Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 837
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
LuisaMar, бях се разболяла, когато малката беше на 1 месец. Една седмица ходих с маска вкъщи, не я обслужвах аз, доколкото е възможно, кърмих с маска, и спах в хола. Тегаво е, но е няколко дни само.
Бързо оздравяване!

# 676
Аз миналата седмица писах, че върлува много гаден вирус - първо се разболя Филип. Не искам да ви плаша, но три дни качваше 39.2. Ние я сваляхме с Панадол, Нурофен и свещички Ефералаган. Педиатърката ни помоли и Хексалгин да имаме под ръка. В крайна сметка се размина с вряла температура и разстройство. Преди два дни изкара много гнусни сополи със застояла кръв и синьо-зелени окраски. Кашляше и ЦРП-то подрипаше дето викат възрастните хорица. Правихме и инхалации с Пулмикорт и Физиологичен разтвор.

После мина и мен - с кървави храчки, яка хрема и гърлобол. И температура. Не съм спирала да кърмя, даже напротив заради антителата, които произвеждам. Маска също не съм слагала.

После се разболя и мъжът ми. Той го изкара най-леко.

Едит: вече не се карам с педиатърката ни и даже много добре си общуваме. Вдига си телефона даже в събота вечер и неделя сутрин. Нямам повече забележки. Винаги на линия и топ подготвена.

# 677
  • София
Врабченце, ужасно звучи, не ми се мисли през какво сте минали, радвам се че е минало. Аз за един мой двудневен сопол от настинка изпитвах ужас да не стигне до детето.
Качвам снимка, която сега ми излезе за зъбките
Чета ви,нищо че не пиша. При нас всичко върви по план, още само зеленчук и оризова каша е ял, но поне ги яде. Зъбче няма, не лази, не може да седи. Последно се научи да се търкаля по пода, и като излезе от килимчето ме поглежда, все едно знае, че прави беля. Но аз не го сравнявам и не се филмирам. Най-смешен е като види нещо което иска да пипне тип пантофите или чорапите ми или часовник как се концентрира, чак настървява и огромен зор има да го стигне.

# 678
Здравейте, момичета.
Какво кисело мляко давате на бебетата ?

# 679
Ведраре или Хармоника

# 680
Колко процента масленост взимате ?

# 681
Аз взимам 3.6%

# 682
Здравейте, момичета.
Какво кисело мляко давате на бебетата ?
МЖ прави домашно. Случвало се е да няма, тогава давам каквото сме купили. Не е някакво специално.

# 683
Домашното най се харесва при нас. На другите малко им чете вестник.

Колко процента масленост взимате ?

За бебета под 2 години е хубаво всичко да е пълномаслено - на мозъка му трябват мазнини да расте

# 684
Верея със защитен произход на съставките (има специален стикер, това е сравнително нова сертификация в хранителната индустрия, мога да ви посъветвам да прочетете по темата и може би да избирате такива продукти за домакинството си ), пълномаслено 3,6%

# 685
Момичета виждам, че повечето вече сте дали/давате кисело мляко. Аз вървя може би много зле със захранването. На каква възраст дадохте кисело мляко за пръв път? Аз още никакви млечни продукти не съм дала🙈. От два дни започнах с въвеждането на глутена.

# 686
Здравейте дами, нашето бебче, което уж беше "много изостанало" от два дена се опитва да се набира и ни се наложи да свалим кошарата на долното ниво; вири се да лази на четири крака, а нв само на ръце вече; седи самостоятелно и обожава да си играе така; и май е на път да пробие зъбче, защото цял ден е изключително нервен, никога не е бил толкова ревлив, не ме пуска, трябва да съм винаги около него ако не ми е в ръцете, да ме усеща физически, дори се принудих да му дам парацетамол му сега преди да си легне, за да може малко по-дълбоко да поспи. Сякаш напук на думите на физиотерапевтката е решил да докаже, че всичко му е наред 😂 и се е засилил с 300...

Някакви съвети от майките, чиито бебчета вече има зъбче - за обезболяване, за успокоение на детето, за грижа на зъбчето после?

# 687
Дава ли се парацетамол на бебе? 😯 Иначе нашият малчо има вече 2 долни зъбчета и всеки момент чакаме горните. Има ефект от разно гелчета, но най-много го успокоява гризалки,сложени във фризера. Има една на MOM синя с нещо като вода отгоре, но съм виждала и на други марки.

# 688
Gerimal, на 7 месеца дадох кисело мляко.

slanchogledka^, аз мажа само с Анафтин бебе и още държа фронта, не съм се дала на Панадола, ще видим как ще е занапред. Давам и замразени гризалки, но много не ги иска. За щастие кризите при малката бяха основно през деня, през нощта беше добре. Но цялата минала седмица беше ужасно кисела, рев, не искаше да яде. За първи път ми се случи, откакто е родена, докато спи на обяд, да се събуди с пищене, цял час не можах да я успокоя.

# 689
Панадол бебе е всъщност парацетамол, като се дозира в мл спрвмо теглото.
Да, гризалки със студено съм сложила и аз в хладилника, на нук е нашата. И биберонки във фризера заредих за през нощта, намокрих и една кърпичка и я сложих в хладилника да си я дъвче, ако много зор е положението... МОМ - МАМ ли имаш предвид ? Малкият много ги харесва, само техните шишета ползваме

Общи условия

Активация на акаунт