Азиатска козметика и грим 11

• 35 923
  • 770
  •   1
Отговори
# 750
Щях и аз да питам за splash маските, получих на blixa Оранжевата и я ползвах няколко пъти но не измих и наистина леко лютеше на очите. Но беше разредена.
Ще пробвам метода на Viola.

Момичета, да кажа само че всичките ми пратки (които бяха под 17$) дойдоха в пощата. Чакам само едно измивно гелче още.

И може и да знаете, но открих няколко корейски марки в lookfantastic. Цените са горе-долу, но поне шипват от Англия. Dr Jart+, Missha, Mizon, AROMATICA, Blithe, CosrX, Benton, Holika Holika...

# 751
Пит, в lookfantastik и аз ги гледах, че дори имаха и голямо намаление покрай летния sale. Корейски марки има и в feelunique. Може би покрай коледните намаления ще си заслужава да се вземе нещо, но мен ме притеснява момента с оригиналността - не на самите продукти, а да не са с адаптирани за европейския пазар състави.
Сплаш маската като я нанеса и давам някакво време да подейства преди да измия- през това време си мия си зъбите примерно.

# 752
Няма такова нещо като адаптиран за европейския пазар състав. Има някои корейски марки, които не са чисто корейски. Ориджин например е френско-корейска. Но самите корейци не правят различни продукти за различните пазари.
Колкото до корейската козметика в западните сайтове, тя е представена с малко продукти и банални. И на високи цени.

# 753
Видя ми се да има добро разнообразие в сайта, затова споделих. А цените хич не искам да ги коментирам, те и в корейските сайтове понякога са х2 и х3. Но е добра алтернатива за поръчка от Европа - и за срок на доставка и за избягване на висенето по митници с месеци.
А иначе са ги надушили французите корейците. Simple Smile И аз харесвам много една френско-корейска марка ERBORIAN.

# 754
Floria, абсолютно не е така Simple Smile Голяма част от продуктиге се адаптират спрямо спецификите на пазара, за който са предназначени и съответните законови регулации. Дори да не говорим, че всички сме запознати с различното качество на познатите марки, които се произвеждат за западния и източно-европейския пазар.
Наскоро коментирахме "различния" Hada Labo в ДМ. В cosdna съм попадала на различни състави съответно на корейски и произведен за износ продукт. Аз лично съм тествала и сравнявала качеството на маски в Сефора "made for Sephora" и е било в пъти по-лошо от еквивалента купен от корейците. Не съм гледала състава, но дори основата беше различна. Собственичката на Krave има  видеа посветени на това как трябва да преформулира слънцезащитата си, за да я продава на американския пазар и тн. Големи брандове като Ести Лаудер имат цели линии, които се предлагат само на азиатския пазар и имат различно производство за американския пазар и за европейския.
Да, със сигурност  има корейски козметики, които са едни и същи, защото състава отговаря на регулациите и там и тук, но това не важи за всичко.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 16:38 от Viola Tarakanova

# 755
Видя ми се да има добро разнообразие в сайта, затова споделих. А цените хич не искам да ги коментирам, те и в корейските сайтове понякога са х2 и х3. Но е добра алтернатива за поръчка от Европа - и за срок на доставка и за избягване на висенето по митници с месеци.
А иначе са ги надушили французите корейците. Simple Smile И аз харесвам много една френско-корейска марка ERBORIAN.

Така е. И по корейските сайтове понякога е скъпо. Аз например досега от Jolse съм купувала само на акция 1+1. Нищо друго не ми се вижда конкурентно на ибей.  Друг е въпроса че в някои корейски сайтове има уникални и рядки неща и там вече няма никакво значение на каква цена са. Докато в западните е много банално.

# 756
Viola, имаш ли наблюдения върху така рекламирания измивен гел на krave с матча и крема с цвекло.
Пробва ли пачовете на medipeel?

Erborian, купен тук преди години беше първият ми досег с корейската козметика и не бях очарована, сега може и пак да опитам с ербориан купен от корея да си направя сравнение.

# 757
Ох, тия митнически неволи... днес получих смс, че имам задържана пратка. Седнах да търся коя точно е и се оказа, че е онази, която си виси на митница от 12-ти юли и за която 2 пъти пращах документи, а когато ми поискаха трети път да пратя,  казах да я връщат на подателя. Половин час висях на телефона да се обяснявам ту на един служител, ту на друг. Според последния, била в пощенския ми клон. Е как, нали не можеха да я освободят?! Според трак номера си е в митницата обаче.  Толкова ми писна вече тая история, че думи нямам...
Имам и две други задържани. Като поисках да погледнат какво става с по-старата, за която съм пратила документи преди повече от седмица, ми казаха, че липсвал документа с декларацията съгласие. Ама не липсва, защото каквото им пратих на тях, го адресирах и до себе си и го виждам сред прикачените файлове. То в началото и самият имейл, казваха, че го нямало в пощата им... Както и да е, пак го пратих, пък да видим.

Вчера минах през пощата и си взех няколко пратки, та поне имам с какво да се утешавам.

Поръчките от Европа не ме блазнят по причини, които вече сме обсъждали. Отделно го има и момента със задържането на стоки, които са с произход извън ЕС, дори и да са шипнати от ЕС.

# 758
И аз днес се занимавах отново с митници. По пратката, за която отдавна пратих документи, няма никакво развитие. Друга пратка, пристигнала още на 20, е от 26 на митница, но никой не знае нищо за нея, нито ме уведомяват по някакъв начин. На телефоните за контакт никой не отговаря. Преди няколко месеца, при същата ситуация, пратих една жалба до БП и ми освободиха пратката два дни по-късно. Колкото и да мразя да пиша жалби, днес се спретнах с още една.
Защо тези хора се усещат, че имат работа и трябва да си я свършат само при подадена жалба не мога да си обясня...
И като се замисля, че им се и плаща такса за цялото това губене на време, направо ми идва в повече.

# 759
Мойте две пратки от 14 август все още не са освободени... Да взема и аз да спретна една жалба освен?!
Ivalinna, какво пишеш и до кого адресираш?
Зари, на Krave beauty до сега нищо не съм ползвала. Бях се засилила към слънцезащитата, но после видях, че има алкохол в състава и се отказах. Тоника ми е интересен и със сигурност по-натам ще тествам. Не съм снегнала още до пачовете на medi-peel. Докато не привърша наличните отворени съм си забранила да отварям каквото и да било Joy

# 760
blixa, ужасно! В кой град си? На мен в Бургас ми освобождават пратките за броени дни. Като винаги получавам обаждане.
Viola, обикновено винаги имам поне две кутии пачове за очи отворени. И аз се насилих да имам само една (не броя бета глюкановите, защото ги ползвам вечер, между другото абсолютно никакъв ефект от тях). Имам две неотворени, още две на път. Сърбят ме ръчичките да отворя поне още една. Stuck Out Tongue Closed Eyes
От къде поръчваш златните на It's skin?

# 761
Аз имам 3 отворени кутии с пачове и нито една не ползвам. Сърбят ме ръцете да ги изхвърля- това са абсолютни боклуци за мен. Никога повече няма да купя пачове за очи.

# 762
blixa, ужасно! В кой град си? На мен в Бургас ми освобождават пратките за броени дни. Като винаги получавам обаждане.
В София се развиват тия моите весели истории.

Ама те документи и писма, които имат интерес да получат, ги "губят", а какво остава за жалба, която хич не им е мерак да получават - колко му е да я затрият. Пък и да си призная, не съм писала досега, без образец няма да ми се получи.

Убиха ми радостта, цял ден само митници и бумащина са ми в главата. Размечтах се да се организираме на шопинг екскурзия до Сеул, вместо да си късаме нервите с пощите. Ех, че хубаво щеше да е - вдигаме се за няколко дни, във време когато има повечко намаления и се запасяваме солидно. Догодина пак Joy

Три вида пачове за очи съм ползвала досега - файда не видях, освен много лека хидратация.
- PETITFEE Koelf Ruby & Bulgaria Rose Hydro Gel Eye Patch
- Berrisom Placenta Firming Hydro Gel Eye Patch
- JAYJUN Green Tea Eye Gel Patch Soothing Eye Care

# 763
blixa, от пачовете, които изреждаш първите не съм пробвала, вторите ми бяха добре, но и аз не съм много впечатлена, а Jayjun ме чакат в гардероба. В момента ползвам тези с агаве на Petitfee, от които съм много доволна и поръчах отново. Ако успея да си намеря поне още едни, които много да ми харесат и да си ги редувам, че едни и същи ми омръзват. Взела съм и някакви охлювени на Мизон. Някой има ли впечатления?

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 01:49 от Не се сърди, човече

# 764
Аз се включвам с отзив за слънцезащитния стик с роза на JM Solutions. Тук беше препоръчан и след като ударих на камък със спрейове на А-дерма и на ДМ, както и други марки реших, че ще поръчам този. Ами какво да кажа - страхотен! Слагам го над грим (аз ползвам само пудра, руж и отдолу крем), не лъщи, не съсипва грима, не смесва съставките и мирише силно на роза. Днес по неволя го тествах на бебе (1г.), защото пътувахме на дълъг път и го печеше постоянно - няма поражения, а беше тръгнал да се зачервява от слънцето. Учудващо за мен ароматът на роза, който както казах е силен, бързо се отмириса от бузите на сина ми, за няма и половин час.
Пробвала съм стика и под грим, пак става. Удобен е за подновяване, не се разтича, не пипаш с ръце, не мацаш лапите.

И аз като колежката от по-предните страници вече ще ползвам само  стик.

Общи условия

Активация на акаунт