СЕДМИ КЛАС. Смелите - на трето, другите са на морето

• 49 268
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
                      Нашият младеж чете много,но това,което му харесва и най-вече история,география,астрономия.У нас има много книги ,издадени по различно време и той чете ,сравнява кой ,какво и как .За задължителната литература скромно си мълчи.Сестра му една година по-малка дойде и събра всички книги за 7 и 8 клас и гледам двете купчинки си отлежават мирно и тихо върху бюрата им.Интерес за сега нулев и от двамата.

# 466
  • София
Вероятно има и други доводи. Близки приятели избраха 35то, пред 73то, въпреки пешеходното разстояние. Познай защо. За 91во, изобщо нямаше коментар. Детето е учило в 73то до 7 клас.
Изборът зависи не само от разстоянието, но най-вече от бала на детето. Смешно е да твърдите, ще ако  на едно дете му е стигнал балът за 91 или 73, то е предпочело 35 СУ, поради локация.

# 467
  • София
Didia, моята дъщеря, която също има мечти свързани с Япония изпрати пожелания за успех в мечтата на вашето момче.
Тя също ще атакува с АЕ и евентуално ИЕ като втори. А ако им остане сила и желание за допълнителни уроци по езика може да обменим инфо за курсове и учители.

# 468
# 469
Didia, моята дъщеря, която също има мечти свързани с Япония изпрати пожелания за успех в мечтата на вашето момче.
Тя също ще атакува с АЕ и евентуално ИЕ като втори. А ако им остане сила и желание за допълнителни уроци по езика може да обменим инфо за курсове и учители.

Благодаря за милите думи на дъщеричката ви! За курсове и учители ще  разузная и ще пиша.Ще се радвам и ти да споделиш инфо.Желая успех на вашето дете!

# 470

Мераклии.

Ганис, близките приятели, които предпочетоха 35то, смятат да преместят и малкото дете от 73то. В следващите години прогнозирам сериозен спад при вас.и тоя гаф, с профилирането на 10токласниците тази година.

# 471
  • у дома с любимите си хора
Гинес?Феномен?Всеки човек е различен.
Никого не карам и не натискам да чете.Това си е за него.Явно наистина са му харесали книгите щом ми цитира откъси от " Хамлет", които  са го впечатлили и  е запаметил.
Помня,че лятото на пети за шести клас доста деца не харесваха " Под игото".Моето обаче каза,че му е много интересна.
Очакванията ми са за трудно прочитане и осмисляне на Библията,отколкото на останалата литература.

# 472
# 473
  • София
И на моето момче му бяха харесали някои от книгите. Старогръцката литература изчете набързо, въпреки че и Троя беше гледал поне 5 пъти. Коментарите, които правеше по Един и Антигона бяха интересни Joy. Дон Кихот му вървя тегаво, Хамлет също хареса. Общо взето, според наблюденията и споделеното през годината, момчетата по-лесно смилат точно тази 8-класна литература.

# 474
  • София

Мераклии.

Ганис, близките приятели, които предпочетоха 35то, смятат да преместят и малкото дете от 73то. В следващите години прогнозирам сериозен спад при вас.и тоя гаф, с профилирането на 10токласниците тази година.
Прогнозирай, колкото искаш. Профилирането на идните десетокласници зависи от МОН по сегашните наредби, а 73. СУ си има стратегия, относно профилите за втори гимназиален етап.

# 475
Да речем, че най-малкото не беше коректно да се обявят три профилиращи предмета за прием, а сега да се окаже, че единият не е имал значение. Аз лично отлично си спомням една дискусия в тази връзка, но  тя вече е без значение.

# 476
  • София

Мераклии.

За всяко дете си има и училище.

# 477
Не  е същото, в НПМГ няма деца, които да са с по-висок бал от тези в СМГ.
В 73- то има такива, които са с по-висок бал от записалите се в НЕГ, което определено  говори за избор.
Зависи какво сравняваш. Например от първо класиране.
2216306 СМГ "П. Хилендарски"   3061 профил "Математически" с РИЧЕ - английски език   479,500   498,500
2211304 НПМГ   3041 Математически - АЕ         462,000   484,500
..................................
2204091 91 НЕГ   0911 Чужди езици - НЕ_АЕ или РЕ   471,000   498,000   девойки
2224073 73. СУ "Владислав Граматик"0733 Чужди езици - Немски език Английски език   465,000   470,500 девойки

например първо класиране
4 2204091 91 НЕГ 0911 Чужди езици - НЕ_АЕ или РЕ 471.000 498.000 девойки
2224073 73. СУ "Владислав Граматик" 0731 Чужди езици - Немски език Руски език 455.000 489.000 девойки

Шерлок:)

# 478
  • София
Да речем, че най-малкото не беше коректно да се обявят три профилиращи предмета за прием, а сега да се окаже, че единият не е имал значение. Аз лично отлично си спомням една дискусия в тази връзка, но  тя вече е без значение.
Абсолютно съм съгласна с теб. Не мога да разбера защо повечето училища публикуват трети профил

# 479
Въпросът не е защо го публикуват. Могат и четири профилиращи да обявят, не е проблем.
Въпросът е защо не се спазва утвърден със заповед на началника на РУО държавен план-прием. Децата са приети с три профилиращи предмета. Има заповед. Аз, ако бях родител, щях сериозно да се поинтересувам какво може да се направи по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт