ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 5 901
  • 137
  •   2
Отговори
  • София
BookBookBook 11 КЛАС 2024/2025 BookBookBook

САЙТЪТ на ДИДЕВА

BooksСПИСЪК с КНИГИТЕ за 11 КЛАС Books
Скрит текст:
1. "Железният светилник" (Д. Талев)
2. "Бай Ганьо журналист" (А. Константинов)
3. "Балкански синдром" (Ст. Стратиев)
4. "Паисий" (Ив. Вазов)
5. "История" (Н. Вапцаров)
6. "Ноев ковчег" (Й. Радичков)
7. "Борба" (Хр. Ботев)
8. "Андрешко" (Елин Пелин)
9. "Приказка за стълбата" (Хр. Смирненски)
10. "До моето първо либе" (Хр. Ботев)
11. "Новото гробище над Сливница" (Ив. Вазов)
12. "Крадецът на праскови" (Ем. Станев)
13. "При Рилския манастир" (Ив. Вазов)
14. "Градушка" (П. Яворов)
15. "Спи езерото" (П.П. Славейков)

Pushpin  ПОЛЕЗНИ ЛИНКОВЕ Pushpin
Ваканции и неучебни дни МОН
Онлайн правописен речник
Правописен речник
Проверка правопис
Как се пише
Всичко по БЕЛ
За българския език
Тема за българския език
Тук решаваме задачи по математика
Идеи за домашна храна за ученик
Кутията за закуска (още идеи за храна за у-ще)
Здравословен обяд за ученика
Сайт за персонален стикер на детето

Pencil СТАРИТЕ ТЕМИ Pencil

Единадесети клас: Тема 1

# 1
  • София
Охо, пу първа!
Благодаря много за новата тема, Кали!!!
Добри, успех на момето и неща да върви все така уверено и убедено напред!
Ние си блуждаем... Ще прави нещо с живота си, но кой знае какво. Оценката от ДЗИ БЕЛ май е важна, но не колкото душевния му комфорт.

# 2
  • София
Kally May, благодаря ти за новата тема Flowers Hibiscus

След като моят душевен покой се наруши заради някои нещица, днес наборът се изнесе в другия апартамент. Но веднага бях привикана на видео-чат - да разяснявам как работи чудото, наречено "фурна" Joy Ще видим докога ще устиска наборът да се пере и да си готви...

# 3
Благодаря за новата тема.
Моята дъщеря ми говори за учене в Нидерландия, а на мен там не ми се ще.

# 4
  • В светлината на слънцето
Kally, благодаря за темата! Hug
Добри, стиснати палци и от нас! Flowers Four Leaf Clover

На набора ще му трябва висока оценка по БЕЛ. Трябва да го засиля да звънне на учителката си от 7 клас да си запази място. Тя направи с него чудеса и знанията са трайни. Та пак при нея сигурно ще бъде. Частни уроци са или макс по 2-3. И приема избирателно, след препоръки, бивши ученици. Надявам се да го приеме, те много се разбираха. Той стана легенда там - от 2 с три минуса в началото и пълен потрес до отличен на финала.

# 5
  • София
Моят се записа за SAT, което всъщност му е основният изпит. При много висок резултат ще е теоретично студент още тази година. При по-нисък/нисък резултат ще има време да се яви още няколко пъти.

Какво четат младежите?

# 6
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Три изпита минаха, почерпихме се.
Мисля да го направим традиция след всеки изпит.
Много спокойствие ми донесе вечерята навън с него вчера. Говорихме за изпитите, за летните лагери миналата година, за плановете...
Порасна детето ми.

За КИТ искат САТ, АСТ или ТЕСТ нещо си. В Египет САТ няма и го записах на АСТ - добре се представи, има реални шансове за КИТ, ако не се захванат пак с това, че е с три точни науки и няма социална.

# 7
Благодаря за новата тема.
В съвсем случаен работен разговор се оказа, че една дама е проверяващ на ДЗИ по БЕЛ. Та тя ми каза, че проверяващите били много по-благосклонни към зрелостниците , избрали ЛИС.
Дори и да не си навътре в материята , можеш да предположиш , че някой от издателството на БГ учебник участва в създаването на изпитните материали, защото иначе няма как примерно темата за Петя Дубарова на една от предходните матури да е 1:1 със същия въпрос (мисля че за теза беше) по тяхното помагало.

# 8
Благодаря и аз за новата тема.
Девойката е поразпуснала малко, баш в 11 клас. Оценките от класните и по Бел, и по математика, са 5, всъщност 5,25, но под 5,50, та май и двата предмета ще са с петици за срока.
Дано не й е толкова важен общия успех от дипломата. Все още не знае какво и къде иска да учи.

# 9
  • София
Утре съм на родителска среща, все се каня да не ходя и да не си губя времето, но всеки път съм там, за да не изпусна нещо важно. Младежът май се отказа от Нидерландия, сега за Бг университети говори с програмиране и смята, че ДЗИ по БЕЛ не му е важен, а аз успях да го запиша на курс за подготовка догодина. Вторият изпит е решил да е по АЕ, макар че първоначално искаше да е по математика, някой го е отказал. Как стои въпросът с трети изпит на ДЗИ, знам, че преди се коментираше.

# 10
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Пием кафе и вече търсим сянката. Joy

В очакване на буса за училище. 
Изпитът е по химия, взел си е книга - Портретът на Дориан Грей.
Боже, дай ми сили!

# 11
Благодаря за темата
Гледам , че вече обсъждате кандидатстване
За радост , матурата по български няма значение за сина ми/ само да не е 2/ - ще кандидатства с математика
За сметка на това имат ужасен учител по математиката и не знам дали ще хване 6 в 11 и 12 клас, а може би ще са му нужни тези оценки
Да се класираш за 2 кръг на олимпиадата, пък да имаш 4 на класната. Постоянно по контролни и класни им дава задачи, които не са обеснявани.
Но е уверен в знанията си и е решил да си анулира оценките
Сигурно ще се явява на матура математика ООП, ако случайно се издъни на изпитите в университетите.
Във волейболния отбор на училището е и в събота за първи път го гледах на състезание
Чак се изненадах колко добре се справя. Винаги съм знаела, че не е спортен тип (на първата тренировка по футбол в детската градина отиде с тефтер и химикал , да си записвал стратегиите, оттогава го заподозрях Laughing )

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 14:32 от The Invisible

# 12
  • София
Чувството за лежерен 11 клас го има и при нас. Не само у младежа, но и при мен. Далеч по-спокойно е в сравнение с минали години. Отдавам го на това, че "скучните" и "трудни" предмети отпаднаха и на тяхно място са "интересните" и "смислените". Днес е класното по БЕЛ. Два дни учи сериозно, дано се справи за отличен, защото е между 5 и 6 за срока. През февруари му предстои изпит за ниво по АЕ към Британския съвет. На база резултата, в училище ще му изготвят индивидуална програма за по-нататъшното обучение. Крайната цел е С1 в 12 клас.
Ценна ми беше информацията за избора между есе и ЛИС на ДЗИ, за която ви благодаря!
При нас матурата по БЕЛ не е от съществено значение, но за амбициозния ми син е въпрос на чест доброто представяне.

Какво четат младежите?
В момента биографията на Матю МакКонъхи. Преди това прочете един случай на Шерлок Холмс на английски - книжка, която си купи през лятото от Лондон. След Матю си е приготвил биографията на Ал Пачино. Като цяло чете малко. Ако извадя задължителната за училище литература, я му се събират 2-3 книги годишно, я не.

Добри, стиснати палчета за Горинич! Ще се справи, сигурна съм!

# 13
Благодаря за новата тема!
Добри, ще се справи младежа и ще го приемат това, което желае!
Набора твърдо е решил, че ще учи във Варна ТУ. Към момента решава листовки , нищо , че ще направи 18 лятото.

# 14
Благодаря за новата тема! Flowers Rose
Моята девойка още се лута къде и какво да учи. Много е нерешителна и със смяната на настроенията, си сменя и желанията. Weary

Общи условия

Активация на акаунт