Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 100
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
Аз ползвам телефона само, когато детето спи. Забелязах точно при тази моя позната, за която говоря както и при други, чиито деца са по-големи, че децата сравнително бавно и трудно прохождат и не говорят, а само сочат с пръст и вият и мучат и се ядосват, че не ги разбират възрастните. Говорим за деца момиче на 2,5 и за момче на 4,5 (изолирани един от друг случаи).

А за гърнето - абе не виждам смисъл да го слагам на гърне при положение, че все още не знае къде му е дупето и къде главата 🫣
Така де, ако го слагам механично, това е само и единствено за мое удовлетворение, че акото е попаднало в гърнето, а не в памерса. Бебетата в момента имат краткосрочна памет и ми се вижда безсмислено.🫩

Определено с телефона е по-лесно. Лично аз избягвам когато малкият е буден да използвам телефона с цел ровене в интернет, фейсбук и тн. Мои приятелки пък, за да хранят по-лесно децата си им пускат нещо нА телевизора. Което също не одобрявам. Но всеки сам си преценя.
Като ви чета, че слагате децата на гърне, някакси ме мотивирахте и аз да го правя. Не очаквам да имам някакъв голям успех още в началото но пък ще пробвам😁

Момичета вашите мъничета будят ли се нощем за храна?

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 15:47 от Vrabchenze

# 736
Аз извеждам нашият синковец сутрин към 7:30-8 , зависи кога е станал, но в повечето случаи е между 6 и 7. За нас това работи ,защото е хладно сутрин, разхождам се спокойно, като заспи в количката аз си пия кафето спокойно и така. Най-късно 10:30 сме се прибрали и после цял ден вкъщи. Понякога излизаме втори път към 18 часа, но пак много зависи, тъй като си ляга в 19:30-20 за нощен сън. През деня си играем, яде, слагам го и аз на гърне, говоря му, танцуваме си, каквото измисля общо взето, за да му мине забавно будното време и за мен да мине по-бързо. Все още си се буди вечер да се кърми, поне по 2-3 пъти, зъби ли са, не са ли, не знам вече. Имам чувството, че бебетата на кърма започват да спят по цяла нощ като се отбият, някакси и вече го приех. 😃  При вас как са събужданията нощем?

# 737
Моето се буди някой път нощем, ама с биба си заспива пак бързо сама. Не се е храни нощем от много отдавна, но тя си е на АМ кажи речи от раждането.

# 738
Моето беше отказало нощното хранене. Будеше се единствено в 5:45/6ч да яде и пак заспиваше. От 2 месеца обаче се буди доста през нощна и си търси храна поне 2 пъти в 1ч и после около 4/5ч отново. Окончателно е буден в 6/6 и малко. С АМ е през нощта. Биберон не иска още от раждането, предлагала съм му в началото, но като видях , че не иска не съм и настоявала. Това с храненето през нощта наистина ме притеснява- дали изобщо ще спре да се буди не знам? Чувствам се адски изтощена от това будене и понякога трудно заспиване. Но каквото такова.
За разходки общо взето гледам сутринта да излизаме до 11/11:30макс като последният час го прекарваме пред блока, защото е дебела сянка и е приятно, а и той гледа децата закача се с тях. Следобяда обикновено след 18:30ч също излизаме, на места с по-дебела сянка.

# 739
И ние излизаме около 9:30/10 и до към 11 сме навън. На мен ми е малко трудно следобяда, защото много бързо и писва всичко, не знам от жегите ли е, но е доста мрънкаща, много бързо се изнервя. Понякога излизам пред блока за 10-15 мин, добре, че е сянка и е прохладно. После излизаме около 17:30 за около час и нещо.

При нас също от много време няма нощно хранене.

# 740
Момичета,

Филип поддържа една температура от няколко дни (37.2-37.9 ректално), която ту спада, ту се качва. Не ми се иска да не догледам нещо, на 8 месеца и 14 дни е, док ще го погледне утре на профилактичен тъй или иначе, но може ли някой да сподели дали има вероятност да е свързано със зъбите или е някое вирусче? Нощес се събуди в 2ч. с рев, изправи се в креватчето и започна да се набира да излиза. Когато го извадих, започна див купон на спалнята с баща му. Някак си, хем не ми изглежда болен, хем не искам да подценявам нещата. Някой да сподели подобно?

# 741
Врабченце, моят е същия от 2-3 дни. 37.5-38 държеше за 24 часа. Мина му засега температурата, но е много кисел, разпокъсан е съня и иска само да го нося на ръце. Не дава даже да му погледна венеца, но само дъвче бибероните на шишетата. Не изглежда изобщо болен, няма други симптоми. Давам му Нурофен за болката. Засега още не е пробило зъбче.

Има вероятност да са зъби и при вас.

# 742
Същата работа - скъса се да суче нощес и вчера. Не дава да погледна венеца. Но ми прави впечатление и, че си бърка в устата на дълбоко както и че плюе всяка храна, която му дам. Дъвче биберона на шишето с вода, от което и без това не пие… От два дни така. Сега върти филм в главата ми да не би да го боли гърло … направо не знам, изстисква ме психически това, не знам при вас как е…

Ето сега говорих с педи - каза да дам Нурофен и да го заведа днес, ако стане напечено. Но тя вика, че сигурно са зъбки. Не изключва и някой вирус, защото се прибрахме от морето онзи ден. Ноооооо нещата както ги описваш са 1:1 с нашето бебе.

Врабченце, моят е същия от 2-3 дни. 37.5-38 държеше за 24 часа. Мина му засега температурата, но е много кисел, разпокъсан е съня и иска само да го нося на ръце. Не дава даже да му погледна венеца, но само дъвче бибероните на шишетата. Не изглежда изобщо болен, няма други симптоми. Давам му Нурофен за болката. Засега още не е пробило зъбче.

Има вероятност да са зъби и при вас.

# 743
И ние се прибрахме от море в събота, даже пътувахме със самолет и се бях притеснила, че може да е лепнал вирус. Но без други симптоми не виждам как ще е вирус. Ако не беше спаднала температурата щях да звъня на педиарърката, но засега просто ще изчакам. Заведи го, ако можеш да го видят, за да ти е по-спокойно.

# 744
Да, да, той си е на профилактичен така или иначе утре. Аз говорих с док и ще му пуснем крив и урина да видим какво е положението. Чисто ли е всичко, значи са зъбки. 😬

И ние се прибрахме от море в събота, даже пътувахме със самолет и се бях притеснила, че може да е лепнал вирус. Но без други симптоми не виждам как ще е вирус. Ако не беше спаднала температурата щях да звъня на педиарърката, но засега просто ще изчакам. Заведи го, ако можеш да го видят, за да ти е по-спокойно.

# 745
Да се похвалим. Вики най-накрая има първо зъбче! Онзи ден ми се стори, че видях нещо, вчера вече беше видимо зъбчето, и днес е още по-видимо Grinning

# 746
Поздравления!

Оххххххх, давай да избиват и при нас, че напъните са големи и не се трае…

Да се похвалим. Вики най-накрая има първо зъбче! Онзи ден ми се стори, че видях нещо, вчера вече беше видимо зъбчето, и днес е още по-видимо Grinning

# 747
Здравейте момичета,

Исках да ви попитам, някое друго бебче да си върти постоянно китките, все едно завива крушка хаха. Уж четох, че е нормално при малки деца и бебета, но леко ме притеснява, това постоянно връткане. Не го прави нон стоп разбира се, играе си, яде си, всичко му е наред, научи се онзи ден да сьда сам, на 7 месеца и половина е. Просто това въртене, най-вече като е развълнуван или изнервен. Общо взето като проявява емоция.

# 748
При Алекс избиха 2 зъбчета в рамките на 5 дена... Разказа ми играта и на мен,и на баща си. 😂 Нервен, не искаше да яде, събуждаше се с плач нощем, по цял ден нон стоп мрънкотене.... Днес проби и второто..... Тези зъби са голяма мъка, не смея на плаж да го заведа, да не нададе вой там - вкъщи го успокоявам що-годе с бебешките сладоледки (правя ги с плодово пюре).
Бяхме дамо веднъж до морето, за час някъде сутринта, много се радва на яодата. Къщата е на 15 минути с кола до плажа,по-скоро е в планината, но е много приятно тук. Доста време сме на двора, той се плацика в едно детско басейнче, но тук не са градските жеги - 30 градуса е максималната температура за момента. И има вятър. В града не знам какво щях да го правя, в Пловдив е пещ...

И при нас май трябва да минаваме на 2 дремки, ама не ми се иска с тези зъбки още една промяна да му вкарам. Бори се с мен за тези дрямки, тук не иска да заспива сам и само на ръце стават нещата, оставям го 2 кошарата да си ляга както унас,но след 20 минути чекнене започва да плаче, да се напъва да се катери по нея.... Не знам как ще стане с прехода от 3 към 2 дремки, сутрин едва оздържа 2 часа на първия интервал и започва да мрънкоти....

# 749
И при нас първите две зъбчета пробиха едно след друго. 😃

Хайде, заповядайте в новата тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1793251.new#new

Общи условия

Активация на акаунт