Самотен съм... Не знам даже дали е мястото тук на темата...

• 13 254
  • 493
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Личен избор е дали  да си сам или с компромисна компания. Спорът може да се води по - разумно и толерантно. Sunglasses
Агента, стъкмистиките не са общовалидна констатация. Имаме си регионални особености и дори нравствени различия с цивилизованите държави. Аз съм сигурна, че мнозинството мъже биха избегнали спорове и ще предпочетат мис "Yes", с прякор - лесната или тъпата. Обаче има и уникати, които имат др.търсения. И двата фронта пристрастно влагаме излишни емоции от грешки и огорчения. Познавам жена, брутално изнасилена и пребита през комунизма от изроди, с партийна опека. Но тя не е сексист, не мрази целия мъжки свят.Няма и особени  предрасъдъци. Леките недостатъци на даден индивид могат да се компенсират от по - сериозни качества и адекватни реакции. Не може всички да са разпределени в графи, на математически принцип .

# 181
И не съм навитак да направя компромис с някой от тях. Това прави ли ме човек с неоснователни претенци?

Не, за мен - не. Всъщност, най-важното, ама най, е да се чувстваш добре в себе си, а не да се водиш спрямо другите. Всеки има шанс за избор и си прави своите избори.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 19:58 от Анонимен

# 182
Можеш да споделиш нещо от твоя личен любовен опит, например. Да ни убедиш всички как грешим, защото си намерил неподходяща жена, а ти си перфектен. Просто лош късмет

Това е все едно да учиш за любовта по книга, без да си я изпитвал и накрая да твърдиш, че си научил всичко. Даже и малките деца сигурно не биха се вързали

# 183
  • Агент под прикритие
Можеш да споделиш нещо от твоя личен любовен опит, например. Да ни убедиш всички как грешим, защото си намерил неподходяща жена, а ти си перфектен. Просто лош късмет

Това е все едно да учиш за любовта по книга, без да си я изпитвал и накрая да твърдиш, че си научил всичко. Даже и малките деца сигурно не биха се вързали
Това за мен ли беше? Само дето аз НЕ съм автора на темата, защо реши, че съм намерил "неподходящата" (каквото и да значи това) жена и че съм имал претенции за перфектен?

# 184
Това беше просто обикновен пример. Не съм решила нищо. Недей да ми изваждаш думите от контекста. Мисълта ми беше, че е много тъпо да даваш статистики и изследвания за неща, които дори явно не си преживял, а само си прочел. И да спориш с хора, които имат по-голям опит. Наистина ли си мислиш, че си прав ?

# 185
  • Агент под прикритие
Това беше просто обикновен пример. Не съм решила нищо. Недей да ми изваждаш думите от контекста. Мисълта ми беше, че е много тъпо да даваш статистики и изследвания за неща, които дори явно не си преживял, а само си прочел. И да спориш с хора, които имат по-голям опит. Наистина ли си мислиш, че си прав ?
Ей тук има сбит преразказ на цялата дискусия и къде точно се включва тази информация. Можеш да я погледнеш, ако ти се занимава.
1. Статистики НЕ съм давал. Изследванията (някои от които продължили около 10 години) са относно хипергамията при жените И МЪЖЕТЕ, тоест какви са били предпочитанията на участниците. Какво точно е трябвало да преживея от това?
2. Как точно разбра кой точно има по-голям опит и кой няма, без да познаваш лично хората? И как разбра, че човека, даващ като единствен пример случка с нейна приятелка, има повече опит от мен (защото натам вървиш)?
3. Аз казах доста неща. За кое точно би трябвало да мисля, че съм прав?

# 186
Няма смисъл. Чети си там изследванията и не вярвай на опита на хората

# 187
  • Агент под прикритие
Пак ще питам:
2. Как точно разбра кой точно има по-голям опит и кой няма, без да познаваш лично хората? И как разбра, че човека, даващ като единствен пример случка с нейна приятелка, има повече опит от мен (защото натам вървиш)?

Не разбрах идеята на включването ти, нито на неаргументираните ти нападки.

# 188
  • София
Забихте още в началото в "не искам да е меркантилна", което е окей по принцип, защото меркантилността не е готино качество, но много мъже имат някаква изкривена дефиниция. Във връзка, която няма да прерасне в брак или деца, е нужно просто човекът да може да се издържа сам и да не е търтей, но е нормално ако ще имаш деца с някого, да искаш човек, който се стреми да заработи повечко. Децата боледуват, искат образование, искат храна и дрехи и се гледат от двама родители, не от един. Природата така го е заложила, иначе щяхме да се размножаваме чрез делене.
Не гледам с добро око на жените, които не могат да имат добър стандарт без мъж да ги ч*ка и дундурка, но ако една жена има добър стандарт, няма ли много да я дразни някой посредствен, който няма грам амбиция и си кеси на спокойната работа, да лапа мухите по цял ден? Мен поне много би ме дразнило. Значи аз мога да изклася и да се бъхтам, а той не щял меркантилна. Бе яяя Laughing
Казвам го от позицията на човек, който никога не е бил под опеката на мъж и не е чакал да го "водят" някъде си. Че някаква тенденция виждам в темата за искане на пропуск с опит.
Но човек трябва да се стреми към ресурси, защото в живота има неоредвидени обстоятелства, повечето от които не са печелене от лотарията, а са неприятни.

# 189
Аз пак ще отговоря, че няма смисъл да ти казвам каквото и да е било

Но все пак ще ти отговоря, че не е единствената, която е дала пример. Много хора казаха разни неща относно опита си и предпочитанията си. Ти само ни нахвърляш изследвания, че и на всичкото отгоре се мислиш за най-прав

# 190
  • Агент под прикритие
В момента открито се заяждаш (неаргументирано) с мен без никаква причина. Както и да е, простено ти е.

Забихте още в началото в "не искам да е меркантилна", което е окей по принцип, защото меркантилността не е готино качество, но много мъже имат някаква изкривена дефиниция. Във връзка, която няма да прерасне в брак или деца, е нужно просто човекът да може да се издържа сам и да не е търтей, но е нормално ако ще имаш деца с някого, да искаш човек, който се стреми да заработи повечко. Децата боледуват, искат образование, искат храна и дрехи и се гледат от двама родители, не от един. Природата така го е заложила, иначе щяхме да се размножаваме чрез делене.
Не гледам с добро око на жените, които не могат да имат добър стандарт без мъж да ги ч*ка и дундурка, но ако една жена има добър стандарт, няма ли много да я дразни някой посредствен, който няма грам амбиция и си кеси на спокойната работа, да лапа мухите по цял ден? Мен поне много би ме дразнило. Значи аз мога да изклася и да се бъхтам, а той не щял меркантилна. Бе яяя Laughing
Казвам го от позицията на човек, който никога не е бил под опеката на мъж и не е чакал да го "водят" някъде си. Че някаква тенденция виждам в темата за искане на пропуск с опит.
Но човек трябва да се стреми към ресурси, защото в живота има неоредвидени обстоятелства, повечето от които не са печелене от лотарията, а са неприятни.

Не мога да не бъда съгласен с това, никой няма да търпи на това място, но стандарта на едно семейство се определя от всички работещи в него, не само от един или двама. Когато двама (ако приемем, че са двама работещи) искат по-добър стандарт, ще си седнат на д-тата и ще бачкат за него. Когато само единия го прави, работата очевидно няма да се случи.

# 191
Нито се заяждам, нито те нападам. 100 пъти обясних, че просто не си прав. Ти даже и причина търсиш. Ако не ме разбираш (то не е и за първи път) не е мой проблем

# 192
  • Агент под прикритие
Така и не разбрах за какво точно от всичко, което съм писал в темата, не съм прав. Бъди малко по-конкретна, иначе си е чиста проба заяждане.

# 193
Не знам колко пъти да напиша. Не знам и колко по-ясно да го напиша. Моля те, мръдни си малко мозъчните клетки и прочети пак

# 194
Не знам колко пъти да напиша. Не знам и колко по-ясно да го напиша. Моля те, мръдни си малко мозъчните клетки и прочети пак

Много сладка двойка бихте били Smile

Общи условия

Активация на акаунт