излязоха на сайта им.

# 549
  • софия
Много ме изненадвате с тази информация за 133-то. Нямах идея. Преди няколко години едни познати ми го бяха описали като "място с ред и дисциплина". Явно не е точно така.
Миналата година децата учиха почти 2 месеца първия срок в залата на училището на столове с подвижен плот, защото стаята, която делят с клас от горния курс, беше в безобразно състояние, съсипана от същия този клас. Уж я ремонтираха, но когато влязоха в нея беше потресаваща - дупки по стените, разбит под, сбирщайн на чинове и столове от различни периоди в отвратително състояние. След разговор с директорката беше обяснено, че е очаквала виновните ученици и родителите им да направят ремонт. Ремонт на стаите се правел през Х години и тази стая вече била ремонтирана. Големите бяха вадили паркета, бяха рязали щорите в учебно време. Накрая, по никое време, беше направен някакъв ремонт. Толкова.
Има деца с повтарящи се агресивни прояви и единствената мярка е пореден разговор с педагогическия съветник. Още случки от деня има много. Записах детето точно поради описаните от теб причини, но съм крайно разочарована от училището. Хубавото е, че детето е в добър клас, но не заради ръководството, а благодарение на прекрасната им начална учителка и нас - родителите.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 16:02 от zvаnchе

# 550
Дидиа, Дидева вече е написала текста от Наредба 8 от 2016 Wink
                   Русалчице,не само тази! Smiling Imp Още наредби трябва да им напише Дидева,ама има ли кой да ги чете ,пък и да разбере какво чете! Yum
                   Що се касае за електронния дневник май само учениците искат да не се въвежда ...... веднага звънка и докато се прибереш от работа вече ти е поодминал гнева. Smirk Това трябва да е + за учениците,че като видиш вечер бележника ..... става страшно.

# 551
  • София
Повече от очевидно е, че директорката и ръководството трябва да бъдат сменени. Безкрайно неприемливо е нечитави хора на високи позиции да съсипват всичко. Disappointed

# 552
  • София
Аз изобщо не обичам да давам гласност на негативни преживявания. За съжаление, единственото ми (косвено) впечатление, свързано със 133 СУ е негативно.

Мой племенник, миналото лято след 4 клас, изявява силно желание да учи руски език и да бъде записан в такова училище. Току що е завършил НУ и се налага избор на ново училище при всички случаи. Майката и детето отиват да подадат документи и разговарят лично с директорката на 133 СУ. Майката твърди, че това е бил извънредно унизителен разговор за нея и за момчето. То отива с отлична диплома и огромно желание да учи езика. А им изтъкват, че хора от по-крайни квартали само от "его" и "болни амбиции" "се бутат" в училищата по центъра.

Толкова за ръководството на училището.

# 553
  • В средата на времето
А им изтъкват, че хора от по-крайни квартали само от "его" и "болни амбиции" "се бутат" в училищата по центъра.

Бездумна съм...

# 554
Защо ми се струва, че обсъждането на 133 тече в посока начален и прогимназиален етап?!

Общи условия

Активация на акаунт