Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 860
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
И ние сложихме на каката, когато тя сама поиска. Не исках да ѝ слагаме без нейното съгласие, а и не обичам бебета с обици. Може също да ги дърпат и губят и т.н, струва ми се досадно. Тя към 4 години сама поиска и продупчихме в Дуписима с два пистолета едновременно.

# 646
Аз мисля догодина на Благовещение да ги пробием, на година и половина ще е тогава горе долу.
И силно се надявам да не реши да е като мен и баща си. И двамата сме си ги дупчили ушите много, и мекото, и хрущялите, а той има и малък флеш. 😀

# 647
Нямам никакво намерение да и дупча ушите в скоро време, чак когато сама си поиска. Тук някои на новородените момичета им дупчат ушите, за мен това е прекалено рано

# 648
Привет, да споделя, че и аз имам последните месец- два (често) моменти, в които се разстройвам ужасно от нищо, не мога да си спра сълзите. Наскоро даже имах усещането, че ще се задуша вкъщи вече.... Като че ли около 6 месец наистина е много трудно, когато натрупаната умора вече взема връх. Изпращам ви много положителни мисли и се надявам да са по- малко тези моменти.
Преди да се роди бебчето си говорихме с колежките и им бях казала, че ще си напиша бележка- например, че всчко ще бъде наред, че е временно и т.н. и ще си я чета в такива момети. Много ми помага, че всеки ден се старая да съм навън и да обикалям много с количката- като един вид спорт. Започнах да правя и по малко бързи упражнения когато мога и ако не спя докато спи бебето през деня. Но все още нямам достатъчно енергия и желание- мисля си от умората- да правя нещата, които са ми харесвали.
Сетих се, че има много хубава инициатива- 5kmrun, за тичане в събота, безплатна е и има събития в различни градове. Може да се тича с количката (днес питах) и мисля в събота да пробвам. Тичането ми е едно от нещата, които винаги са ми помагали в трудни момети, и мисля да се върна полека и доколкото мога. Ако на някой му допада като идея и се интересува мога да споделя после как е минало.
По въпроса за обеците- на каката пробих по- късно, към 9г. май беше. Сама поиска и не беше хич толкова драматично, колкото очаквах. Но в началото ме беше много страх, особено в часовете по физическо, че може да й дръпнат/закачат обецата без да искат. За по- малките деца според мен е още по- опасно (и сега в докуметите за детската даже пише, че децата трябва да са без никакви украшения по тях).
И да попитам нещо на края- как давате ябълка? Обработвате ли я термично по някакъв начин и ако не- пасирате с пасатор или с друг уред? За крушата не ми изглежда толкова сложно, но за ябълката много се чудя. За сега бебето е само на пасирани пюрета- не съм мачкала с вилица зеленчуците още, не хапва парченца.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 23:07 от _Marley_

# 649
Няма да й дупча ушите докато е бебе, в никакъв случай. Когато порасне и сама реши, че иска.

Аз вече през деня почти не кърмя.
Сутрин към 9-10 давам, водя го закуска, после пак към 6. Заместили сме обяда, а следобяд, ако не си изяде всичко, правя АМ. Вечер преди лягане също. Но през нощта е ад.   Цока през 2 часа и не знам как да я отбия. Ако не дам, реве истерично....имам чувството че няма да е лесно.

# 650
Елица, може би ако суче повече през деня, няма през нощта да иска толкова?

# 651
Малкият последните дни се превърна в една малка нинджа през нощта, обръща се и спи по-корем, сменя си позициите постоянно, малко ми е притеснено така, иначе спи с летен чувал за сън. При вас как е?

# 652
Luisa, и при нас е така със спането. Обикаля цялата кошара докато заспи, през нощта я намирам в единия ъгъл, по диагонал и т.н. До сега спеше по гръб, но от седмица се завърта настрани, почти по корем и така си спи. Винаги съм я завивала с одеалце, но вече се овърта в него и започна с чувалче да спи, защото става опасно.

# 653
  • София
Моят бебок спи по корем от месец и нещо, даже два, една нощ се завъртя, сън не мигнах, но не го преместих. Сега спи доста по-спокойно нощем вече като е по корем. Стига да не избиват зъби де 😀

# 654
Случвало ли се е бебетата ви да повръщат без причина? Моят докато си спеше повърна пюрето от обяд. По принцип беше за пореден път огромен зор, докато го изяде, на всяка хапка правеше физиономия, че му се гади. Домашно беше, зеленчуково.... Но се притесних

# 655
Случвало ли се е бебетата ви да повръщат без причина? Моят докато си спеше повърна пюрето от обяд. По принцип беше за пореден път огромен зор, докато го изяде, на всяка хапка правеше физиономия, че му се гади. Домашно беше, зеленчуково.... Но се притесних

Случвало се е, може да е преял. Не мисля, че има повод за притеснение.

Моят изобщо пък не яде последните няколко седмици. По 100 мл АМ през деня и едва половин пюре на обяд.

# 656

Аз не бих давала, като не иска детето. Не го храня насила. Някой път почти нищо не изяжда от твърдата храна, но не я тъпча

# 657
Благодаря ви за бързите реакции, момичета. Съгласна съм, може би съм прекалила, защото след това го кърмих. Занапред като показва, че не иска няма да се правя на шут, само и само, за да яде. Просто напоследък виждам голям зор с това хранене и ми се иска вече са минава.... Аз веднага се панирам, защото два поредни дни тупва, както си седи на дупе, и пада я по очи, я назад, макар че и двата пъти на мекия пъзел.

# 658
S_sev, малката също често връщаше след като я храня на обяд. Изяжда си без проблем порция от 190 гр и после давах кърма. Най-вероятно се е прехранвала. За това прецених да заместя обяда и връщането спря (случва се рядко, може нещо да не и е понесло).

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 17:53 от _Miss_

# 659
S_sev, при нас обяда стана пълен кошмар. Въобще не иска да яде, нито с месо, нито с жълтък, нито само зеленчуци.. направо се чудя какво да го правя. Не го насилвам, но ми е много кофти, защото отначало с голям кеф си ядеше всичко, сега вече от почти 3 седмици нищо не иска. Дайте съвет, какво да правя😔

Общи условия

Активация на акаунт