Ноемврийски бебета 2024 - тема 4

• 6 230
  • 218
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата тема!

Нашите бебчета:

03.10 - бебе Тервел 💙 бебе Лъчезара ❤️ бебе Александра ❤️ на мама Didi Y
13.10 - бебе Теодор 💙 на мама Mamamishka
20.10 - бебе Филип 💙 на мама Vrabchenze
21.10 - бебе Анна ❤️ на мама Onirique
25.10 - бебе Деян 💙 на мама ParaSiempre
25.10 - бебе Виктория ❤️ на мама Skady
03.11 - бебе Габриел 💙 на мама manuela1992!
03.11 - бебе Жанета ❤️ на мама Irina5226
04.11 - бебе Симеон 💙 на мама mishmash9
07.11 - бебе Александър 💙 на мама slanchogledka^
08.11 - бебе Елена ❤️ на мама Elica7931
14.11 - бебе Елица ❤️ на мама evetcho
21.11 - бебе Десислава ❤️ на мама roscheto
21.11 - бебе София ❤️ на мама tonysimeonova
22.11 - бебе момиче ❤️ на мама _Miss_
22.11 - бебе Даниел 💙 на мама Venyan

За добавяне към списъка, моля да ми напишете лично съобщение!

# 1
Благодаря за новата тема Hug

От предната тема да отговоря - Rouse, и малката размята ръчички по подобен начин (по-скоро ръкомаха), сложа ли я по гръб и започва като пружинка, но си е активна, яде, смее се, бърбори, седи и мисля, че няма нищо притеснително.

Зъбки и ние чакаме, ама за сега няма нищо Grinning

# 2
Врабченце, моето бебе беше така няколко дни, преди да и избие зъбчето.

Слънчогледка, преходът не става ли от детето? То като е готово, няма да спи по три пъти на ден вече

# 3
Zimk, не е ли един от признаците,че е време да намалиш дремките, когато започнат да се противят за последната дрямка? Като спазвам часови режим няма как да покаже детето. В момента го приспивам преди да има признаци на сънливост - но те не са меродавни след 6тия месец. Ако чакам да почне да се прозява, вече се е преуморил. Започва да показва,че му се спи, когато почна ритуала преди приспиване. И спи около час, час и половина.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 19:01 от slanchogledka^

# 4
О, час и половина определено е доста дълго време за приспиване

# 5
Имах предвид, че спи час, час и половина след приспиване, а уж не показва признаци на умора. Приспиването ни отнема между 5 и 15 мин.

# 6
  • София
Слънчогледка, понякога преходът става и през първа дрямка, ако не издържа изобщо първи интервал. Ние тъкмо прескочихме почти този преход, но през последна отказана дрямка, беше зор! 😀

Благодаря за темата 🍀

# 7
Как така през първата дрямка?

# 8
  • София
Една приятелка сега минава така с нейното бебе, ще я разпитам точно, защото ми се видя сложно и ще ти драсна по вайбър 😀

# 9
Само искам да ви кажа, че Филип вдигна температура сега 38.7 ректална. Педи е известена. Утре сме рано сутринта при нея в бойна готовност.

Не знам какво ще кажете, но според мен такава температура не се вдига от зъби 🫣

Филип мина сам към 2 дрямки. Нищо не съм правила. Сега си гледам приложението - 8 дни след като е направил 8 месеца сам се е отказал от третата.

Продължава да не иска да пие вода. Не иска и сокове. Да не е направил някоя инфекция на пишлето? То вече не знам какво да си мисля../…

# 10
Няма как тази температура да е от зъби, хубаво, че докторката ще го види.

Сокове няма нужда да пие, а водата преди годинката е само за свикване. Ако и мляко не иска, вече е друга работа

# 11
Не се притеснявай, че не иска да пие вода или пък сокове - даже не знам защо му даваш сокове, празни калории без хранителна стойност. Той се хидратира от млякото, ще се научи да пие вода с времето. Ти предлагай.

Много съжалявам за температурата! И аз не мисля, че това е от зъби. Охлади го с куулпач, дай му Панадол, повече гушкане и любов от мама, и се надявам утре педиатърката да даде адекватна помощ и бързо да мине всичко!!

# 12
Мерси, мамита!
Сложих свешичка и заспа след като сила от двете гърди. Намалява ми и кърмата, не знам какво ще правя. Ще свърши на системи в тая бега тов дете, направо бедствам!
Ако се окаже, че пак е лепнал някакъв вирус, е тука вече ще се свия в някой ъгъл и ще рева.

За соковете: ами аз само от отчаяние пробвам. Може пък да пропие… нещо, каквото и да е… водата я отказва, какво ви писах. Утре ще питам педи дали на АМ да не минем. Нещо все трябва са пие.

# 13
Ако нещо го боли, нормално да отказва да пие и да яде. Едва ли на АМ ще помогне, на гърда всъщност е по-вероятно да пие нещо, защото може да суче за успокоение. Сънен пробваш ли да го слагаш на гърда?

Ушенцето как е? Възможно е и да е отит. Но тя докторката ще види де

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 22:18 от Zimk02

# 14
Като каза ушенце - днес се хвана за лявото ушенце и го държа така.
Дали просто е открил, че има уши или показва, че го боли?

За АМ имах предвид, да има  готовност, когато количеството кърма стане недостатъчно. На път е да спре. Аз си усещам. И тогава имаме проблем с течностите.

Ако нещо го боли, нормално да отказва да пие и да яде. Едва ли на АМ ще помогне, на гърда всъщност е по-вероятно да пие нещо, защото може да суче за успокоение. Сънен пробваш ли да го слагаш на гърда?

Ушенцето как е? Възможно е и да е отит. Но тя докторката ще види де

Общи условия

Активация на акаунт