Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 162
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
MAM, да! Една синя гризалка с нещо като вода отгоре и слонче по средата. Много я харесва!

# 691
Дава ли се парацетамол на бебе? 😯 Иначе нашият малчо има вече 2 долни зъбчета и всеки момент чакаме горните. Има ефект от разно гелчета, но най-много го успокоява гризалки,сложени във фризера. Има една на MOM синя с нещо като вода отгоре, но съм виждала и на други марки.

Да, има такъв за бебета. Гелчетата всъщност са по-опасни, аз никакви гелчета не давам. Давам и да гризе каквото я влече, напоследък иска лъжици.

Иначе на мен парацетамолът никога нищо не ми е успокоявал, затова и не съм давала, но си го имам вкъщи за всеки случай.

# 692
  • София
Като му избиваше втория зъб, само Панадол помогна да спре истеричния му рев една нощ, беше ужас.

# 693
Дава ли се парацетамол на бебе? 😯 Иначе нашият малчо има вече 2 долни зъбчета и всеки момент чакаме горните. Има ефект от разно гелчета, но най-много го успокоява гризалки,сложени във фризера. Има една на MOM синя с нещо като вода отгоре, но съм виждала и на други марки.

Дава се панадол на бебе, което е парацетамол Simple Smile Защо гелчетата да са опасни? Ние ползваме едно от Гърция на Frezyderm, което е абсолютно натурално, веднага успокоява малкия. Капвам му една капка на бибата и разтривам венеца, чудесен е. Иначе има такива, които са с лидокаин и по-химичен състав, аз също съм против тях освен ако положението със зъбите не стане супер непоносимо, но чак пък толкова Grinning

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 09:06 от LuisaMar

# 694
Тази вечер и ние се наложи да дадем 2 мл Панадол за зъбите. Едвам го приспах, последните вечери е ад. През деня заспива супер, но явно вечерта започват силните болежки. През нощта се събуди към 3 и не спираше да реве и крещи. Нищо не помогна, дори и кърмене, което обикновено го успокоява, та му дадохме панадола и заспа. Да излизат вече тия зъби, че ....

# 695
Аз за тези с лидокаин си мисля. Каква в активната съставка на другите?

# 696
Активни съставки: Комбинация от билкови съставки от карамфил, женско биле, смирна и арника

Eто това ползваме, вече сме на втора тубичка даже:

https://www.aptekapromahon.com/frezyderm-baby-gums-gel-gel-pasta … weEBoCnNgQAvD_BwE

# 697
Когато избиваха резците му давах замразени играчки. Любимо му беше телефончето на Софи. Мажа с гръцки крем “ Мундисал” при критични ситуации. Вчера беше някакъв кошмар и дадох Нурофен- 2мл.

За вече излезлите зъбчета търкам с напръстник ( не знам дали се казва така).

# 698
Здравейте, момичета!
Имате ли вече заместени хранения? По колко грама давате?

# 699
Ние нямаме, тъкмо щяхме да заместваме преди 1 месец и нашия господин тотално отказа да яде. От тогава ако хапне няколко лъжици пюре супер, иначе си е изцяло на мляко, нищо не иска нито плодове, нито зеленчуци, нито каши… не знам какво да го правя вече. Преди това си ядеше абсолютно всичко, даже искаше още, обаче какво стана, дали са зъби, дали не му харесва, всякакви варианти пробвах, на не иска и това си е. На 7+ е.

# 700
Ние имаме вече 3 заместени хранения - закуска, обяд и следобедна закуска.
Аз исках да попитам има ли бебета, които вече се изправят. Нашия прави опити , но все още не може ( което е и нормално ), но много иска - стои все едно на челна стойка , вдига дупето и се ядосва, че не може да се изправи 😄😄

# 701
Какво давате на закуска и следобедната закуска? Какви количества?
Нашата се изправя на колене и от скоро се опитва и да стъпва като се държи в кошарата😀

Аз исках да попитам има ли бебета, които вече се изправят. Нашия прави опити , но все още не може ( което е и нормално ), но много иска - стои все едно на челна стойка , вдига дупето и се ядосва, че не може да се изправи 😄😄

# 702
Моето дете има заместен обяд и следобедна закуска, яде около 190-200 гр. За следобедна закуска давам най-често кисело мляко с някакъв плод. Бебешки палачинки също така, грис, елда с ябълка, кус кус.
Изправя се самичка, но държейки се за нещо по-ниско. Например, има барбарон и на него успява да се задържи изправена. На по-високи предмети още не съм я видяла да се хваща и изправя.

# 703
Какво давате на закуска и следобедната закуска? Какви количества?
Нашата се изправя на колене и от скоро се опитва и да стъпва като се държи в кошарата😀

На закуска давам кисело мляко с бисквити, като сега захранвам с авокадо и мисля да правя авокадо с банан , а за следобедна от кашите на Хип. Около 190 гр давам.

# 704
Обяда и ние го заместихме. Още не съм заместила следобедната, но мисля лека полека да пробвам, защото малката си търси след това, а не искам така изведнъж да я спра.

Иначе понякога преди обяд и слагам 1-2 парченца плод в биберона.

А сутрешната закуска преди или след млякото давате ?

И малко извън темата. Ходихме на нашето море за няколко дни. Бяхме подготвени за не толкова добър сценарии заради смяна на обстановката, но малката се държа перфектно. Порадва се на морето, на плажа, падна като пирон по лице и вкуси хубаво пясъка Joy Пътуването също беше добре, единствено на връщане беше малко по-кисела, но то беше и голяма жега. Та вече спокойно планирам следващата почивка.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 19:55 от _Miss_

Общи условия

Активация на акаунт