Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 093
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Определено с телефона е по-лесно. Лично аз избягвам когато малкият е буден да използвам телефона с цел ровене в интернет, фейсбук и тн. Мои приятелки пък, за да хранят по-лесно децата си им пускат нещо нА телевизора. Което също не одобрявам. Но всеки сам си преценя.
Като ви чета, че слагате децата на гърне, някакси ме мотивирахте и аз да го правя. Не очаквам да имам някакъв голям успех още в началото но пък ще пробвам😁

Момичета вашите мъничета будят ли се нощем за храна?

# 721
Много е рано за махане на памперс според мен, децата трябва да са една идея по-осъзнати за да се получат нещата.

# 722
И аз нисля,че е рано за махане на памперс. Нямам опит, но като ви слушам ми се струва по-скоро случайност - бебето пишка по едно и също време, и го слагате на гърне тогава. Но дали то прави връзката гърне - пишкане не знам, а и не дава то сигнал, че иска на гърнето. Мама го слага пасивно. Аз мисля да почна, когато видя по детето признаци, че разбира какво прави в памперса - и аче ми се струва ненужен шум. Но може и да не съм права....

Ние сме на море на къщата за идния месец. Първите дни беше някакъв ужас - не спеше ни денем, ни нощем, не ядеше, много мрънкаше, само искаше да разглежда и се преуморяваше, не можеше да се приспособи към мястото сякаш. Отне му 3 дни горе долу и влезна в режим, спи, що-годе яде, но не очаквах да е толкова трудно в началото 😂. ММ искаше да си ходим, супер се беше изнервил 😂 . Започна и да се изправя, и да пълзи на 4 крака - и това също влияе на превъзбудата му...

Дами, дайте ми идеи за вкусни рецепти за бебчета. Знам,че в интернет има много, но някак нямам вдъхновение тук какво да му готвя. Правя смесица - давам и пюрета, и парчета. Така че всякакви комбинации са добре дошли. За хубава фингър фууд за бебчета също 🙏

# 723
Аз също не слагам детето на гърне още, не мисля, че е достигнала такъв етап, все още. Дори не мога да я накарам да седне, за да си играе, представям си на гърнето какво фиаско ще е. 😃 Сега от няколко дни мина от лазене към изправяне по мебелите. И може да си стои така доста дълго време. И нищо друго не прави почти. Ако почна да я занимавам с друго - почва рев.

За готвенето, ох, не знам. И аз нямам идеи. 😃 Вече доста неща съм въвела аз и си хапва много добре, въобще не е капризна. Домашно, купешко, всичко яде. Гледам това, което ядем двамата с баща ѝ, да го сготвя като за нея, най-вече така черпя идеи.

# 724
Ами то памперси има от по-малко от 100 години, та на мен ми се струва нелогично да е рано да се маха. Иначе аз го държа, защото не съм чак толкова посветена на гърнето.

Аз изобщо не я слагам по едно и също време, защото ние режим на нищо нямаме. И тя вече като се изпишка и тръгва да става сама, та знае, че си е свършила работата. Доста повече разбират на тази възраст отколкото очакваме.

Аз определено не одобрявам да се дава телефон като цяло, а пък за ядене и гърне - съвсем. Целта и на двете е бебето да се научи - да яде и да разпознава сигналите на тялото си. Ако е разсеяно, нищо не учи, не обръща внимание на тялото си въобще. Има случаи, като ни никнеха зъбките, почти нищо не изяждаше. Ами колкото, толкова. После с кеф взе да яде пак

# 725
Слагам малката, когато сменям памперса. Определено не е по едно и също време на деня или в моменти, в които "вероятно ще се изпишка". Напротив, изобщо не ме интересува кога е пишкала, мързи ме да следя такива подробности.
Не давам телефони, играчки, нищо. Не виждам причина.

Слагам я, казвам "хайде да пишкаме, пиш пиш пиш", и малката или седи и се изпишква, или вдига ръце да стане, защото не ѝ се пишка. Определено разбира много добре какво се прави в гърнето. Още първите пъти схвана веднага сякаш.
Не я държа повече от 30 секунди горе долу. Или ще пишка, или не. Тя знае за какво е там и няма смисъл да я държа повече. Когато смята да пишка, не ми дава да я вдигна, а гледа надолу към пишлето си да види какво ще стане.
Смятам, че, ако я държа по няколко,минути, ще свърже гърнето с тормоз и ограничение, и ще се противи. Затова - набързо. Или сяда и пишка, или я вдигам.

# 726
Момичета, давате ли овесени ядки и какви, че се чудя какво да взема ?

# 727
Аз давам бебешки овесени ядки, много ги харесва. Давам тях, понеже се правят лесно и са с добавено желязо, но иначе може всякакви да се дават.

# 728
Привет и от мен.Тъкмо започнах да давам овесени ядки- само веднъж за сега. Взех едни бебешки от ДМ, пише, че са естествено сладки. Чудя се обаче по колко да слагам- сега сложих мъничко в плодовото пюре (домашно, стана малко воднисто и беше ок). От днес давам и кисело мляко и може би е по- удачно да са там. Вие по колко давате и в какво ги слагате?
Иначе при нас вървят добре нещата- напредваме със захранването, седи самичък доста по- стабилно, но още не съм го виждала да сяда сам, може и да не сеща да пробва, пълзи бързо- и с двете ръчички и крачета, като го държа на крачета усещам, че вече е по- стабилен. На гърне не съм го слагала още понеже последните седмици сме на доста различни места и само едно гърне ми трябва към купчината багаж. Доста път изминахме също. Гледам да не се събират повече от четири часа на ден- общо, с почивките. Обикновено тръгваме половин час преди да заспи за първата дрямка и спираме за обяд някъде. Като цяло понася новите места и пътуването добре, но последния път имаше много завои и няколко часа след като пристигнахме и беше вече заспал започна да повръща стабилно. До тогава не ми се беше случвало чак така и много се притесних- по едно време пребледня много и съвсем оклюма, дори и кърменето не помогна. На място сме където няма лекар и вече се чудех дали да не тръгвам към близкия град. Добре че се съвзе след поредния напън... Не знам дали беше от завоите или от пюрето, но вече ще гледам такива завои да се падат когато вече е заспал и ако се налага да го храня- ще давам само морков и картоф.

# 729
Аз овеса го правя с кърма. Може и с преварена вода или с АМ. С кърма много и харесва, стига да не е студена

# 730
Ох много неприятно звучи с това повръщане по време на път, милото бебче. По принцип трудно им понася на някой деца, аз примерно винаги съм била с много чувствителен стомах и до ден данешен повръщам, ако не шофирам аз. По-спокойно каране, бавничко, и наистина без хранене.

Аз давам било овесени ядки, смлени - не са детски. Варя ги на котлона малко повечко, и добавям плодово пюре, канела. Една от любимите му закуски е.

# 731
Момичета, как се справяте в тези горещини? Кога излизате на разходки и как минават най-общо казано дните ви?

# 732
Аз сутрин излизам с детето около 9:00. 11:15 макс сме си вкъщи, че да обядва и откакто почнаха тези ужасни горещини, следобяд не мърдам никъде. В 19:00 я храня и до 19:30 е заспала. Ако не е чак такава жега, излизаме и следобяд, след 17:30, за около час и се прибираме.

# 733
  • София
Onirique, в колко ти става малката сутрин? Моя, ако го сложа в 19:30ч за нощен, в 5:00ч се е облещил 😀

Иначе и ние сутрин излизаме, по малко и следобяд, но ние сме в къща с двор, та това спасява положението.

# 734
Напоследък 6:20, 6:30, в най-добрия случай в 7😃 ама втората дрямка ѝ е до 15:20-30 и напоследък ми отказва трета, та затова сигурно стана така.

Общи условия

Активация на акаунт