Самотен съм... Не знам даже дали е мястото тук на темата...

• 13 270
  • 493
  •   1
Отговори
# 240
Падам и умирам. Гал, идвам при теб, че ми доскуча нещо. Но не ти се предлагам, да знаеш

Скрит текст:
С имена завършващи на О се обръщат в някое дълбоко провинциално село

# 241
Аз само да вметна един съвет към момичетата, които още нямат много опит. На мъж основното се казва в началото. В кратък текст, с просто изречение. тее нямат периферно зрание и мислене . Та. Ако искате да отиде за хляб, не казвате - няма хляб, а казвате- отиди да купиш. Най - простичко.
Или не се казва- кофата е пълна, къщата е мръсна. Казва се- иди да изхвърлиш боклука, пусни прахосмукачка.
Иначе ще има недоразумителни диалози, като в предните страници между двата пола и все някой нещо не разбрал.

# 242
  • Sofia
Аз само да вметна един съвет към момичетата, които още нямат много опит. На мъж основното се казва в началото. В кратък текст, с просто изречение. тее нямат периферно зрание и мислене . Та. Ако искате да отиде за хляб, не казвате - няма хляб, а казвате- отиди да купиш. Най - простичко.
Или не се казва- кофата е пълна, къщата е мръсна. Казва се- иди да изхвърлиш боклука, пусни прахосмукачка.
Иначе ще има недоразумителни диалози, като в предните страници между двата пола и все някой нещо не разбрал.

Това май не е нищо повече от широкоразпространено клише. Понеже моят опит показва, че дори и да кажеш в прав текст, отговорът обикновено е: "По-късно.", а като вземеш да напомниш след известно време, получаваш: "Съвсем забравих, дай ми още 5 мин.", та за себе си съм стигнала до извода, че май цялостно воденето на диалог (пък бил той и с директни реплики) не е разумен подход. Най-оптималното решение е пристъпването към непосредствени действия, без приказки.
Понеже, според мен, митът, че мъжете не вдявали от намеци, се подхранва именно от мързеливите мъже. Laughing Не разбират, друг път. Така им е изгодно просто.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 22:23 от Blаck Cat

# 243
  • София
Звателна форма, Тамаро. Пак си неука и въпреки това съскаща.
Агенте, хайде взимай я, че стана досадно.  Joy

Да се върнем на темата. Авторът избяга. Може с писанията си да сме го тласнали към реала, където вече си е наметил немеркантилно момиче.
Напълно съм съгласна с Black Cat, според мен мъжете всичко си разбират. Просто имат по- опортюнистична природа и се възползват от всяка крачка назад.

# 244
На мен ми е просташко и селско, така, че не знам кой е неукият и съскащият тук

И по реакциите май си личи, че ти много го искаш. Добре, че не съм опряла до форуми

# 245
  • Агент под прикритие

Да се върнем на темата. Авторът избяга. Може с писанията си да сме го тласнали към реала, където вече си е наметил немеркантилно момиче.
Напълно съм съгласна с Black Cat, според мен мъжете всичко си разбират. Просто имат по- опортюнистична природа и се възползват от всяка крачка назад.

За пореден път ще задам въпроса: какво съм ти направил? Laughing

# 246

За пореден път ще задам въпроса: какво съм ти направил? Laughing

Ти с тоя акъл на 15 годишен ли я прелъсти, че тя сега ще ме изяде от ревност ?

# 247
  • Агент под прикритие
Виж, принципно харесвам духовитите жени, но не и когато започнат да изнагляват. В момента ти правиш точно това. Бива да вземеш да се спреш, какво ще кажеш?

# 248
Най-оптималното решение е пристъпването към директни действия, без приказки.
Тъкмо се наканих да пиша, вече си отговорила.
Една забележка по цитата. Като се налага да се впрягам аз да свърша работата или да го бода с остена след амнайстото напомняне, не ми трябва този екземпляр. Това не е мъж.

# 249
Не знам до колко си способен да четеш вече, но можеш сам да видиш кой започна с това. Нямам нищо против да спра, защото и без това не ми е интересно, а и нямам никаква полза

# 250
  • София
Ъъ, детската градина...
Скрит текст:
Неграмотният ти пост ми беше само отправна точка. Дори ти се извиних в началото, че апострофирам, защото не е лично, но след соченето с пръстче колко са зле другите... стана мазало. Есенцията, Тамара, беше за изискванията към другите и колко ние ги покриваме.
Както и да е, по темата- вярно, че жените и мъжете имат различни роли, респективно скалата за постижения и покриване на критерии е различна, но все пак сме хора и донякъде има общоприета обективност. Понякога въпросът "а ти какво предлагаш" е чиста заядливост, но друг път е съвсем резонен. Така че в едни честни по презумпция отношения трябва да дадеш, за да получиш. Не само да изреждаш по точки какво искаш, а като трябва да покажеш инициатива, да предложиш нещо, никакъв да те няма. Важи и за мъже и жени, понеже смятам, че такива екземпляри с високи нива на "entitlement" се срещат и при двата пола. И това е породено от неоправданите очаквания и огорчението след това. Хората са се вкопчили в това, което не са получили, и после решават да го играят изискващи или ... просто са си лекета с такова възпитание.

# 251
  • Варна
Авторът от подобни форумни "битки" трайно ще мине в партията на онанистите. Grinning
Тъпо е да сте буквалисти и анализатори на всяка запетая или умисъл. В реала, с приятели толкова сухо ли си  репликирате?

# 252
Авторът от подобни форумни "битки" трайно ще мине в партията на онанистите. Grinning
Тъпо е да сте буквалисти и анализатори на всяка запетая или умисъл. В реала, с приятели толкова сухо ли си  репликирате?

Много е тъпо. Затова казах, че който е искал да го разбере, го е разбрал. И това няма нищо общо с грамотността на някого

# 253
Скрит текст:

Това май не е нищо повече от широкоразпространено клише. Понеже моят опит показва, че дори и да кажеш в прав текст, отговорът обикновено е: "По-късно.", а като вземеш да напомниш след известно време, получаваш: "Съвсем забравих, дай ми още 5 мин.", та за себе си съм стигнала до извода, че май цялостно воденето на диалог (пък бил той и с директни реплики) не е разумен подход. Най-оптималното решение е пристъпването към непосредствени действия, без приказки.
Понеже, според мен, митът, че мъжете не вдявали от намеци, се подхранва именно от мързеливите мъже. Laughing Не разбират, друг път. Така им е изгодно просто.

Така е. Аз дадох елементарен пример. Но ти, ако дадеш правилната насока, си сигурна, че те е разбрал.
Щото всичките проблемации идват от неправилна вербална комуникация. Права е Кетчър, че и за двата пола се отнася.
Ето , Авторът е казал "Самотен съм".
Някое момиче ще зададе темата "Няма мъже". Blush
И всякакви сходни.

# 254
  • София
Вивиана, запетаите са последният проблем.
Мен лично ме дразнят хора, които много философстват какви трябва да са другите и колко са залухави, а самите те нямат самокритичност. Вербалните пропуски са само изражение на тая настройка. Точно изражение, но нищо повече. Това се предава и в отношенията с хората и с противоположния пол. Ти колко си страхотен, но неразбран, а другите са в грешка. Затова има такива теми.

Авторът може просто да е занижил критериите, след като е видял форумните разправии или да е обърнал резбата. Между двама мъже или две жени няма как да има 3-часов диалог без капка смисъл и един въпрос "защо не ме разбираш" поф хиляда форми. Другата година ще пише тема за гей браковете. Joy

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 22:52 от The Catcher in the Rye

Общи условия

Активация на акаунт