Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 75

• 46 113
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Моят син е резултат от стимулация с Елонва. На 42 години извадихме 9 яйцеклетки, 7 от тях годни за оплождане и всичкш се оплодиха. До 5 ден стигнаха 4,като едното се развиваше бавно. Вси пак годинките си казват думата по отношение на качеството.

# 121
Здравей благодаря за куража и много се радвам за вашия успех. Искам да попитам какво е рвмс при теб?Може да прозвучи глупаво но незнам. За средичката и зоната вие ли питахте лекаря или те ви го предложиха? Доктора говори много бързо и аз се спичам, а докато асимилирам новите наименования ме блокират. Опитвам се да се образовам в нета, ама май не с всичко. Колко струваше комбинацията за М? Да мога да се подготвя. Благодаря.
Не помня точните цени,но мисля че около 600-650 лв беше за ММ,а за рвмс-около 300 (в деня на пункцията ти вземат кръв,след 2 дни още веднъж,която я обработват и ти я поставят в матката-създават по-благоприятна среда за имплантация).
 Ние си поискахме всичко,като средичката и рвмс казахме на репродуктивния,а за ММ на андролозите,в деня на пункцията/даването на материал.
И аз като Нандин съм с възрастов фактор,но с Елонва +цялата селекция за ММ се получиха най-качествени ембриони.

# 122
Благодаря много ще се консултитам с ММ и може опитаме и ние. Доста се окуражих от вашите опити дано и при нас да стане. Благодая ви.

# 123
Здравейте, на тези от вас, които правят или са правили инвитро на спонтанен цикъл(с лека стимулация), искаха ли ви хормони да изследвате по време на процедурата и какви ?
Мен ме викат на 10ти ден за преглед, а от всички въпроси, които си записах , точно този пропуснах да задам на доктора, много съм завеяна. Дали не е добре предния ден да си пусна все пак хормони и да ги занеса да ги види , предполагам има отношение към точното таймиране на пункцията?
Забравих да питам и за имунологични и генетични, може би ми е рано още за тях и ги назначават поетапно , след поредни неуспешни опити ..

# 124
Като отидеш на преглед на място док.ще прецени какви хормони и кога да ги пуснеш,като види антралните..не пускай нищо предварително.

# 125
Благодаря много момичета за изчерпателните обяснения. Успех на всички!

# 126
Момичета някоя от вас правила ли е пункция без упоййа на ЕЦ с 1 фоликул и какво е усещането (издържа ли се болката), защото обмислям да коментирам с Цветков да опитаме, но се притеснявам да не помръдна и да прецакам нещата. Престтоят ни поне 3 пункции защото правим опити на ЕЦ, а съм с доста алергии и преди всяка пункция съм на лекарства (кортикостероиди и антихистамини) и се чудя дали ще издържа на пункция без упойка (издържала съм ЦС без упойка, а бях с една запушена тръба, която вече отстраних)...

# 127
Аз и с 2 също.Усещането...ами боденето е неприятно,но аз поне я изтърпявам,а то не е и дълго..за секунди.Но много зависи кой колко търпи Simple Smile

# 128
  • София
    Зависи къде е застанал фоликула в яйчника ако е на самата стена без да опира някъде не боли, но ако е на друго място боли . При мен на последната пункция беше се заврял и след това бая кръв си имах и болка. Ако е на стената няма болка и кръв
    Слънцето 87 кога си на пункция

# 129
    На последната ми пункция ме набодоха точно преди да заспя. Фоликулът беше пред спукване и вероятно затова д-р Стаменов избърза. Усетих как поскочих на стола, беше много неочаквано за мен. Усещането си беше като пробождане. Аз не бих си го причинила, но съм с нисък праг на болка.

# 130
    • София
    Аз нищо не усетих като ми правиха пункция без упойка. 5 убождания докато се мъчиха да ми сложат абокат (не успяха) бяха в пъти по-болезнени)

# 131
    Благодаря много за инфото момичета. Утре съм на преглед и ще попитам Цветков какво мисли по въпроса...
    Pepita5 все още не знам кога ще е пунцията, но утре ми е 6ти ден и предполагам пункцията ще е в края на седмицата (тайничко се надявам да е в събота, че да не се налага да взимам отпуска, че съм и на нова работа от месец и половина). Надявам се този път да имаме късмет и да извадим качествена яйцеклетка, която да се оплоди...

# 132
    Аз пожелах без упойка веднъж, имах 2 Ф. Д-р Стаменов беше доволен, но не и сестрите, тъй като не беше записано предварително, че доктора е съгласен. Та ме убедиха да ми сложат абокат за всеки случай, ако той реши, че не е подходящо без. Болката кратка и поносима, но след това ми беше адски лошо, силни болки, падна ми кръвното и искаха да ме връщат за система. Въпреки това, мисля следващият път да опитам отново без упойка, след като вече знам за какво се касае.

# 133
    Здравейте, и на мен ми предстои първа пункция на ЕЦ при др Цветков, предполагам няма да е и последната ..много ми е полезно споделеното относно упойката.  Викат ме на 23 08 (петък) на преглед, когато съм 10ти ден на цикъла. Инсетата ги правихме на 12ти ден от МЦ. И аз тайно се надявам пункцията да е събота/неделя. На вас случвало ли ви се е хормона да ви го бият на деня на прегледа, без да са ви предупредили преди това , и изобщо бие ли се хормон за таймиране на О. Правят ли се пункции почивните дни в клиниката?

# 134
    • София
    Да правят пункции и прегледи в събота, аз вчера ходих и инжекциите ми бяха назначени за същия ден и утре съм на пункция на ЕЦ

Общи условия

Активация на акаунт