Горещо слънце вече грее, парка зеленее, ЮНЧЕТО на мама гука и се смее №2

• 21 718
  • 847
  •   1
Отговори
# 675
И на мен ми е много интересно за акото като чета, че е течно или за разтройство.. Как се разбира, то винаги си е течно.

# 676
Течното ако може да е от колийфа, пусни една микробилогия за чревно носителство и ще разбереш. Иди в някоя лаборатория, ще вземат проба от акото с една клечка и до 3 дни ще има резултати. Бебка имаше стафилококи ауерус на месец, после го изчисти. Акаше много и течно, въпреки това си наддаваше повече от чудесно. От 2 седмици изведнъж спря да ака с дни. Онзи ден след 5 дни чакане й направих клизма. Сега пак я чакам. Вчера я водих да я меря, да не би да не й стига кърмата - 5,900 доста добре си качва. Даже педи я проверва за рахит, но за щастие няма. Изписа калциев глюконат да давам няколко дни. Да видим дали ше се повлияе.

И моя бебчо наддава доста бързо.
Вече е 6400, но педи каза, че е нормално не каза нищо за рахит. Сега като писа и се по притесних. Включва ли нещо по специално прегледа или се гледа общото състояние на бебето.
А иначе за ако то моя господин също спря да ака. Ака на два дни веднъж и то с мъка. Днес бяхме на консултация и каза, че е напълно нормално.

# 677
Ами освен за снимам следващия памперс най-добре 😂😂😂 Че то и аз все се чудя дали е нормално течно или не е нормално течно 💩💩💩💩💩💩💩

# 678
  • WonderLand
Аз много бих се радвала на снимки на памперси Heart Eyes

# 679
  • София
Ние също днес получихме доза от шествалентната, вардя я за температура.

# 680
Момичета вие взехте ли синята книжка на бебече. Аз не съм ходила още и се чудя да не стане да ми потрябва внезапно някъде 🙄

И аз съм за снимки на памперси 😊

# 681
Момичета вие взехте ли синята книжка на бебече. Аз не съм ходила още и се чудя да не стане да ми потрябва внезапно някъде 🙄

От къде се взима? Някакви документи трябват ли? Къде може да ни потрябва? Съвсем съм забравила че съществуват тези книжки 😁

# 682

От къде се взима? Някакви документи трябват ли? Къде може да ни потрябва? Съвсем съм забравила че съществуват тези книжки 😁
Аз питах педи днес точно за тях за баткото, че има зъбче за правене,а не съм му изкарала още. Каза ми, че вече се издават в здравна каса, като мисля, че е на райони защото ми каза най близката ти е в 12 та поликлиника. С акта за раждане се ходи и на място ти я издават. Поне така разбрах.
Аз също съм за снимки.

# 683
  • WonderLand

На нас ни казаха да ходим в 20дкц с копие и оригинал на акта за раждане. Още не сме го свършили това обаче. Иначе и аз се чудя за какво може да ни потрябват тея книжки. Знам, че за зъболекар са нужни както и при смяна на личен лекар на детето.

# 684
Педи каза, че тя ще ми дадесинята книжка на бебка. Трябва да я питам пак.
Петя,прегледа за рахит включва опипване на фонтанелата и отстрани главичката. Споко, щом нищо не ти е казала, значи е наред.

# 685
Синята книжка се издава от ЗК. Поне в Пловдив. Попълва се заявление и след 3 дни се взима. На мен не ми искаха акт за раждане, нито копие, нито оригинал.
Моя бебо хич не спи през деня вече.. Успява да заспи на 2 3 пъти точно по половин час и се събужда и почва да мрънка.. Давам му бибата, смуче все едно живота му зависи от това, унася се, ама не заспива.
И след обяд към 6 вече става мрънкало, до 7 вече едвам гледа.. Докато го изкъпем и оправим и към 8 заспива.

# 686
Момичета, давам вая с вит. Д пробиотик. Обаче бебка пак не ака и се чудя да сменя пробиотика. От кой сте доволни? Да уточня на кърма сме изцяло, като се изака, акото е като боза, че и по-рядко. Напъва се, но не става. Имам бифидус на аквасорс, ама трябва да го разтварям в кърма, тя плюе, целите се омазваме...

# 687
Моя до сега не имал проблеми с акането,но се случи 2 дена без на 3тия се изака със зор и беше  по-гъстичко.Аз редовно си правя овесени ядки с кисело мляко за закуска,но през тези 3 дни имахме гости и не ми остана време.От няколко дена си поднових тази закуска и пак почна да си ака всеки ден.Кърмя го,но и дохранвам понякога с около 30 до 60мл.Та възможно ли е овесените ядки да подпомагат редовното му акане.🤔Мисля да продължа да си хапвам,ако това си му влияе добре,хем и за повечко кърма,току виж скоро изобщо не дохранвам.Като се сетя че преди месец дохранвах с 90-100,но не се отказвам продължавам с чайчета и какво ли още не.😊

# 688
Всеки ден закусвам овесени ядки, ям праскови, сини сливи, диня, домати,  краставици, не мисля че храната ми й влияе за съжаление Confused

# 689
  • София
Момичета, давам вая с вит. Д пробиотик. Обаче бебка пак не ака и се чудя да сменя пробиотика. От кой сте доволни? Да уточня на кърма сме изцяло, като се изака, акото е като боза, че и по-рядко. Напъва се, но не става. Имам бифидус на аквасорс, ама трябва да го разтварям в кърма, тя плюе, целите се омазваме...
Аз давам линекс.

Общи условия

Активация на акаунт