ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 13 784
  • 280
  •   1
Отговори
  • София
BookBookBook 11 КЛАС 2024/2025 BookBookBook

САЙТЪТ на ДИДЕВА

BooksСПИСЪК на произведенията по БЕЛ за 12 КЛАС Books
Скрит текст:
Димчо Дебелянов, „Аз искам да те помня все така“
Христо Фотев, „Колко си хубава!“
Петя Дубарова, „Посвещение“
Елин Пелин, „Спасова могила“
Атанас Далчев, „Молитва“
Никола Вапцаров, „Вяра“
Елин Пелин, „Ветрената мелница“
Йордан Йовков, „Песента на колелетата“
Виктор Пасков, „Балада за Георг Хених“
Пейо Яворов, „Две души“

Pushpin  ПОЛЕЗНИ ЛИНКОВЕ Pushpin
Ваканции и неучебни дни МОН
Онлайн правописен речник
Правописен речник
Проверка правопис
Как се пише
Всичко по БЕЛ
За българския език
Тема за българския език
Тук решаваме задачи по математика
Идеи за домашна храна за ученик
Кутията за закуска (още идеи за храна за у-ще)
Здравословен обяд за ученика
Сайт за персонален стикер на детето

Pencil СТАРИТЕ ТЕМИ Pencil

Единадесети клас: Тема 1 Тема 2

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 14:16 от Фран

# 1
Цоп-моп Първа!
Да ни е честита темата! Благодаря!

# 2
Аз още не съм се готвила за бал, но нямам и намерение за големи празненства и такива циркове.
Благодаря за новата тема.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 09:50 от densi

# 3
Благодаря за новата тема!
Никакви приготовления не правим още за бала. Тази година бяхме на два бала и наборката се уплаши като видя какво правят хората. Само ме попита "И ние ли трябва да минем през цялата тази суета с фотографи, заведения, украси и т.н.? Не мисля, че ще издържа." Успокояваме се взаимно, че има още много време дотогава, но ей сега ще отлетят месеците.

# 4
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря за темата, Кали!
Благодаря, че още ме търпите, момичета!

За среща съм като пионерче -  винаги готова Joy
Утре изпращам бащицата обратно, е събота ще събирам всичките деца на семейна среща и след това всеки ден е ден за срещи.
Wink някои от тях ще са с лекари, но това ще го оправям от понеделник натам.

# 5
Благодаря за новата тема.
Ние никакви приготвения за бала не сме предприели, но може би наистина за София трябва от рано да се запазва. Изобщо не знам какво иска девойката. Сега по-важно й е предстоящото едномесечно пътуване из Европа с влаковете и хич друго не й дреме.

# 6
  • София
Балът за нас е все още далече и нагласата е все едно не съществува.
Има платено капаро в училище, знае се заведението, датата и дотам.
Нито наборът се е трогнал, нито аз. Септември ще пътува с баща си в чужбина и оттам ще се купи костюм - това е единственият план досега. Фотосесия ще има, но тъй като тя няма да е първата му в живота и за това няма притеснения, а по-скоро го приема за даденост.

За среща ако е в близките дни, няма да мога да се класирам - в събота заминаваме на почивка. От средата на август съм на линия.

От огромното домашно по БЕЛ му остана само едно произведение, което ще приключи утре. Много съм горда с младежа как се организира и си свърши работата съвестно. Сигурен е, че ще е единственият от випуска, който го е направил. От събота само релакс - плаж, филми и сън.

# 7
  • В светлината на слънцето
Kally, благодаря за темата! Hug

За бал изобщо не сме мислили още.

# 8
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Какво е домашното по БЕЛ? Да пробвам да го пробутам на Горинич, че ме ядосва как говори на български. Joy

# 9
  • София
За всяко произведение, изучавано в 11 клас - (общо 15) - попълване на работни листове (РЛ) от едно училищно помагало. В тях има въпроси от рода:
- Творческа история на произведението и неговия автор
- Определете жанра
- Какви са мотивите на героите?
- Какви теми засяга сюжетът?
- Какви послания носи произведението?
... и т.н. и т.н. Около 15-20 въпроса.
Отделно има да напише и ИС за всяко произведение.

Но, Добри, съмнявам се, че точно с подобно домашно ще подобриш българския на младежа. Трябват му излизания и активно общуване с българчета, нищо повече.

# 10
  • София
Не съм писала отдавна, но при нас няма нищо интересно. Девойката в момента е на море с приятелки, в средата на август й предстои още едно със същите девойки и почивката съвпада с рожденият й ден и е много доволна, че ще го празнува там.
Подготовката за КСК сега през лятото е оставена на заден план. Единствено ходи на рисуване, но като й свършат почивките на морето ще трябва сериозно да се заеме, че времето си минава.
Балът на нас ни е твърде далеч във времето. Няма да правим роднинско събиране, а тези пари ще й ги дадем да отиде някъде например. Брат й не искаше да се събираме и с парите ходи на екскурзия из Европа миналата година.
Благодаря и аз за новата тема 🩷

# 11
  • Пловдив
И аз не мисля за роднинско събиране.
Моите роднини са далече от Пловдив,роднините на ММ не са в много топли отношения. Като цяло и не настоявам за това,де...
Майка ми ми припомни,че като сме се нанасяли в тази къща тапетите сме ги слагали  с уговорката,че ще ги сменяме за абитуриентската на набора. Е, няма да сменя тапетите Joy  С възрастта все по-малко се дразня от дреболиите като... тапетите, прозорците,пердетата....
Иначе в класа вече събраха по 60 лв.за снимки и албум. Да резервирали отрано,че да станели навреме.
С приятели-съседи,които имат набор абитуриент на същата дата като моя,сме решили да ги изпратим пеша по Главната. От единия край на Главната до другия,към Новотела,където ще е абитуриентската. Да вървим като на шествие след гиздосаните момчета. И ще броим до 12. Смеем се,не зная дали ще е точно така,но...имаме план!
Sunglasses

# 12
Благодаря Kally, за новата тема!
Набора занае само какъв цвят костюм иска, но има време. За бал нищо не се споменава , малка сватба и аз няма да правя.

# 13
Kally, Heart
Споделям аз на мис, че наборите вече купуват рокли и ресторанти се запазват и тя отсече, че сме закъсняли безобразно...Кво, кво? И това ми го заявява същата онази претенция, която доскоро не искаше бал и рокли, и прочие... Успокоих я, че готови рокли се взимат за миг, но не - трябвало по поръчка. Дали вЕрно ще ме метне на това влакче на ужасите мен, тази, дето отказах бала си?... To be continued...

# 14
Аз пък нещо не мога да си представя, че вече е 12 клас. 11ти беше много уютен и ненапрягащ. Сега постоянно ще се присеща за разни неща,  дето е трябвало да ги свърши вчера, ще ме изненадва с решения и идеи ...и накрая ще тръгне и той по света..

Общи условия

Активация на акаунт