138-ма гобленарска среща

• 33 140
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
И богородица  и букета цветя, много хубави неща шиете момияета!
Добри сега се сещам че преди време го постна този гоблен с маниста вместо френски за снежинки...много красиво!
Аз да покажа какво ми се опъна и на мен...Срам голям Дименшънс сезони..Неразбрах на този плат е много гадно да се шие...кръсчетата на щампата не се захващат едно с друго...ами объркана работа...

Петя обожавам ланарте така леко се шият...наистина малко със схемите човек се шашка... но са страхотни ...

# 256
  • София
Ей точно тези сезони и при мен седят започнати и захвърлени. Един от двата гоблена, които съм оставила недовършени. На другия му загубих схемата след Н на брой премествания, а и да я намеря - няма да се хвана да шия 1:2...

# 257
  • Norge
Оу, Пипииии, с тази щампа...…... Close Напълно те разбирам! Жалко, че така си се измъчила с тази иначе хубава бродерия.

Тези сезони само във вариант щампа ли ги има? Защо си въобразявам, че съм виждала тяхна схема?  newsm78

Само веднъж правих нещо по щампа и то заради грешка при поръчването. После не ми се подменяше, та започнах да шия.
След което спрях.
Ами то не можеше да се бродира...голямо несъвпадение, така, както си беше оригинален комплект.
Седнах и с помощта на лупа, картинки и всичко, което можеше да и влезе в работа, си направих схема на най-ужасните места (долу по полите на дрехата), и така си довърших шиенето, иначе не ставаше.

Петя, на Ланарте те мъчи това, че е лен ли? Не че познавам добре Ланарте; шила съм само едно тяхно и не ми беше по сърце.

# 258
  • София
Честно казано не знам дали беше лен това, което уших на Ланарте. Много е възможно да е било лен. Проблемно ми беше да се ориентирам къде точно трябва да боцкам, как да си разделя визуално плата на малки квадратчета, в които да правя кръстчета. Все имах чувството, че някои квадратчета не са точно квадратчета, а правоъгълничета и че не ми стават еднакви кръстчетата... Може би просто трябва да опитам да ушия някоя тяхна схема, но на Аида, с която ми е по-комфортно.

# 259
  • Бургас
Ей точно тези сезони и при мен седят започнати и захвърлени. Един от двата гоблена, които съм оставила недовършени. На другия му загубих схемата след Н на брой премествания, а и да я намеря - няма да се хвана да шия 1:2...
Тези сезони ги вадя по това време, вдъхновена от настъпващата есен...Почвам го с мерак и....до там. Отщява ми се! Но подсъзнателно знам че ще го ушия някой ден.
Нелка нещо такова се получава и при мен  . Мразя несъответствията, а тоя жилав плат много ме дразни...
Обичам да шия на лен, но май не става за разграфяване!

# 260
Тези сезони на Дим ми бяха голяма мечта едно време. Ама и друг път съм, чела ча панамата била много твърда.

# 261
  • Бургас
Тези сезони на Дим ми бяха голяма мечта едно време. Ама и друг път съм, чела ча панамата била много твърда.
За 10 години ги видях един път само ушити. Беше от фейса някаква жена, но бяха перфектно направени. От къде това търпение!!??!

# 262
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не е панама, а корабно платно - sаilcloth.
шие се само с гергеф. трябва да е идеално изпънато, иначе няма начин да се докарат кръстчета и квадратчета.

любимият ми ги хареса и ми ги купи. не знам къде са Simple Smile
ще ги ушия когато ги намеря... когато им дойде реда... Simple Smile

пипи,  не съм шила момичето със снежко. някой го беше показал в темата и съм го запомнила като интересно решение.

# 263
  • Варна
Сезоните ги ших по схема от нета на 14 или 16 преди много години за подарък на приятелка. Ако някой се интересува ще се разтърся за схемата.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 22:06 от k_savova

# 264
  • София
Тук няколко пъти съм ги виждала ушити на Аида 14 или 16, прекрасни бяха. Затова си ги взех. И като видях корабното платно, ми идеше да се гръмна.
Във фейса война ми обявиха, че съм го превела корабно платно, било си памучен плат, брезент. То бяха обиди и нападки, че не знам език, че съм тръгнала да превеждам с гугъл транслейт... Оттогава си мълча в групите. Такива нападения само в нашите групи виждам, и в тези за пъзелите е същото - само в БГ групи има негативни коментари, скандали, а по чужбинските някак доста по-меко се изказват и дори не ти става кофти, като ти се "карат".
Не съм хващала иглата вече не знам откога... Моля някой да ме срита по задника да се хвана в ръце (не днес, че съм от 8 сутринта до 7 вечерта на работа, ще се прибера умряла) и да покажа етапче поне, че забравих и аз какво шия.

# 265
рит, рит.
а за споровете за корабното платно, което изобщо не е брезент, да не ти пука.
ако беше мъж щеше да имаш повече опции Simple Smile Simple Smile Simple Smile леви и десни.

# 266
  • Norge
Дааа...всяка равномерка е по-трудна за шиене от „панама“-та, но ленът е още по-сложен заради нееднаквата дебелина на нишките. Разбирам, че си била несигурна, Петя.
Моето „Ланарте“ беше лен: едър, мек един такъв, едва завърших започнатата картина.  Crossing Arms

Пипи, същата работа и при мен. Не че чак толкова не бих могла да го претупам  с несъответствията, но сърце ми дава (юнашко  Mr. Green) и така...
Аз шия много на лен. Понякога си помагам едва-едва и тук-таме с молив, но с по-голяма стойност “В“, че твърдите не се перат.
Напоследък разграфявам с конец. Играчка е, но поне няма риск да останат следи.

к-савова, значи правилно си спомням.  Hug

# 267
  • София
Благодарско, Добри, ама утре ме сритай Simple Smile Иначе аз и тогава си го преместих от единия в другия крачол Simple Smile
На лен все още не съм шила, ама ми е голям мерак (имам и схеми за лен). Проблемът е, че не знам откъде да го взема, а и с тея комплекти, дето съм се зарила - кога ще им дойде реда на тея схеми, е мистерия.

# 268
  • Norge
Haha, Коте! За мистерията.  Joy         
Във Варна дори обикновена равномерка се затрудних докато си намеря, а за лен нямам и идея къде може да продават. Скъп е, хората вероятно го пренебрегват  заради по-достъпното и съответно магазините не поръчват.
Някой може би ще подскаже адрес?         

# 269
точно във Варна съм влизала в чудесен магазин - на два етажа, зареден с всичко, каквото можеш да се сетиш. едвам ме измъкна половинЪТ.
но беше преди поне 5 години.
нямам точен спомен къде беше, попитахме случайни минаващи и те ме упътиха. зад пощата ми се върти в главата.
имаше и едни барачки на някакъв пазар, но слаба работа.

абе много съм стара - помня прекалено много Simple Smile : ) Simple Smile
това май ще е полезно на първа страница Simple Smile
 https://ivanichka.wordpress.com/2009/07/14/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0 … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

Общи условия

Активация на акаунт