Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 846
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Rouse123, това, което му даваш, вкусно ли е? Ти би ли го яла? Какво му даваш, което отказва?
Нашата така отказва неща, които действително са отвратителни и спрях да ги предлагам. Вече давам само пюрета, които и аз бих яла (и като не си дояде, дояждам аз Joy ).

# 661
Аз в началото давах твърдата храна един час след млякото. Така продължих около месец. Лека-полека детето започна да ми се пъне, или не си изяждаше храната, или не си изпиваше млякото - даже ми говореше докато пиеше 😂, или повръщаше след това. И така му махнах първо едното,после другото шише - давам ли твърда храна, не пие мляко. Но добавих 1 екстра бутилка преди вечерното мляко, защото започна да се буди в 4:30 сутринта да закусва и псоле не можеше да заспи, след 8 часа сън. Реално вечер в 19:30 храня и до 20:00 е заспал.
 Все пак си им трябва мляко и не могат да издържат много време без храна.

Но много бързо растат, имам чувството,че ме гледа всеки ден друго бебе сутрин. Понякога много ми се радва и минсе гуши, друг път сякаш гледа през мен и само се избутва, за да разглежда настрани....

Едит: Да разкажа,ние бяхме на физиотерапевт. Като лази не си сгъва едното краче и се притеснихме. Леле, за едно отидохме, с 3 други неща се върнахме. Жената заави как бил изостанал, много, трябвало да има 4 зъба вече (навърши 7 месеца преди 3 дена), да се напъва да се изправя, да седи самостоятелно. А ние отиваме за лазенето.... Изписа му 10 капки витамин d, и Остеоцинезин таблетки да разтварям във водата. Наплаши ни едно хубаво колко било изостанало детето и ако трябвало, щяла да му влее витамин д венозно. Излезнахме си наплашени с таткото от кабинета. Пробрахме се, звъннах на личната - тя ме вкара в правия път едно хубаво 😂 добре че и се обадих. Детето си е добре, седи с играчка що-годе, пълзи, опитяа се да лази, а за другите неща има време и ще си станат когато е готов... 10 капки е абсурдно висока доза без кръвни изследвания, камо ли вливки на бебе с витамини... Абе, внимавайте на какви доктори попадате и винаги търсете второ мнение!

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 20:05 от slanchogledka^

# 662
Божеееее, какви са тези лекари? Тази нормална ли е? Аман от простотия! Било изоставало, пълни глупости! Бебета започват да лазят на 7 до 8 месеца. Вашето е на 7 и вече лази. Някои деца искат да се изправят, други не, но реално изправянето при повечето деца се случва чак пак след 8 месец.  Витамин Д на нас даже ни го намалиха на 2 капки седмично. Точно това каза и педи, ако предобрим с витамин Д става опасно. Моля ви се напишете коя е тази и напишете коментари навсякъде да не се ходи при нея. Направо съм потресена!
Иначе при нас захранването върви добре. По-горе една мама беше питала за съвет, защо не пробваш ЗВБ? Нашият вече яде кюфтенца, палачинки, мъфини. Вкарахме му цяло яйце, скоро ще му предложа и тахани.
Слагам го вече на гърне след всяко хранене, засега още нищо. Чудя се дали му е удобно, тъй като още гледа странно като го слагам и отстрани му остават червени петънца по дупето от гърнето. Вие как мислите  да го сменим ли?🤔

# 663
Аз само няколко минути я държа на гърне, ако не стане, не стане. По едно време цяла седмица не беше правила нищо в гърнето.

Някои бебета даже изобщо пропускат лазенето

# 664
Тази докторица да не се е учила от д-р Менгеле 😀

# 665
Абе беше млада, много наясно с биохакинг-а  ходила редовно на семинари, уж ми направи добро впечатление в началото - може би затова я избрах, че всичките ни други лекари са възрастни (педито е динозавър от соц-а) . Ама казвам ви, така ме стресна, и с тези венозни вливки... А ние му намалихме витамин д-то на своя преценка на 1 капка защото е лято, и тя ми се накара как вредя на детето си...  И как бил кашкавалец и нямал сила, защо го държа само по коремче, да го изправям...

Името на докторката е Радостина Симеонова, от Пловдив.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 21:30 от slanchogledka^

# 666
Здравейте, дами, да ви попитам вие давате ли пробиотик на бебетата? Ако да, кой продукт и до кога смятате да давате?
На нас ни препоръчаха Waya, давам го с вит. Д3

# 667
Аз в началото давах твърдата храна един час след млякото. Така продължих около месец. Лека-полека детето започна да ми се пъне, или не си изяждаше храната, или не си изпиваше млякото - даже ми говореше докато пиеше 😂, или повръщаше след това. И така му махнах първо едното,после другото шише - давам ли твърда храна, не пие мляко. Но добавих 1 екстра бутилка преди вечерното мляко, защото започна да се буди в 4:30 сутринта да закусва и псоле не можеше да заспи, след 8 часа сън. Реално вечер в 19:30 храня и до 20:00 е заспал.
 Все пак си им трябва мляко и не могат да издържат много време без храна.

Но много бързо растат, имам чувството,че ме гледа всеки ден друго бебе сутрин. Понякога много ми се радва и минсе гуши, друг път сякаш гледа през мен и само се избутва, за да разглежда настрани....

Едит: Да разкажа,ние бяхме на физиотерапевт. Като лази не си сгъва едното краче и се притеснихме. Леле, за едно отидохме, с 3 други неща се върнахме. Жената заави как бил изостанал, много, трябвало да има 4 зъба вече (навърши 7 месеца преди 3 дена), да се напъва да се изправя, да седи самостоятелно. А ние отиваме за лазенето.... Изписа му 10 капки витамин d, и Остеоцинезин таблетки да разтварям във водата. Наплаши ни едно хубаво колко било изостанало детето и ако трябвало, щяла да му влее витамин д венозно. Излезнахме си наплашени с таткото от кабинета. Пробрахме се, звъннах на личната - тя ме вкара в правия път едно хубаво 😂 добре че и се обадих. Детето си е добре, седи с играчка що-годе, пълзи, опитяа се да лази, а за другите неща има време и ще си станат когато е готов... 10 капки е абсурдно висока доза без кръвни изследвания, камо ли вливки на бебе с витамини... Абе, внимавайте на какви доктори попадате и винаги търсете второ мнение!

Леле Слънчогледка, останах без думи!
Не знам какъв физиотерапевт е, но да вземе да си скъса дипломата. Това е прекалено висока доза вит.Д дори не зная дали се прилага при най-тежките случаи. Но дори и да се няма как без кръвни изследвания да стигне до този извод.
Относно зъбите и възрастта моето бебе е на 8м вече с 8 зъба- също извън стандартните норми и очаквания. ( Това не го казвам с цел да те отчая, а че има и в другата крайност, което пак е извън всякакви норми) Всяко дете е строго индивидуално, а всичко друго е статистика. За лазенето- той изобщо не лази, не иска, предпочита да се набира на кошарата и да се изправя.
Такива лекари, мед работници направо са за изхвърляне от системата. Внасят стрес и смут без причина.
Много се радвам че си потърсила второ мнение и че сподели името, да знаят и други майки за нея и да не изпадат в положението което сте били вие.

# 668
Слънчогледка, какъв е този физиотерапевт Flushed
Останах без думи. Да те успокоя, Виктория е на 7 месеца и половина и още няма нито един зъб, няма абсолютно никакви признаци за лазене, никакви опити да се изправя сама, нищо такова. Затова пък ходи добре хваната за двете ръце и ползва гърнето по предназначение. Не знам какъв е този зор на някои специалисти децата да минават през етапи, които много деца пропускат или им се случват по-късно от други. Зъбите например. Да, някои деца имат зъби на 4 месеца, но реално това е много рано. Около мен няма и едно бебе, което пък да е пълзяло преди да проходи. 10 капки витамин Д е дозата за възрастен с дефицит. Как без кръвни изследвания ще назначи конска доза витамин Д на бебе! Ужас.

# 669
Здравейте, дами, да ви попитам вие давате ли пробиотик на бебетата? Ако да, кой продукт и до кога смятате да давате?
На нас ни препоръчаха Waya, давам го с вит. Д3

От самото начало БиоГая давам. За момента няма да спирам

# 670
И при нас все още няма зъби, не лази активно, но пък за сметка на това много бързо се научи да седи самостоятелно. Мои близки са казвали, че първи зъби са пробивали чак на 9 месеца. Всяко бебе си се развива със собствен темп. Майка ми е разказвала как аз и брат ми сме пропуснали пълзенето, директно сме проходили. Примерно малката на 3,5 месеца започна сама да се обръща по корем, на моя близка бебето е на почти 5 месеца и все още не може само, това не означава, че нещо не му е наред. Вит. Д давам по една капка, сега на последния преглед педиатърката даже каза, че не е проблем ако нещо се забрави да се даде веднъж, тъй като е лято все пак. Аман от такива лекари, за които бебето трябва да се развива по книга Confused

# 671
При нас вчера се появи първото зъбче, на почти 8 месеца. 😃

# 672
При нас вчера се появи първото зъбче, на почти 8 месеца. 😃
Честито! Hug Браво на вас!
Ние ли останахме само без зъби Sweat Smile

# 673
Благодаря, момичета, за подкрепата и успокоението. Много е гадно като някой ти натрапва, че на детето му има нещо, дори ти като си го виждаш ще се развива страхотно, пак се притесняваш като родител.... А това тепърва ми предстои 😅
Скейди, и ние нямаме зъбче, не се тревожи.
Мами, как менежирате графика като тръгнете да излизате? Аз за момента се опитвам да храня с твърдата храна само вкъщи, защото го оставям да яде сам и в количката ще направи бомбок. Пред бабите не искам да го храня, защото те ще го гледат все едно е телевизионно предаване. Искам като се храни да се храни, а не да слушам една за баба, една за дядо... Още повече че аз го оставям да си яде сам, което те не могат да го осмислят все още, и ще тръгнат да му тикат лъжиците в устата. Много сложно започна да ми става да излезна някъде с детето при роднини. Почвам да мисля кога трябва да яде, кога трябва да спи (нашият вече не спи в колата, Много е интересно всичко.... 😅). Направо не знам как ще ходим на море като не спи е колата. Беше много по-лесно като е само на мляко, бам помпата, бам шишетата - чиста работа... Сега започна да будува и по три часа и някои дни е само на две дремки - което още повече ме усложнява, защото са две дълги дремки и не ги прави в количката. Само на легло - неговото или на гости...

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 16:22 от slanchogledka^

# 674
Аз нещо се разболявам, загубих си гласа и не се чувствам много добре, притеснявам се да не заразя малкия ако е вирус. Личната лекарка ми каза да му давам биозин и осцилококцинум превантивно, ама хич не ми се иска, биозина си е имуностимулатор. Досега не сме боледували, вие какво правите в такива ситуации. Голямото ми дете за първи път се разболя по-сериозно към годинката и тогава си беше директно на антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт