138-ма гобленарска среща

• 32 473
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Много е готино!
Как ще го монтираш - картичка, рамка?

# 601
  • с.Николово, обл. Русе
С това се забавлявам в момента:

Оригинал на ЖАР-птица с размери 10 на 11 см. Аз съм по минитата.

# 602
  • Казанлък
Понеже е четвъртък и аз да покажа моя малък напредък. Тихо се надявам след 2-3 четвъртъка да го покажа готов.
така беше преди 2 седмици а сега изглежда така

Да големи са снимките ама незнам как да ги намаля Flushed

# 603

Показвам етап и ми се реве, не се стърпях и направих контура на малката лодка, да опитам, ужасно се справям. Ще го разшия, но показвам отблизо, за да ми дадете съвети. Доколкото разбирам, при контура не се боде само в дупките на панамата, може навсякъде май, за да станат плавни извити линиии.... Или? Как ще ги боря тези криви линии незнам.....За правите линии, които са при къщите , мисля че няма да имам проблем, но всичко останало....

# 604
Станало е много добре. Недей да се вторачваш толкова много в контура. При правите линий е лесно, но когато има такива извивки винаги се получава не така, както ни се иска. Просто няма как да стане по друг начин. Но само в твоите очи изглежда не дотам перфектно. Идеално се справяш, не се притеснявай.

# 605
  • Пловдив
az-mama2, добре се получава, пък и в крайна сметка никой не идва да се вторачва в гоблена от 5см разстояние. Винаги са така контурите. Получава ти се!

Подхванахте полукръстчетата на Дим. Еми аз не се усетих да видя как точно са дали да се шият и ги правих по посока на горния бод, т.е. в обратната на дадената посока. После се вгледах в снимката на готовия гоблен, и на отшивки, намерени в нета и наистина са по долната нишка. Ама не е болка за умиране, де, направила съм 20-на бода полукръст, които според мен в цялата тая лудница от цветове въобще няма да личат как са. Абе търся си оправдание да не разшивам. Другите ще ги правя в правилната посока, но има време докато стигна до там.

Ето етап от мен:

Много ми е намачкана панамата, голям срам... Flushed
Ама ми се мачка като я държа с ръка и се утешавам, че после ще я гладя така или иначе. Вие гледайте кръстчетата, не панамата. Hug

# 606
  • Norge
Маме, недей рИва!  Grinning Hug
На мен самата малко по-небрежен контур ми харесва, намирам, че добавя по-артистичен вид на цялата картина.
Но признавам, невинаги следвам педантично зададените по схема линии.
Т.е., след поредния бод полагам работния конец там, където шия (контура) и преценявам къде да бучна, за да ми се получи възможно най-малко „стъпало“.
Също така понякога, вместо чист контур, избирам да шия или цепен бод, или минавам на коучинг.

Сладко коте, съгласна. Peace

Хаха, Катюшка - за намачканото.  Hug
И при мен шиенето е на ръка и резултатът - подобен.
Все търся нещо по-грапаво, върху което да „залепя“ бродерия в процес, когато снимам.

# 607
или минавам на  коучинг.

Почти всички дълги контури, които не са по права линия ги шия така. Че и по-късите, особено ако са с повече от една нишка. Много по-плавни изглеждат линиите, тъй като си прихващам конеца там, където най-малко ще личи "стъпалото".

Още ми е мокър гоблена, че сутринта го прах и не е изгладен и изпънат, но мисля се вижда какво искам да кажа.

п.п. Аз също харесвам по-небрежен контур и също си карам по мое усмотрение на някои места  Bowtie . Една баба комшийка преди години ми беше казала, че задължително поне едно бодче трябва да има сгрешено в гоблена, за да не е на уроки Grinning . И не че съм суеверна, никак даже, ма така си успокоявам съвестта, когато ме мързи да разшивам някоя малка грешчица, дето не си личи от самолет Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 14:20 от 3ори

# 608
  • София
И аз съм минавала на коучинг, където преценя. Нали си е за мен, така че аз преценявам как ми харесва повече Simple Smile
И аз шия без гергеф и стан, та намачканата панама ми е повече от позната. Особено тегаво е, като шия нещо по-голямо от тея пилци Simple Smile
Аз бих разшила бодчетата с объркан наклон, още повече, че не са много. Първо си се консултирай със схемата и инструкциите на гоблена (инструкциите обикновено са принтирани от едната стана на листа, а схемата е от другата страна - ако е оригинален Дим).
Чувала съм го това за сбърканото бодче, да не е идеален гоблена, че дявола да не завиди Mr. Green В моите все има по нещо сбъркано, не от суеверие, а просто толкова си мога, и щом не ми пречи, значи всичко е точно Simple Smile

# 609
  • Бургас
Абсолютно винаги когато шия Дименшънс вкарвам и коучинг....иначе не ми се получава хубаво.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 21:24 от pyypi

# 610
Много красота съм изпуснала. Hug

Преди:

Сега:

Малко, но от сърце. Blush

# 611
Зори,  това което разбрах е, че пускаш дългата линия и после отдолу  на няколко места я прихващаш , нали? Тогава искам да питам контур не се ли прави по-лесно с остра игла за шиене, а не с тъпата за гоблена, че трудно я мушкам на някои места Thinking И също кажете, само  в дупките на панамата ли се боде или може навсякъде? Иначе и аз бъркам и си оставям разни бодчета така. В този гоблен аз си сложих този цвят зелен на капаците на прозорците, хареса ми с две нишки светло и една по-тъмно зелено ( така седи драскано старо дърво) и също промених асмата на голямата къща да е по-завита над портата, така както е при предната къща. Аз си харесвам корекцията

# 612
  • Norge
Бяло цвете, и ние бихме изпуснали красота и общуване, ако не се включваш.  Hug

Зори, всичко се разбира, а за хубостта и дума не отварям.  Heart Eyes

Сладко коте, точно по същия начин мисля и аз. Нещата, които бродирам, са си не само за мен, но и дори никъде не висят, защото след ушиване ги складирам в килера. Та в този смисъл си търся някои решения, които са ми най-логични или удобни за работа.
Ако трябваше да е нещо, което да участва в състезание, бих следвала педантично упътвания и други изисквания, но нали е само за приятно прекарване на време  Flutter, не го намирам за фатално.

Маме, малка е снимката, за да се види добре промяната на цветовете, която си направила. Но така, както го обясняваш, на мен ми звучи добре и смислено.

# 613
Зори,  това което разбрах е, че пускаш дългата линия и после отдолу  на няколко места я прихващаш , нали?

Точно така. Не е задължително в дупка да бодеш, аз бода там, където преценя, че ще изглежда по-добре ушитото. Това важи само за този вид бод, Back Stitch бода си го боцкам по правилата Simple Smile.

И понеже гобленчето ми е изсъхнало и изгладено, ще успея да го покажа в деня за етапи :

# 614
Много е готино!
Как ще го монтираш - картичка, рамка?
Засега идеята е да е като картичка, че е мъничко. Искам да го подаря на моя приятелка, която ми помогна в момент на трудност. Тя има котка, която много обича и е със същата шарка като на котката от гобленчето. Като го видях и точно за нея се сетих Simple Smile.
Приемам и други идеи. Simple Smile
Невероятни красоти показвате, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт