Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 16

• 38 161
  • 768
  •   1
Отговори
# 60
Има и разлика от "варненец", до "варненец". Родом от Шумен и Добрич, пак минават за варненци... hahahaАко има жилище и е устроен във Варна, трудно ще го пратите в София. Разберете, далече е от морето. Наемите в София са нечовешки.
За чужбина заминават, факт.  Sad
Имам няколко приятели от Варна. Отдавна си купиха апартаменти и живеят в София. Ходят във Варна само през лятото.
Прекрасно.  Laughing
Прекрасно е и явно не е факт, че всички заминават за чужбина както ти си написала.И явно не е толкова трудно варненец отраснал в гръцката махала, завършил английската гимназия, и със собствено жилище във Варна да дойде да живее в София.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 16:29 от Анонимен

# 61

Прекрасно е и явно не е факт, че заминават за чужбина. Както ти си написала.И явно не е толкова трудно варненец отраснал в гръцката махала и завършил английската гимназия, и със собствено жилище във Варна да дойде да живее в София.
Не ми се влиза в тъпия ти спам тон.  ooooh! Що не зяпаш испанките там... моя випуск от езиковата, които завършихме, над 50% са устроени в чужбина. Брат ми, който е завършил 1ва езикова няма ни един съученик в София.
Та твоите 3ма познати от гръцката не са представителна извадка.

# 62

Прекрасно е и явно не е факт, че заминават за чужбина. Както ти си написала.И явно не е толкова трудно варненец отраснал в гръцката махала и завършил английската гимназия, и със собствено жилище във Варна да дойде да живее в София.
Не ми се влиза в тъпия ти спам тон.  ooooh! Що не зяпаш испанките там... моя випуск от езиковата, които завършихме, над 50% са устроени в чужбина. Брат ми, който е завършил 1ва езикова няма ни един съученик в София.
Та твоите 3ма познати от гръцката не са представителна извадка.
Твоите също 😁😁😁. А щом наричаш истината спам си е твой проблем. Аз само показах, че пишеш неистини. Факт.

# 63
В чужбина голямата далавера щото, да не навлизаме в темата. Пък и тогава сте знаели английски само тези от езиковите и още малко, емограцията беше масова, сега само кучето ми не знае английски.
В София доходите са два пъти по-високи от тези във Варна.

# 64
Да, ама нали се сподели за цена на жилището за 60хил евро , пък ремонт 10 хил лева , толкова дълго ремонтират хората, и накрая със зор 450 лева наем... По - неизгодно ми се струва от София.. не че София е манна небесна, никой не казва... Във Варна хем инвестицията излиза яка, хем наема после нисък. Thinking
Какво може да се купи в София за 60к (без Бароко и студентски град) и колко наем ще му вземем?
Красе го взе на ниските цени, сега този имот е по скъп, след ремонта, още. Проблема е, че е голям а се търсят предимно двистайни.
аз си споделих последните придобивки: 2 броя гарсониери по 45 000 да ги кажем. На 20 метра от метрото, Реновирана сграда ЕПК. очакван наем 550 лв.
Издават го с акт 16 /вече има/ + готова баня с фаянс, ламинат, латекс.

Ние махнахме ламината в антрето и част от кухньохола, и сложихме плочки.

1. ново е
2. по-евтино
3. до метро
4. вече имам запитвания от 4-5 човека да го наемат, а дори не са идвали на оглед...

# 65
Румка, аз не го харесвам този регион за живеене, но за бизнес е много добре. Факт е, че направи добра сделка и според мен дори когато се понасити пазара тези имоти ще ги отдаваш лесно. Нова сграда с хубави общи части, малки и добре обзаведени апартаменти плюс метро и супермаркет буквално на 20 метра от имота са много силна комбинация.

# 66
Браво, на чудесна цена сте ги взели гарсониерите. В кой квартал са?

# 67
Не знам дали можеш наистина.

На по-ниска цена са само тези на Хидротур 94 нещо си. И те са на същия принцип, но са дори 39000. Но пък има и големи апартаменти, не само гарсониери. Завършени, с климатици, с радиатори, реновирана сграда. Ама ... макар да ги водят в студентски град - ходих, гледах .. не са в студентски, а в индустриална зона. за мен, не стават. 
Хубави са, и в един момент и там ще стане за живеене. Дори разбрах че някой си парцел отсреща е купен. С цел - блок. И   все пак... Кл.Охридски 16 им е адресът.
Ако имаш кола, ще е добре. Паркинг за момента, колкото щеш.

# 68
Е, аз по-романтичен коментар да направя за Варна и София.

Лъки, "моите" варненци не са от Шумен или Добрич и говоря за хора с добри професии - юристи и икономисти. За устройване във Варна - те продължават да си имат жилища (апартаменти, вили) там, не са маргинали някакви.

Мистери, в София май са най-намръщени и гадни хората. Говоря със съжаление като човек, който се смята за софиянец. Щом изляза от София и хората вече са спокойни, усмихнати и добри. Във Варна и Бургас включително. И ме наляга една еуфория, чудно просто. Но само докато не сляза обратно в София. Но може като приходящ да не виждам реалната картина.

man_darin_ka, поздравления за реализма. Смятам, че тези спорове, които се развиват в тази тема са първото, което трябва да изкореним като народ, за да имаме успех. Трябва да приемем, че всяко място в малката ни красива държава е колкото наше, толкова и на всички останали българи. И да не забравяме, че падането ни под робство се дължи на това, че държавата ни тогава е била разделена на множество малки царства, които враждуват и воюват помежду си, а в момента на нападението повече от половината българи се бият срещу братята си срещу заплащане. На практика България е превзета от българи и предадена на платежоспособен завоевател. На какво ви напомня?

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 20:49 от Mysteri

# 69
  • София
тези на Хидротур 94 нещо си. И те са на същия принцип, но са дори 39000. Но пък има и големи апартаменти, не само гарсониери. Завършени, с климатици, с радиатори, реновирана сграда. Ама ... макар да ги водят в студентски град - ходих, гледах .. не са в студентски, а в индустриална зона. за мен, не стават. 
Хубави са, и в един момент и там ще стане за живеене. Дори разбрах че някой си парцел отсреща е купен. С цел - блок. И   все пак... Кл.Охридски 16 им е адресът.
Eдна прогноза- ще вървят на по-висок наем от тези в Банишора- колкото и да не изглежда привлекателно мястото, то е на пешеходно разстояние до НСА, УНСС, ЛТУ, Химикотехнологичния. Достъпа до бизнес парка е много бърз с кола, няма проблеми с паркирането, близо до студентски град- отлични перспективи има това място.

# 70

Последно - нито един, или не чак толкова, което очевидно е повече от един?
Писала съм, че аз не познавам нито един. Те могат и сто хиляди да са...  newsm78 малко вероятно. А Никото познава кореняци израстнали в сърцето на Варна, на метри от морето и плажа, със собствени имоти...но мигрирали и купили жилище в София...
Всъщност коментирахме наемите във Варна, че са ниски...как стигнахме до на Нико аверите не знам.

# 71
тези на Хидротур 94 нещо си. И те са на същия принцип, но са дори 39000. Но пък има и големи апартаменти, не само гарсониери. Завършени, с климатици, с радиатори, реновирана сграда. Ама ... макар да ги водят в студентски град - ходих, гледах .. не са в студентски, а в индустриална зона. за мен, не стават. 
Eдна прогноза- ще вървят на по-висок наем от тези в Банишора- колкото и да не изглежда привлекателно мястото, то е на пешеходно разстояние до НСА, УНСС, ЛТУ, Химикотехнологичния. Достъпа до бизнес парка е много бърз с кола, няма проблеми с паркирането, близо до студентски град- отлични перспективи има това място.
На пръв поглед, изглежда си прав.
На второ, обаче: наблизо няма магазин, за сам човек ако ходи пеша в тъмното, сутрин или вечер - просто не става.
Затова писах, че за с кола е ок.
Но, аз познавам немалко работещи в бизнес парка, които нямат коли.

# 72
Не знам дали можеш наистина.

На по-ниска цена са само тези на Хидротур 94 нещо си. И те са на същия принцип, но са дори 39000. Но пък има и големи апартаменти, не само гарсониери. Завършени, с климатици, с радиатори, реновирана сграда. Ама ... макар да ги водят в студентски град - ходих, гледах .. не са в студентски, а в индустриална зона. за мен, не стават.  
Хубави са, и в един момент и там ще стане за живеене. Дори разбрах че някой си парцел отсреща е купен. С цел - блок. И   все пак... Кл.Охридски 16 им е адресът.
Това са бившите сгради на Балканкар и Минпроект. И на мен не ми допаднаха, като местоположение. Отделно са тесни, колоните са поставени като за офис помещения и сега при реновирането не могат да разширят помещенията, пазят се местата на старите стени. Изскачат по-добри неща на пазара, при бърза реакция ...
Наблизо е Фантастико Дървеница.
Минус е големия трафик пред прозорците и съответно много прах.

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 10:52 от bachkator

# 73
  • София
На пръв поглед, изглежда си прав.
На второ, обаче: наблизо няма магазин, за сам човек ако ходи пеша в тъмното, сутрин или вечер - просто не става.
Затова писах, че за с кола е ок.
Но, аз познавам немалко работещи в бизнес парка, които нямат коли.
Бачкатор е написал, но да кажа и аз- Фантастико е на 10 минути пеша.
 Едно време държахме  един офис под наем в Минстрой и нямаше проблеми сутрин и вечер- в крайна сметка 280 е на 500м като се мине край студентските общежития (7,8 и 9 блок).
 Мястото наистина е много неприятно прашно и има някакви гаражи и складове и т.н. но предполагам най-скоро ще се застрои с жилищни сгради и ще си стане добре.
 Вътре е наистина много тясно, но то май и в Банишора пак са си тесни стаите.

# 74
сега, 500 метра по улица с тротоар е едно, а по полу-булевард без тротоар, е друго.
Аз се тревожа и от кучета.
За мен не е малко разстоянието, ако трябва да се изминава по тъмно от сам човек, примерно жена.
Или от майка, която си води детето на ясла или градина или го прибира вечер.

Общи условия

Активация на акаунт