Рак на белия дроб - тема 4

• 54 287
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Първо скенер, после биопсия - T4N2Mx.

# 541
От дясно долу с два лимфни възли, според мен може да се оперира.
При нас беше дясно горе плюс възли два и тръбата. Махната целия горен лоб и тръбата и долните два лоба ги преместиха горе при разклона на ляво и дясно.
И пак ще ви помоля, колкото и да сте шокирана оставете лошите мисли. Първо сега ви трябва повече позитивизъм и второ мен лично ме натоварват такива изказвания.

# 542
Утре има час при онколог да обсъдят схемата на лечение. Ще пиша след това какво му е предложено. А на мъжът Ви къде правиха операцията?

# 543
И моят мъж беше 3b стадий . Лечението му е химио ,лъче и имунотерапия ,без операция. Година и половина след поставянето на диагнозата , е в прекрасна форма , има енергия за трима здрави . Сили и оптимизъм пожелавам , медицината напредва и имаме основание да сме по-спокойни .

# 544
Не живея в България в Холандия съм.

# 545
На колко време се прави ПЕТ скенер ?
На майка правиха лъчеТ.(радиохиругия) в дървеница и казаха 2 месеца след това да се направи.Таргетната терапия я започнахме в токуда 10 декеври и от там казват 3 месеца след започването ..И сега не знаем какво да направим .Дали е противопоказно ,ако се направи по рано петскенера??

# 546
Не е противопоказно, но лекарите преценяват след колко време терапия може да се направи, за да се види какъв е ефектът от лечението.
Има и период от последната терапия до момента, в който може да се направи. При нас трябва да са минали минимум 21 дни от последната вливка, за да се прави пет скенер.
Вие правили ли сте обикновен скенер след някоя от терапиите? Понякога той е достатъчен, за да се види има ли ефект. При майка направиха няколко обикновени за една година и чак след последния курс химиотерапия, назначиха пет скенер, който показа, че няма метаболитна активност, т.е. ракът е убит/заспал.

# 547
Днес му мина консултацията с онколога. Другия понеделник ще започне химиотерапия. Обяснили са му, че първа линия ще бъде само химио, след това евентуално имунотерапия. По някое време щели да направят петскенер. Доколкото е разбрал, по време на химията. Не му е обяснено какво ще му вливат. Казали са му, че ще третират тумора докато реагира? След това вече нямало какво да се приложи. Като цяло оскъдна информация, поне за мен, тъй като нямам яснота колко време ще е на терапия, каква ще е, тежка ли е.... Но може би в движение ще изясним.

# 548
Не го оставяйте да ходи сам на консултации. Хората са притеснени, не могат да разберат и запомнят всичко, което им се говори.
В епикризата след първата вливка би следвало да е записано какво е решението на онкокомисията за лечението и курса на лечение, както и какво конкретно са му вливали.

# 549
На майка ми днес и се подули краката .Не знам от какво е ? Тези дни каза ,че е яла повече печени лешници с сол .Четох ужасни неща и много ме е страх . На тергетна терапия е ,откриха и ALK мутация .

# 550
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте.
Днес трябваше да е бронхоскопията на баща ми, но го отложиха за утре заради кръвта му - рядка е и има риск. Днес пак ще му бият инжекция за сгъстяване и утре вече би трябвало да направят манипулацията. Дано.

# 551
Тези от вас или близките ви ,които са имали приблем с черния дроб по време на таргетна терапия или хим.терапия
какво приемахте? На мама показателите на черния дроб са повишени двойно след началото на таргетната терапия😔

# 552
Не мисля , че има много препарати за черния дроб ( нали Почти всичко чисти точно той ) . На нас ни казаха да приема много вода , която увлича токсините .
Бейби , лекуващият не препоръча ли нещо ? Нали затова се правят изследванията да му се не види ! Някой да ги погледне и да ги изкоментира . Преди доста години преживях хепатит , понеже бях лека форма , в инфекциозна ме лекуваха с витамин С и два литра плодови фрешове на ден . Използвам думичката за по-младите. Тогава продаваха нектар в стъклени бутилки без консерванти .

# 553
Знаете ли какво означава резултата PD-L експресия-ниска 2%. Вероятност за отговор към pembrolizumab?

# 554
  • София
Привет и от мен. На мама й мина четвъртата вливка, но този път доста тежко изкара - високо кръвно дни наред, задух...Забелязвам, че доста неща, които преди консумираше, вече не й харесват и казва, че имат гаден вкус, може би е от химията, знам ли...Сега за 27.01. е насрочен скенер, знаете ли за колко време излизат резултатите и как се процедира след това - лекарят ли ни вика, ние ли се записваме за консултация?

Общи условия

Активация на акаунт