СЕДМИ КЛАС. Смелите - на трето, другите са на морето

• 49 242
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, току що говорих с директора на едно от училищата, което ни интересува. Каза ми, че имат заповед на четвърто класиране, ако има свободни места с приоритет да записват деца със закрити паралелки.
                 Е,това вече изби рибата!А ние тук си смятаме балове и дестинации! Направо смешно и кое е това у-ще ,а и какво да си помисля за този,дето ти е дал информацията.Може и на ЛС,но силно се интересувам.

# 511
По наредба след третия етап на класиране, ако записаните в дадена паралелка са под норматива за минимален брой ученици, началникът на регионалното управление на образованието закрива паралелката и насочва учениците към паралелка, в която има свободни места.
Вероятно за такава заповед става дума. Нямам представа как изглежда нейното съдържание.

# 512
По наредба след третия етап на класиране, ако записаните в дадена паралелка са под норматива за минимален брой ученици, началникът на регионалното управление на образованието закрива паралелката и насочва учениците към паралелка, в която има свободни места.
Вероятно за такава заповед става дума. Нямам представа как изглежда нейното съдържание.
                То,съдържанието, е ясно,но......се съмнявам в тълкуването! Имах случай ,в който ми бяха дадени такива мотиви,че се наложи да попитам директорката колко грама мозък има конкретния служител за да оправдае постъпката на ученик с подобни мотиви.Жената беше достатъчно разумна за да разбере,че служителката ми даде възможност да осъдя у-щето в стремежа си да  запази имиджа му.
                Това - четенето с разбиране - хич не е овладяно ,а все за това говорим.

# 513
  • София
...А за предпочитането на 35-то пред 73-то, определено не го вярвам.
Абе де да знаеш, хора - всякакви. Когато някой пусна първото пусна класирането в 133то, ми направи ми впечатление, че във френската паралелка има две деца, на които би им стигнал балът за ФЕГ. В английската им паралелка също има деца с точки за двете АЕГ. Значи Пушкин им е по-предно желание, дори на едно дете му е първо.

Скрит текст:
Не лобирам за 133то. Случайност е, че все за него пиша напоследък. Joy

# 514
Момичета, въпрос! Какво мислите за 133 с ФЕ? Виждам, че са обявили свободни места. За сравнение с 35-то с ФЕ?Ще ни помогнете с мнение и препоръки Simple Smile
Да допълня, че ФЕ ни е с голям приоритет, т.е. търсим стабилно изучаване на езика и добра среда, разбира се Simple Smile

Абсолютно лично мнение и въпрос на ...русофилство / фобство.  Доста сериозна проруска агитация независимо от езика. Аз лично не бих си записал моето дете там, дори да ми плащат по една такса за АК. Stuck Out Tongue Closed Eyes
Всъщност това е единственото училище, за което имам конкретно мнение и то е точно в тази връзка - иначе ниво на обучение, дисциплина и т.н. се водят за добри и неслучайно е желано.
Но това, пак казвам, си е лично мой възглед.

# 515
                        Аз пък хич не мога да разбера определянето на един ЧУЖД език по политически причини,защото други не виждам когато се определя русофилски или русофобски.Позагледайте се из нормалния свят и ще видите,че такова отричане на такава база няма на нито един език.Факт е,че руският напоследък се оказва нужен в комуникациите.Моята племенница /преподавател по М в СУ,владееща перфектно АЕ и НЕ/ изучава специално руски ,защото и потрябва точно той.При това го изучава след завършване на висше образование и докторантура.
                       Клише е ,но всеки език си има своето богатство и от всяка националност може да научиш нещо.Свекър ми владееше 8 езика писмено и говоримо,завършил класическа гимназия и още латински и старогръцки.Как пък никой от наследниците не се пръкна като него.Само най-малкия внук има талант в овладяването на езицита,но пък мързелът му е като за световно.От сега се чудя какво ще го правим след две години на НВО-то. Yum

# 516
Дали е възможно подаване на документи за четвърто класиране преди РУО да е публикувало справка за свободните места? Т.е., веднага след заповедта на съответния директор, че има такива места в училището му?

# 517
Докато чакаме...Д-р Кастрева.
Над 850 са свободните места в гимназиите след третото класиране

В 91 немска гимназия има три места, в Софийска математическа гимназия има три места, в ТУЕС има едно място.

# 518
  • София
Дали е възможно подаване на документи за четвърто класиране преди РУО да е публикувало справка за свободните места? Т.е., веднага след заповедта на съответния директор, че има такива места в училището му?
Силно се съмнявам, а и не го считам за редно. Нарушва се основен принцип - за равнопоставеност на зауинтересованите.
А и не вярвам, че ще има заповед на някой директор, в която да е заложен в графика дата преди 2 август.
Е, ако РУО забави инфо-то за свободните места след кра я на днешния ден, това което питаш, е напълно възможно.

# 519
  • В средата на времето
E, добре де, не могат ли първо да си публикуват справката и след това да си дават интервютата?!

# 520
E, добре де, не могат ли първо да си публикуват справката и след това да си дават интервютата?!
                  А как ще ти осигурят подскачането от нерви още няколко часа , ако всичко е напълно ясно ! Smiling Imp

# 521
Интересното тепърва предстои. Simple Smile

# 522
  • София
Момичета, въпрос! Какво мислите за 133 с ФЕ? Виждам, че са обявили свободни места. За сравнение с 35-то с ФЕ?Ще ни помогнете с мнение и препоръки Simple Smile
Да допълня, че ФЕ ни е с голям приоритет, т.е. търсим стабилно изучаване на езика и добра среда, разбира се Simple Smile

Коментирам от позицията на майка, чието дете завърши 7ми клас в 35то Немската паралелка тази година.
По лични впечатления и мнение на преподаватели от прогимназията - френската катедра е добра (по-добра от немската).
Средата бе добра - появи се едно проблемно дете в 6ти клас и не остана дълго в класа. Психолога на училището работеше активно с него и родителите.
Общото ми мнение - училище от средно ниво,  само част от учителите активно бутаха децата напред, няма крайности, добра среда. До колко детето ще научи езика зависи по-скоро от мотивацията му.

Относно 133 - говорих с родители, чиито деца са в момента са в прогимназията там. Имат 3 проблемни деца в класа - с грубо, некултурно поведение и език и др. Тъй като родителите са на "високи позиции"/не казаха къде но има няколко близки министерства/ - то въпреки забележките, децата не коригират поведението си. Училището не отстоява позицията си. За мен това бе силен аргумент против 133 и ние го написахме накрая на списъка, защото ни е близо.

Иначе, руският език е богатство. Дъщеря ми го записа като втори език в гимназията.
Надявам се да съм била полезна.

# 523
Скрит текст:
Силно се съмнявам, а и не го считам за редно. Нарушва се основен принцип - за равнопоставеност на зауинтересованите.
А и не вярвам, че ще има заповед на някой директор, в която да е заложен в графика дата преди 2 август.
Е, ако РУО забави инфо-то за свободните места след кра я на днешния ден, това което питаш, е напълно възможно.
Дали?
от вчера в темата:
https://cdn.bg-mamma.com/hVvl/NT6dD.jpg

# 524
Сутринта търсих тази заповед на сайта на 119. СУ. Не я намерих. Или е забутана в някой ъгъл, или е свалена.

Общи условия

Активация на акаунт