Азиатска козметика и грим 11

• 36 892
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Тази маска е хитова в темата,  наскоро пак ги коментирахме, кои са другите маски.

# 661
Тази маска е хитова в темата,  наскоро пак ги коментирахме, кои са другите маски.

Ще пусна търсачката тогава, но се радвам, че съм нацелила хитов продукт 😁

# 662
  • София
Пристигна ми витамин С-то
Melano CC Vitamin C Essence
То не се държеше в хладилник, нали така?
А мога ли да ползвам Nacific - Phyto Niacin Whitening Essence след него?

# 663
Мелано няма нужда да се съхранява в хладилник.

Нов код в Yesstyle 10% при 35долара поръчка

*Terms and Conditions for the 10% OFF coupon:

The coupon code for this offer is: FRIEND19.
    A minimum purchase of US$ 35 or more is required to use this coupon.(Approximately US$ 35)
    The coupon is valid on orders placed from August 26 to September 1, 2019 at 23:59:59 PST.
    The coupon code may be used an unlimited number of times during the promotion period on YesStyle.com.

# 664
  • София
Благодаря, Виола! А мога ли да ползвам есенцията с ниацин 10 минути след витамин Ц-то?

# 665
Lodsi, не би следвало да не можеш, но е ненужно. Мелано-то сам по себе си е доста ефективен, поне така съдя от коментарите в темата, тепърва ще го поръчвам за себе си. Защо не ги редуваш сутрин и вечер? Тъкмо вечер ако имаш някакви други активни съставки, като киселини или витамин А, ще минимизираш риска от раздразнение с фитониацина.

Много се блазня да ползвам този код за 10%+ някой от кодовете ми за поръчка над 80 долара и да напълня хубаво една кошница...

# 666
  • София
Valandin, ами объркана съм. Имам файл където съм си копирала полезна информация от темите и там пише:
Допустимите комбинации са:
киселини +Вит.С
киселини + ниацинамид
киселини +ретинол със задължително изчакване от поне 30минути
ретинол+ниацинамид
вит С + арбутин/вит.Е/пептиди (!)

Не се препоръчва да се ползват заедно:
Вит.С +ниацинамид

Вит.С+ретинол
пептиди + силни киселини (висок % Aha/Bha, азелаинова, гликолова, млечна и тн.), чист вит.С в киселата му форма, и силни антиоксиданти (алфа липоева к-на, ресвератрол, пикногенол)

От това излиза че есенцията с ниацинамид наистина трябва да я ползвам вечер когато ползвам и падове с киселини....за сутрин след витамин Ц-то не става.

# 667
Рохто сега го ползвам сутрин с тонер, отгоре рохто и срънцезащита, сложа ли нещо повече и на тая жега се разтичам.

# 668
Valandin, мисля че не можеш да ползваш двата кода заедно.

Lodsi, месеци наред ползвах точно Меланото следвано от Фитониацин и реакция съм нямала. Освен положителна за кожата ми. Изчаквах поне 20мин, обикновено 30. После реших да ги сменя, взех на други фирми витамин С и ниацинамид, но не ми харесват и старите пак си ме чакат.

# 669
  • Sofia
Аз пък се обърквам от на Lodsi информацията....нали киселини не можеха да се ползват заедно с витамин Ц ? Grinning

# 670
Lidsi, няма твърди правила. Всичко е въпрос на проценти концентрация, вид продукт и поредност в рутината. Като цяло може да се съчетават успешно вит.с и ниацинамид в зависимост от формата и със съответно изчакване (но не 10мин, а поне 30)
Друг е въпроса защо ще го правиш? Абсолютно ненужно е съчетаване на няколко активи в една рутина още повече, че най-вероятно ниацинамид имаш в почти всички останали продукти. Правилната употреба трябва да звучи нещо като 2 към 8, т.е ако ползваш 10продукта само 2 трябва да са актив.

Valandin, имаш две полета- код и реферал, не можеш да разместваш кодовете.

sunattraction, защо да не може- вит.с си е киселина Wink
Друг е вече въпросът дали трябва да се ползват заедно и защо ще да е необходимо да се ползват заедно?

# 671
  • София
Ами сега съм още по-объркана  Mr. Green От почти година ползвам азиатска козметика и съчетавам което както ми дойде като спазвам само правилото от течно към по-гъсто. Изобщо не знам кои са ми активите и кои не са. Как се разпознават активите? Това са всъщност витамин Ц и киселините, така ли? Или има и други?

# 672
  • Sofia
Аха, ясно, Виола, може би това е разковничето, което не съм разбрала. Ох, добре че си ти, че да ни вадиш от калчищата. Grin

# 673
За активи обикновено се смятат антиейдж съставките - ретинол, пептиди и т.н.
Киселините AXA  и другите имат ексфолиращо действие.
2 са вариантите за ексфолиация, киселините и традиционния механичен пилинг.
Витамин С и хиалуроновата киселина са друг тип.
Какви киселини точно ползваш?

Днес като гледах Мария  и се замислих, че много от блогърите са влезли в тенденция на минимализъм, директор Пи и тя като говори за рутината си също и е завила към европейската козметика и все повече я включва във видета си - първо се промъкваха по един -два продукта, сега говори за неща, които се продават по сефора и английски сайтове, още на две-три такива видеа попаднах и явно това е блогърския тренд при по-старите блогъри.

# 674
Lodsi, активи са най-общо продукти с висока концентрация,на които разчиташ да вършат нещо специфично. В общия случай обикновено говорим за ексфолиращите продукти, тъй като при тях най-лесно може да се обърка нещо и да доведе до сериозни увреждания.
Активи са всички киселини вкл.вит С, ниацинамид, ретинол, пептиди. Аз включвам към тях и охлювения муцин, и някои антиоксиданти.
Съчетаване на каквото-както дойде не е ОК Wink Винаги трябва да знаеш като ползваш даден продукт, защого правиш и как си "говори" с всичко останало. Азиатската многостъпкова грижа е малко custom made - каквото си набъркаш, това ще си намажеш , и е добре да се знае какво точно се получава накрая като теглиш чертата. Иначе няма никакъв смисъл от толкова стъпки, време и средства. По-добре да се ползват многофункционални продукти с готови формули и толкова.

На блогъри прекалена вяра нямам - нали всички  са по някакъв начин платени. Къде с ПР и реклама, къде с монетизиране от youtube. Мария в момента промотира продукти, които продава. Тя отдавна каза, че няма никакъв интерес да представя само корейска козметика, а и като се замислиш Medik8 със сигурност и дават много добри доставни цени, докато корейските сайтове надали са се разтревожили много дали Мария от Русия ще си купи точно от тях 20бройки.

Джеймс и колекцията му k-beauty 😁
Тъкмо да кажа "леле, този е луд" и се оказа, че ги имам повечето неща...
  https://youtu.be/PyE4IUWbVv8

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 20:11 от Viola Tarakanova

Общи условия

Активация на акаунт