ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 33 682
  • 705
  •   1
Отговори
# 15
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Това сега са само mock exams, поради липса на друга идея писах "пробни изпити". От тях не зависи много. По-скоро последно потвърждение на прогнозната оценка. Важат си само за училището.
Въпросите са от предишни години, провеждат се като истинските по отношение на условия, времетраене и всичко.
След това в преговора се набляга на това, в което ученика е показал недостатъчно знания.
Приемането в университета зависи само от крайните изпити.
Горинич се напряга и аз не знам защо.

# 16
Запис и от мен. Благодаря за темата. Моите момчета през ден си сменят мнението къде искат да следват. Не мога нищо да кажа засега.

# 17
  • София
Благодаря и аз за темата Purple Heart
И моята девойка е неориентирана какво и къде иска да учи. Все още не е изключила като вариант архитектурата и затова продължава да ходи на уроци по рисуване. Най - много иска да учи чиста математика, но без програмиране, а такова нещо в проверните университети няма. Обмисля и някакви икономически специалности, но те са само в много краен случай. Тя предпочита да учи в чужбина, но познавайки си детето аз предпочитам за следващите няколко години да е тук. Не е изцяло отхвърлила и възможността за обучение в България и ще видим в близко бъдеще какво ще измисли Rolling Eyes

# 18
  • София
Благодаря за новата тема! Нека я изпълним с много позитивни мисли и споделени трепети! Heart Exl
И моята девойка е неориентирана все още. Като й дойде музата тогава. Важното е да им се учи.

# 19
  • В центъра на моретата
Кали, благодаря за темата.
Тази година е мноооого лежерна. За кандидатстването - няма особена яснота, но то при нея решенията все накрая се вземат и то понякога са доста неочаквани .
За книгите - чете и то доста. От началото на 2025 г. три книги от поредицата на К. Макменъс. "Портретът на Дориан Грей" я чете  на АЕ,  но не беше особено прехласната.

За уроци по БЕЛ - ще ходи, че ДЗИ-то ще й трябва, вероятно.

# 20
  • София
Честита Нова Година и от мен Simple Smile
Попътувахме малко из Азия и после ме "врътна" ежедневието, и чак сега ви изчитам.
Инфомацията за ДЗИ е полезна, мерси Simple Smile Може би няма да е от ключово значение за младежа, ама знае ли човек. И той ще се явява на SAT, ама то май повечето от АК ще го правят Simple Smile Идея за бъдещо образование: "Бизнес", ама някакви подробности - йок. Оставила съм го да си го измисли, че все ми се струва, че е време сам да се ориентира, търси и избира. Купоните тази година са по-редички, ама мързелът мОри и все не стига времето, защото всичко е "след минутка", ама такава, че час минава, ама минутката- не. Книги не е чел последната година, което супер ме мъчи, та и това става повод да се карам, ама вече е глава-две над мен и трябва да го помоля да се наведе, за да му зашия един задвратник, а диването се хили и само вири нос

# 21
Девойката нещо сгафи на единия модул и ми е криво. Беше болна, отсъства и явно не беше научила, както трябва, а контролните на въпросния учител винаги са много трудни и подвеждащи. Ще бъде с петица за срока, а този модул не се учи втория срок. Всъщност дано на файнъла няма някоя още по-неприятна изненада. Досега е нямала петици за срок/годината и е глупаво точно когато е нужна оценката за дипломата. Исках да ходи да пита няма ли някакъв шанс за задание или екстра тест, но ме отряза категорично.
За бел ДЗИ не мисля да ходи на курс. Тези на Йонова май са в някакво нечовешко време сутрин. Може би някой урок за формата. Нямам представа още. Насоките ви за ДЗИ  са много полезни и ги предадох и най-вече това да се познават произведенията в детайли. Изсумтя нещо неразбрано и недоволно. Не разбрах чела ли ги е 🙄
Аз съм писала, че много чете, но не училищната литература и често на английски, което няма да помогне за дзи-то.

# 22
  • София
Дъждец,  аз за худ. литература питам, да не е училищна. И на английски ще е сигурно. Дай идеи, моля!

# 23
  • у дома с любимите си хора
Чета ви, но явно аз съм дзен. За мен оценка 5 не е ниска оценка, особено по модул и въобще отдавна не придирям за оценки. Особено след като преди 2 години при оценки 5,6,6,6,6 и оставиха 5 за срока и за годината. Нейни са си, каквото си изкара, това ще е. В нейното училище има мега амбициозни учители, които не им дават да дишат - непрекъснато изпитване всеки час- устно или писмено, контролни нон стоп, проекти, групови и индивидуални работи. Например по английски език още тази година ги готвят за CAE като минимума, който смятат,че децата трябва да покрият е C1. Има и такива учители, които нито им преподават, нито се стремят да ги въвлекат в образователния процес, но за сметка на това изискват от "пиле мляко". Ако ви покажа класната работа по БЕЛ ще се чудите дали не учат в СУ, специалност "Българска филология" - някакви подробности, детайли, някакви разсъждения върху изказвания на литературни критици, но съществени и основни неща- не. ЛИС и есе не са преподавани, защото трябвало по презумпция да ги знаят и съответно не пречи да натряска на целия випуск 3-ки и 4-ки и да ги обяви за тъпи и малоумни. Творбите се преподават за 2 часа, но дори не се четат( напр.стихотворенията), автобиографии не се обсъждат, нито композиция, нито изразни средства, идеи,мотиви. С нетърпение и двете  очакваме да се приключи с нещото, наречено средно образование.
За сметка на това отборът и по дебати си извоюва място на националния кръг, а през изминалата седмица на общинския кръг по шах отборът и се класира на второ място като тя има 6 победи и една загуба и нейната партия е била решаваща за крайното класиране.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 16:12 от Вилиан

# 24
  • В центъра на моретата
aunt Ogg, от Рулит си ги тегли дъщеря ми.

# 25
  • Пловдив
Добри,
помня, че като тийнейджърка "Портретър на Дориан Грей" ми беше БАААМ!
Много ме завладя и впечатли тази книга. Още я споменавам като разтърсваща, макар да не помня детайли.

# 26
  • В светлината на слънцето
Наборът чете правна литература основно. Натрупал е една купчина. Плюс Библията - в оригинал като обем, малко личностно израстване и биографии на интересни личности.

# 27
  • София
И у дома всички го караме лежерно. Аз се боря с малката. Баткото е почти пълнолетен, там дудна, ама той вероятно е глух.
Около петицата стои по всичко почти. Тук там има проблясъци. Не иска да се изнася при кака си, измисля си причини все някакви, но очаква котка за РД - е тогава ще се изнесе със сигурност.
Прочете "Човекът в търсене на смисъл", "Клара и слънцето" и сега се мъчи с Фройд и успоредно чете "Портретът на Дориан Грей".
Последно щял да учи "май" психология, през юни обаче не зная какво ще е, а през следващия май... кой знай... Психология с пет по БЕЛ няма да го огрее, но още не ми вярва...

# 28
  • у дома с любимите си хора
"Портретът на Дориън Грей" го нищиха миналата година в училище сигурно месец, презентации правиха, дебати, изложба с рисунки. Конкретно какво чете в момента извън учебната литература нямам идея, но непрекъснато купува книги и вече няма никакво място в нейната библиотека. Напоследък само слушам колко е ангажирана в училище с изпитвания и проекти и всеки ден ме пита дали вече не е петък.

# 29
  • София
Депресирахте ме с тези оценки и амбиции. За мен 5-ца е мечтана оценка. Моят се движи между 3 и 4 и си отдъхвам като не е двойка. Няма планове да учи, въпреки че уж искал да учи. Как ще стане тази работа с тези оценки, никой не знае. Ясно е, че и не чете, там вече съм се предала окончателно.

Но иначе тази седмица ще го записваме на шофьорски курс.

И за да се додепресирам още, не знам какво е ЛИС Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт