Азиатска козметика и грим 11

• 36 999
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
Това е от 500 мл е лимитка и с добър и доста по-добър състав от 2019
Това, което съм купувала явно  е рефомулирано и орязано в  cosdna e с по-малко съставки, което незнам дали е всъщност зле, на първо четене липсва артемизията от лимитката.
Тази лимитка от 2018 сигурно едва ли може да се намери вече.

# 121
След едноседмично ползване на innisfree daily mild sunscreen 50 мога да кажа само хубави неща за него - лек немазен крем, който попива бързо без да оставя филм върху кожата, нанася се отново добре без да става на кир, не ми дразни очите /аз разнасям и на клепача/. Има сладникав парфюмен аромат, който може да не се хареса на някои. И вече ще знам да се запасявам с корейска слънцезащита, две европейски купих и ще ги използвам за ръце. Едната на на skincode и една на гарние. Тази на скинкод  - гъста, тежка, мазна и очите ми сълзяха постоянно. А на гарние няма такъв кошмар... все едно разнасяш пясък по лицето си /за първи път ми се случва/. Ето и едно клипче от Jolse за слънцезащитите на инисфрии:
https://youtu.be/hCFCPRA4fWI

И аз повече никога няма да припаря до западна слънцезащита.  Те са просто отвратителни.

Освен японския гел на Биоре, който е практически неосезаем, сега съм очарована от избелващия на Jigott. Тук вече консистенция на крем, но  лек и приятен, слабо парфюмно ухание, никаква лепкавост. Освен основната му функция на ув-блок, избелва и се бори с бръчки. Харесва ми с един удар три заека.  С такива страхотни слънцезащити, може и целогодишно да се ходи.

# 122
  • София
Зари, много благодаря за ревюто на  petitfee с лайката и на jayjun зеления чай. И на двата им бях хвърлила око, но ме отказа да ги купувам.... За мен до този момент фаворит си остават ELRASTORY Rose Gold Blossom Hydra Expert Eye Patch, за това от което имам нужда са перфектни.

# 123
На мен пък Elrastory не ми допаднаха особено, може защото се свличат, а аз си ходя с пачовете сутрин по дребни задачи вкъщи. Ще взема утре да отворя агавето и да ги пробвам. Ако ми харесат да взема още една кутия.

# 124
Потвърждавам и аз за пачовете jayjun със зеления чай. Не видях никакъв ефект от тях. Любими ми остават златните на JM. Днес пристигнаха агаве-то и тези с бета глюкан... и елрастори ..и на коелф едни, които не помня защо взех. Пробвах веднага бета глюкан-а - охлаждащи до някъде, но някак недостатъчни (не мога да обясня защо, ще пиша пак след една седмица поне ползване) и затова веднага след тях сложих агавето. Ефект моментален, както обичам Simple Smile но и за тях е рано да пиша .. просто не се въздържах.
Искам да питам - не намерих много инфо за сплаш маските на Блайт. Напоръчах всичките и ги чакам всеки момент, но се двоумя как да ги ползвам. Не ми се иска да разреждам в 700мл вода, както е по указания.
И друго, за протокола, две пратки на стойност позволяваща безплатна експресна доставка (от джолсе и йесстайл) пристигнаха директно до краен адрес. Само, че на втората й отне 15 дни да пристигне в БГ и никак не ми се вижда експресна. Няма и тестери. Джолсе, от друга страна, се справиха за точно пет дни и съм пълна с подаръци Simple Smile

# 125

Искам да питам - не намерих много инфо за сплаш маските на Блайт. Напоръчах всичките и ги чакам всеки момент, но се двоумя как да ги ползвам. Не ми се иска да разреждам в 700мл вода, както е по указания.
И друго, за протокола, две пратки на стойност позволяваща безплатна експресна доставка (от джолсе и йесстайл) пристигнаха директно до краен адрес. Само, че на втората й отне 15 дни да пристигне в БГ и никак не ми се вижда експресна. Няма и тестери. Джолсе, от друга страна, се справиха за точно пет дни и съм пълна с подаръци Simple Smile

В никакъв случай не разреждам. За мен е убийствено да разредиш киселина и после да очакваш ефект от нея.
Ползвам под душа в чист вид. Наливам в шепата и плисвам по лицето и шията (естествено със затворени очи). Докато хубаво размажеш навсякъде и вече може да отмиваш. Усещането е на хлъзгава кожа като  на разтворена с киселина. Сякаш киселината я е превърнала в ....сапун. ))))ха-ха.... Кожата е мека, чиста и хидратирана.  Млечната киселина прекрасно хидратира.  И реално усещаш, че е свален слой от кожата. Не знам дали и колко е свалено наистина, но усещането е точно такова.
За мен от трите най-хубава е жълтата, но сама ще си прецениш- може на теб да ти хареса пък друга. Жълтата като че ли е с най-силна киселина. А това за мен в тези маски е най-важното. Това е един от най-хубавите киселинни продукти за мен в корейската козметика, пък и принципно (отчитайки че е уникален продукт). В повечето други корейски продукти с киселини, сякаш са ми наляли само сентелла азиатика. Мажеш-мажеш и никакъв намек на киселини.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 20:24 от Floria

# 126
Искам да питам - не намерих много инфо за сплаш маските на Блайт. Напоръчах всичките и ги чакам всеки момент, но се двоумя как да ги ползвам.

Ако разбираш руски ето едно хубаво клипче със 7 начина на използване на сплаш-маските.https://www.youtube.com/watch?v=BxgXfG4Fqq4

От пачовете харесвам JMS златните, Berrisom с пацента, Pettitfee с агаве, It`s skin златните и зелените на JayJun.

# 127
Много благодаря за бързия отговор, момичета! (hug) Simple Smile
Floria, тъкмо бях поръчала маските в среднощно умопомрачение и се чудех защо пак прекалих Simple Smile и видях твоя пост  .. и ми олекна на душата .. не бях сгрешила Wink
Viola, отивам веднага да гледам, а Berissom и It's skin отиват в уиш листата. Отивам да пробвам балма на Ароматика. На първо четене, ухае невероятно Simple Smile Да видим дали ще измести хеймиш Simple Smile

# 128
  • Бургас
ivalinna, можеш ли да качиш снимка със състава на пачовете с бета-глюкан, ако го има на английски на кутията? Никъде не го намирам, а след едно раздразнение на очите от мицеларен измиващ гел, не смея така на сляпо да си сложа нещо. От пачовете с агаве и аз съм много доволна и май пак ще ги поръчам, колебая се между тях и зелените на JayJun. Най-вероятно ще взема и двата вида, много опитвам да не затрупвам с козметика, но май без особен успех.

# 129
Качвам състава:

И една снимка с опит да покажа размера им. Доста по-големи са от стандартните. Материята не е хидрогел, а много тъничка като на шийт маските.

# 130
  • Бургас
Много ти благодаря, довечера ще ги пусна в cosdna за анализ. Свличат ли се, ако не лежиш?

# 131
ivalinna, не успях да разбера кои са тези пачове? Благодаря!

# 132
За сплаш маските, аз не съм толкова впечатлена, ползвала съм само тази с цитрусите и меда. Не разреждам, на мокро лице и ръце слагам малко и размазвам, ако се прекали с количеството, оставя оня типичен филм върху кожата, който оставят някои продукти с витамин с, и после става тегава с другите продукти отгоре,  но от втория - третия път се хваща точното количество. Чакането после също ми е в повече,  за да се продължи с грижата и са ми неудобни за употреба, разходката баня - хладилник, за да я ползвам също.

# 133
Зари, аз ползвам този тонер с celenudla на насифик (втория), ама нещо не мога да кажа, че е нещо невероятно. Мен лично ме дразни, че е много воден и съм го прехвърлила в една пръскалка, че ми тече по ръцете. Аз и отскоро го ползвам и ги въртя 2-3 тонера и така.
Същото правя и със сплаш маските на Блит. Разредила съм малко в едно шишенце с пулверизатор и си пръскам на лицето.

# 134
Йен, вчера като пристигнаха ги сложих за около 15 мин и не мръднаха въобще, но пък и не съм ставала много от компютъра. Довечера ще ги пробвам докато върша нещо в къщи и ще пиша как са.

T.E.D.I, пачовете са новите на PETITFEE β-Glucan Deep Firming Eye Mask 60ea.

За сплаш маските на Блайт, аз лично съм много ентусиазирана. Нанасят се и действат супер експресно. Планирам да ги ползвам точно както Floria обясни и мисля да е сутрин рано. Взех и една 5 минутна озаряваща маска на Su:m37, която също обещава моментален видим ефект.. пак за сутринта. Ще видим дали ще ми се получи така както си го представям Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт