Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 75

• 46 117
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
За пункциите в събота не е сигурно, че ще е вашия лекар, при мен в събота се беше паднало д-р Цветков да замества д-р Персенска. От 4 пункции на спонтанен цикъл, последната беше без упойка, предварително имах абокат, но  преди самата пункция д-р Персенска каза, че може да опитаме без упойка( явно е според случая). Убожданията бяха два пъти , а болката много минимална , дори мога да кажа , че вземането на биопсиите и поставянето на РВМС ми бяха доста по-болезнени.

# 136
Аз също правих пункция без упойка при д-р Цветков и беше песен, нищо страшно, не се притеснявай. За един фоликул няма никакъв смисъл от още медикаменти. Преди това ми набодоха двете ръце на всички възможни части за абокат (не знаех дали ще се съгласят да я правят без). Но аз съм си такава, не обвинявам сестрите за нищо. След 10-15 минути бодене успяха да го монтират на палеца и като излязох кукуряк от операционната на сестрата и се дорева Grinning

# 137
Здравейте, правих преди повече от месец в болницата изследвания-генетични и кариотип, и ми казаха, че до 2 седмици ще са готови-мина повече от месец, никой не се е свързал с мен. Да не е заради отпуските, или и при други се е случвало?
Може ли да ми дадете телефона на гетеничната лаборатория, тъй като на първа стр. не го намирам, нито на инф-ята в сайта, за да звънна да ги питам.

# 138
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Другата седмица имам час за цветна снимка при Персенска. За втори път ще ми се прави, предният път ми бе правена в Пловдив и тогава изрично ми искаха да си пусна микробиология. Този път от Надежда не ми казаха нищо такова. На Вас искали ли са Ви микробиология и ако в Надежда не искат, знаете ли каква е причината?

# 139
Здравейте, момичета! Другата седмица имам час за цветна снимка при Персенска. За втори път ще ми се прави, предният път ми бе правена в Пловдив и тогава изрично ми искаха да си пусна микробиология. Този път от Надежда не ми казаха нищо такова. На Вас искали ли са Ви микробиология и ако в Надежда не искат, знаете ли каква е причината?
Немарливост Sad Ако имате възможност си направете другаде. Аз сама си пожелах за моята ЦС в Надежда. Но снаха ми не ме послуша и след това имаше възпаление.

# 140

На мен не са ми искали микробиология преди ЦС, имах скоро правена, скоро-скоро - отпреди 3 месеца, но не съм сигурна дали това беше причината. По-скоро не държат на това. И аз тогава се бях зачудила и питах тук и момичетата ми казаха, че е хубаво да си направя. Не си направих обаче, снимката мина без проблеми и не съм имала никакви усложнения след това.
Според мен, ти си се познаваш - ако си предразположена към инфекции/скоро си била на море/басейн или усещаш някакво, дори минимално неразположение, е редно да си направиш преди ЦС микробиология.

# 141
Аз също сама си поисках микробиология.

# 142
  • София
МБ в Надежда никога не искат за нищо.
Не че ако има няма да й обърнат внимание, просто не я изискват задължително.
Когато аз попитах една акушерка, тя ми каза че е нормално всяка жена да си прави и без да й го изискват задължително.
При ЦС промиват преди снимката и това се смята за достатъчно.

Ако имаш време да реагираш, пусни си в твоя град за всеки случай.

В предната клиника ми искаха за всичко микробиология да имам и да не е по-стара от месец. Случваше се да правя 6 поредни микробиологии... накрая ми се струваше излишно и прекалено.

Всякакви истории има. Аз бих пуснала да ми е мирна главата че поне отвън няма да си вкарам нещо навътре.

# 143
Момичета, искам да направя имунологични, генетични и тест за съвместимост. Когато исках да запиша час ми казаха, че генетичните били няколко вида, трябвало да кажа кои точно искам. Та мисълта ми е какво точно трябва да кажа, че да ме разберат правилно 😄 Искам всичко възможно да пусна и да се приключва с предварителните изследвания...

# 144
  • София
То ти ако знаеше всичко, щеше да си ги пуснеш сама. Нали за това искаш час при генетик, за да ти ги назначи.
Не знам като цяло, но аз бих обяснила така - да ми дадат час и че бих искала да си пусна всичко разширено.

# 145
Момичета, искам да направя имунологични, генетични и тест за съвместимост. Когато исках да запиша час ми казаха, че генетичните били няколко вида, трябвало да кажа кои точно искам. Та мисълта ми е какво точно трябва да кажа, че да ме разберат правилно 😄 Искам всичко възможно да пусна и да се приключва с предварителните изследвания...

Какво представлява тестът за съвместимост? Нещо не мога да се ориентирам от информацията в гугъл...

# 146
Момичета, не е много по темата за Надежда, но като бивш пациент.... Усилено си правим опити вкъщи и от 2 дни имам някакво леко зацапване, което започна като много тъмно кафяво, сега е по-скоро ръждиво. Започна на 8 ден след овулация. Възможно ли е да е имплантационно или по-скоро да мисля в посока нисък прогестерон и наближаващ цикъл? Обикновено лутеалната ми фаза е 12 дни. Снощи си сложих 2 хапчета утрогестан и като че ли намаля зацапването. Последния път като бях при Сигридов беше много против утрогестана( имам хетерозиготно носителство на нискорискови мутации), но предвид възрастта- 38 ми се струва рисковано да оставам съвсем без допълнителен прогестерон.

# 147
  • София
отиди да те боцнат и изследвай прогестерона и ще ти отпадне чуденката  Rolling Eyes

аз да питам за д-р стаменов записват ли часове или още само в списъци пишат?

# 148
аз да питам за д-р стаменов записват ли часове или още само в списъци пишат?
Не дават час веднага, записват в списък и звънят в деня преди прегледа, когато направят графика.

# 149
  • София
Дано доктора прегледа по-бързо биобсиите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт