ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 33 684
  • 705
  •   2
Отговори
# 45
  • София
Дъждец, мисля, че The Great Gatsby и Lord of the Flies ги учат по някое време. Shadow and Bone съм ги изчела аз, харесах ги, но не съм сигурна, че той ще ги хареса. Другите не ги знам, ще ги видя.
Мислех си за Дориан Грей, той чете философии, ще му допадне, но искам по-съвременен език и нещо по-леко, някаква дъвка. За Цар Плъх си мислех, но определено не е дъвка.
Сега съм го накарала да пробва Discovery of Witches (“Аз, вещицата”е преведена). Лека, малко момичешка, малко вампири, вещици, любов, история - да се мъчи. 😂😂😂 Ще видим, до кога ще издържи.

# 46
Мисля, че съм споменавала , че синът ми беше и все още е луд фен на поредицата за "Скълдъгъри Плезънт" - детектив, магьосник, враг на злото...и мъртъв. Няма философии, но е забавно фентъзи...Може да се доближава до "дъвка'' Wink Успех на момъка във всички предстоящи изпитания в "тежката" година.
У нас, както и в други домове, вирее усещане за лекота и доволство..поне от страна на баткото - малката се гърчи в 9-ти клас, след лежерния 8-ми...има баланс в природата. Joy

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 12:08 от marini

# 47
Огг, мой пропуск е, че не казах на дъщеря ми, че става въпрос за момче от Колежа. Не знаех какво са учили.
Щом чете философски, защо му търсиш дъвки 😃
The Secret History  може би има философски елемент и момчешки герои.

Щях да пиша за психологията, че в Нов Български преди съм чувала, че се преподава на доста добро ниво, а там май имат отделен изпит, не дзи-то.

# 48
  • София
Огг, мой пропуск е, че не казах на дъщеря ми, че става въпрос за момче от Колежа. Не знаех какво са учили.

Щях да пиша за психологията, че в Нов Български преди съм чувала, че се преподава на доста добро ниво, а там май имат отделен изпит, не дзи-то.
И много висока такса за обучение.

# 49
  • София
Нов Български… а там май имат отделен изпит, не дзи-то.
Че имат отделен изпит - имат. Но в балообразуването влиза и оценката от ДЗИ по БЕЛ.

# 50
Най-вероятно.
Споменах го просто като алтернатива и по-лесен вариант за влизане психология, ако не стане в Софийски. Предполагам, че който има интерес, ще си го провери.

# 51
  • София
Марини, поредицата за Скълдъгъри май е единственото, което е чел. Някъде 5-6 клас беше, докара ги до 7-8-9-та някъде, не помня, и после спря. Аз я дочетох, краят беше доста дарк. SmileSmileSmile

Защото не може да чете художествена литература, т.е. литература като забавление. Някак не може да се концентрира достатъчно дълго, че да му е забавно. Чете Кант, примерно, защото го кара да мисли, но не може да чете, за да "забрави да мисли". Трудно ми е да го обясня. Факт е, че той поиска да пробва, аз веднага пробутвам нещо. Simple Smile Ще видим докъде ще я докара.

# 52
  • На морето!
Психология с пет по БЕЛ няма да го огрее, но още не ми вярва...
Ако английският му е достатъчно добър, може да се яви на кандидат-студентски изпит по АЕ за психология в СУ, като в балообразуването му ще влезнат оценките от дипломата за БЕЛ и АЕ, без да се гледа ДЗИ-то по БЕЛ. Това ще му осигури Коефициент 3 за кандидат-студентската надпревара и е абсолютно възможно да измести кандидати, чиито резултат от ДЗИ по БЕЛ е по-висок от неговия.
Доколкото знам, изпита по АЕ в СУ е много по-тежък и труден, оценяването е доста по-строго от матурата по АЕ или БЕЛ.

# 53
  • София
Той не учи английски в училище. Няма такава оценка.

# 54
Има ли някое дете, което учи по програма на МОН - ИТ Кариера?

# 55
  • Пловдив
Да.
Моят син.

# 56
Да.
Моят син.

Как върви при него обучението?
При моя син рядко се включват на лекции онлайн и пращат огромни количества материали за самоподготовка.
Доста несериозно се отнасят преподавателите.
Миналата година беше с преподавател от СофтУни и всичко беше перфектно. Редовни лекции, обяснения и на изпитите ходеше в техния център и имаха добра комуникация с преподавателя.

# 57
  • Пловдив
Точно както си го казала - важен е при кой учител ще са.
Моят има наборче при друг учител и нещата са съвсем различни. Ние попаднахме на сериозен. Дал им е график кои съботи и/или недели имат занятия. Занятията са присъствени, 9-12 ч. Дава и домашни.
Вече по същество как са нещата като материал - не зная. Засега си взима изпитите. Те също са присъствени.

# 58
  • София
Сега съм го накарала да пробва Discovery of Witches (“Аз, вещицата”е преведена). Лека, малко момичешка, малко вампири, вещици, любов, история - да се мъчи. 😂😂😂 Ще видим, до кога ще издържи.
Ако нещо подобно търсиш, мисля “Магистериум” е по-подходяща (поне по мнението на моя, ама той ги чете 7-8 клас).
Оскар Уайлд е чуден, а и има по-кратки разкази, които не изискват продължително внимание, и според мен е добър вариант, особено в съчетание с интересите по философия Wink
Сетих се за един автор - Джеймс Ролинс, поредицата е “Сигма”- за младежът (а и за мен), са доста добри книги, с примеси екшън и на реални изследвания по различни теми

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 20:03 от molive

# 59
  • София
“Магистериум” ги четох с големия, когато беше 7-8 клас. Той ги хареса, аз-не много. С малкия нямат шанс. Той Хари Потър и Пърси Джаксън не прочете, та не знам дали изобщо да се напъвам.
Ще ги потърся “Сигма”, може на баткото да харесат. И на мен. 😂😂😂

Ако харесвате фентъзи, тъкмо приключих една много приятна поредица, Mercy Thompson Series. И за момчета става.

Общи условия

Активация на акаунт