Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 082
  • 749
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата тема!

Нашите бебчета:

03.10 - бебе Тервел 💙 бебе Лъчезара ❤️ бебе Александра ❤️ на мама Didi Y
13.10 - бебе Теодор 💙 на мама Mamamishka
20.10 - бебе Филип 💙 на мама Vrabchenze
21.10 - бебе Анна ❤️ на мама Onirique
25.10 - бебе Деян 💙 на мама ParaSiempre
25.10 - бебе Виктория ❤️ на мама Skady
03.11 - бебе Габриел 💙 на мама manuela1992!
03.11 - бебе Жанета ❤️ на мама Irina5226
04.11 - бебе Симеон 💙 на мама mishmash9
07.11 - бебе Александър 💙 на мама slanchogledka^
08.11 - бебе Елена ❤️ на мама Elica7931
14.11 - бебе Елица ❤️ на мама evetcho
21.11 - бебе Десислава ❤️ на мама roscheto
21.11 - бебе София ❤️ на мама tonysimeonova
22.11 - бебе момиче ❤️ на мама _Miss_
22.11 - бебе Даниел 💙 на мама Venyan

За добавяне към списъка, моля да ми напишете лично съобщение!

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 17:28 от Onirique

# 1
Запис в темата, благодаря onirique. Simple Smile

zimk, моето също не се обръща (често). Знам, че може от гръб по корем, правил го е 10тина пъти, но много спорадично. Не иска сякаш да се обръща или не се сеща да го прави. Но той все още мрази да лежи по корем. Всеки път повръща, даже и да е минал повече от час. Пък от корем по гръб изобщо не може да се сети да се обърне. Сега ще прави 5 месеца.

Но пък има огромен мерак да седи и направо да ходи вече. Grinning Очакам до края на 5 месец да си седне сам без опора.

# 2
Запис, благодаря onirique!

# 3
Благодаря за новата тема Hug

# 4
Момичета, попадна ми в една група препоръка за памперс с колектор за урина. Качвам снимки, ако на някой му потрябва. Аз лично не съм го пробвала, но през април месец детето прави 6м., та ще правим профилактични изследвания и ще купя. Ще дам отзиви, но ми изглежда доста удобно. Доста по-скъпи са от стандартните колектори, но като за човек като мен, с две леви ръце, е супер.

Скрит текст:

# 5
Алекс също не се обръща. С помощ от моя страна няма проблем, обаче сам не му идва. Не се притеснявам, защото ще стане - когато той реши. Сега е твърде зает да навира всичко в устата,дори като е по корем едната ръка е пак там .... 😅
Аз измислих доста нови занимания последните дни, ще споделя - ако на някой му са интересни да опита:

Напълних тавичка с топла вода, сложих го по корем и го оставих да пипа водата. Много се кефи, взе да пльока навсякъде 😅

Вързах един мой тънък шал на активната гимнастика, той се опитва да му се набере, дърпа го, хапе го.

Същия шал го завих да минава през една гризалка, един вид като дърпа шала и пада гризалката - и право в устата. Голям купон 😅

Качвам му дупето върху възглавница, за да си надига краката - и си играе с пръстите на краката, говори им, изучава ги, хваща ги с ръце и ги придърпва към устата 😅

Слагам го полуседнал в мен и му давам да изучава играчка за дърпане, сфера, от която излизат различни цветове и текстури на накрайници. За финната моторика, много му е интересно да прави неща с ръцете си.

Слагам го по корем и почвам да хвърлям играчки на кучето, да ги носи. И Алекс наблюдава с голям интерес 😅

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 10:15 от slanchogledka^

# 6
И Габчо още не се обръща. Обръща се на едната страна и му остава само да си измъкне ръката , която му се пада отдолу и да застане по корем, но явно не се сеща или няма сила да го направи. Иначе и той от известно време взе да си хапе долната устна много смешно. Slanchogledka , благодаря за идеите , ще ги пробвам и аз задължително.

# 7
Благодаря за предложенията, slanchogledka! Чак на мен ми доскучава понякога като правим едни и същи неща, той също се нервира и искам да го разнообразя.

Дани иначе се обръща сам само на лявата си страна. На другата с моя помощ. От корем по гръб може би само 1-2 пъти се е случило и то съвсем случайно. То май по-късно идва?

# 8
И моя на 4.5 нито се обръща, нито издава различни звуци от агу агу. Има едно като "песен" понякога преди да заспи, това е малко все едно се кара 🤭 Той е роден почти месец по-рано, така че се успокоявам, че нормално по-късно да му се случват нещата.
Това с уменията и забавянето според мен е вярно, големият ми син на 7м започна да се изправя, но пък седна чак на 9. На 11 проходи, но с говоренето беше много зле до 2.5г...

# 9
  • София
Благодаря за темичката, Onirique 🌺

Честито Благовещение, момичета ☀

Моят бебок почна да се обръща началото на 4ти месец май от гръб по корем, само наляво се върти 😀 И от седмица изгуби интерес и почти не се върти, опитва се краката да си стига, но не си дава много зор, мързи го май 😀

Не се кара на играчките, но ги боксира 😀 И хапе рамото като го носиш като акулка 🦈

Също страшно много се забавлява с балони с хелий, вързани за крачето, купон на макс, препоръчвам 😀

Растат бебчетата много бързо 🥲

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 11:05 от ParaSiempre

# 10
Алекс също не се обръща. С помощ от моя страна няма проблем, обаче сам не му идва. Не се притеснявам, защото ще стане - когато той реши. Сега е твърде зает да навира всичко в устата,дори като е по корем едната ръка е пак там .... 😅
Аз измислих доста нови занимания последните дни, ще споделя - ако на някой му са интересни да опита:

Напълних тавичка с топла вода, сложих го по корем и го оставих да пипа водата. Много се кефи, взе да пльока навсякъде 😅

Вързах един мой тънък шал на активната гимнастика, той се опитва да му се набере, дърпа го, хапе го.

Същия шал го завих да минава през една гризалка, един вид като дърпа шала и пада гризалката - и право в устата. Голям купон 😅

Качвам му дупето върху възглавница, за да си надига краката - и си играе с пръстите на краката, говори им, изучава ги, хваща ги с ръце и ги придърпва към устата 😅

Слагам го полуседнал в мен и му давам да изучава играчка за дърпане, сфера, от която излизат различни цветове и текстури на накрайници. За финната моторика, много му е интересно да прави неща с ръцете си.

Слагам го по корем и почвам да хвърлям играчки на кучето, да ги носи. И Алекс наблюдава с голям интерес 😅

Slanchogledka, супер си креативна, идеята с тавата 💯👏🏻💯👏🏻💯🫵🏻🎉

# 11
Записвам се и аз, благодаря

# 12
Здравейте и в новата тема!

Тъкмо тази сутрин Ви четох и щях да напиша, че и Симеон не се обръща, но той взе, че го направи преди малко. Grinning
От корем по гръб обаче, от гръб по корем за сега не е успял и май няма интерес. Той и без това не обича да седи много по корем. Предпочита по гръб, но пак клюкари като прави мост и си извива главата назад... понякога и се движи така назад.Joy

Нещо се опитва и да се изправя седнал напоследък. Ако лежи по гръб си е ок, но в полулегнало положение започва да прави коремни преси за да се изправя.

Дами, Вие ще водите ли бебоците на море тази година? Имате ли препоръки за някой хубав плаж, спокоен без много навалици? Хубави хотели подхдящи за отсядане с бебче?

# 13
Задължително сме на море тази година. Нямам търпение да му топнем крачетата. Ние ще ходим в Гърция юни месец, за да е по-хладно и спокойно, но точно къде не сме решили. Вероятно ще е някъде близо до границата,  да не рискуваме с прекалено дълго пътуване.

# 14
Значи, и аз таман да пиша, че Филип се лигави и го мързи да се обръща и да си вдигне дебелото дупе и днес вече го прави като атлет 😆 от гръб по корем.
За първи път го направи на 4,5м, но реших, че е просто случайност. Сега вече на 5м. се върти като пумпал от днес. Иначе от корем по гръб го прави от края на втори месец. Снощи във ваната пък започна да прави коремни преси докато е полу-легнал.
Гледам, че съм си записала в дневника даже, че за първи път се засмя с глас в 4-ти месец 😃. Това с балоните и ние го правим голям кеф е! Купихме и книжки-пъзел, макар да е рано за тях, но той много се кефи на картинките и навиква такъв 😆 много е смешен, сигурно е в някакъв филм 😂.

Ох, като чета и гледам снимки и ми иде да го събудя и да го нацелувам, че много го обичам!

За море: ще идем ние с него в Гърция, защото е по-близо, но в края на май, до средата на юни макс или през септември. Догодина ще го презентираме на нашето Черноморие.

Общи условия

Активация на акаунт