138-ма гобленарска среща

• 33 081
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
прекрасно селце!

# 151
  • Norge
Добриbouquet
Тежичко за работа, обаче. Много дреболии, набутани на малко пространство.

# 152
резултатът си заслужава Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 153
Станахме две , а? Готин вариант! Не съм го виждала!

Аз отдавна исках да ушия нещо малко, много да е цветно и като видях твоя с бонбоните..край. Обаче не можах да го намеря. То имало хиляди варианти на тези готвачи, не знаех-луканки, прасенца, суши дори Laughing накрая избрах сладкаря. Ето го

# 154
навремето бях събрала цялата серия. Simple Smile

като се замисля - по-добре, че стария компютър загина заедно със схемите. иначе щяха постоянно да ми натякват какви планове съм имала и колко от тях съм осъществила.

# 155
Питахте ме за инструкциите. В "Селото" имаше това :

Това, което беше започнато от съседката ми, върху този гоблен, изглежда така :

Относно "Вятърната мелница" - имаше това:

А когато свърши конеца как се продължава? Не се ли прави нещо като "възелче"?
Благодаря Ви много за информацията. Чак сега разбрах какво означава 1:4 Sweat Smile.

# 156
Питахте ме за инструкциите. В "Селото" имаше това :

Това, което беше започнато от съседката ми, върху този гоблен, изглежда така :

Относно "Вятърната мелница" - имаше това:

А когато свърши конеца как се продължава? Не се ли прави нещо като "възелче"?
Благодаря Ви много за информацията. Чак сега разбрах какво означава 1:4 Sweat Smile.

Когато свършиш или свърши конеца се подпъхва в ушитото на гърба на гоблена.Много неясно го обясних.🤪

Прекрасна темичка аз бродирам от 2008г имам няколко завършени и дооста в етап.Имам тайната вечеря и е шия/стои вече 10г също и Иверската богородица.Бродира ми се обаче нито време,нито спокойствие напоследък сега да си оправя малко няразбориите и ще гледам да хвана някой започнат да завърша.😁

# 157
nelka.nelka, прекрасно е! И благодаря за снимката преди контура, на мен ми е много интересно.
NoMe, много неприятно. За съжаление, има такива хора и няма как да ги промениш. По-скоро се опитай да извлечеш поука за себе си.
teddyyy96, ако си съвсем начинаеща, бих те посъветвала да попиташ съседката още един път да ти обясни докато бродира или потърси филмчета в интернет как да започнеш и как да разбереш какво точно да правиш в началото. С две думи: всеки знак отговаря на 4 бодчета от определен цвят. Шие се с две нишки. Възели не се правят, но аз лично започвам с примка когато нишките са четен брой (2, 4, 6). Конецът не трябва да е прекалено дълъг или къс. Много хора започват да бродират от средата на схемата/панамата, други започват от опреден ъгъл или от най-тъмния цвят. Наклонът на бодовете трябва да е еднакъв навсякъде, (при гоблени с хиксчета е различно). Май това се сещам най-общо.

Ето и етап от мен. Преди:
Скрит текст:

Сега:

Най-трудната част премина.

# 158
Бяло Цвете, колко голямо дърво е израснало за една седмица Yum Flowers Deciduous Tree

# 159
Ох, дали може да се допитам до вас за съвет? Много харесах един гоблен, готова разработка, за съжаление на българска панама, гоблен бод, 1:1. Поръчах го, пристигна и се двоумя дали да сменя панамата със 16 каунт и, ако я сменя дали ще ми стигнат конците. 66 цвята са, като поне 1/3 от тях са бленди,  а номерата на конците ги нямам. Досега каквото и да съм шила са ми оставали страшно много конци, но пък никога не съм заменяла вид бод и панама. Никак не ми се ще да го шия 1:1 гоблен бод!!!  Направо не знам какво да го правя, прибрала съм го до не ми е пред очите и се чудя.

# 160
Sad не мисля, че ще стигнат.
българската панама е 22 каунт. и се шие само едно диагоналче, а 16 е по-едро и са две диагоналчета...
Sad

покажи го, може пък да го намерим някъде.

# 161
# 162
Няма да ти стигнат конците. Питай Герика дали ще ти изпратят още конци, ако решиш да шиеш на 16

# 163
  • Norge
Добри, още веднъж благодаря!

Благодаря и на теб, Бяло цвете, винаги си толкова мила и отзивчива.  Heart Eyes
Много красиво нещо шиеш, дано все така да ти спори!

Магма, а ако минеш на каунт 18, вместо 16? Все пак има разлика в разхода на конци при двете основи. И, по съвета на НоМе, пак да звъннеш с въпрос във фирмата.

----

Аз си имам още нещо завършено, макар че то трудно се вписва к категорията „гоблен“, ама все пак нали има бодчета по него...
Моделът е отчасти мой, правен в движение.  Mr. Green

# 164

Красота! Flowers Rose
magmata, и аз си мисля, че няма да ти стигнат конците. За 18-ка е добра идея, но пак не бих била категорична.

Общи условия

Активация на акаунт