Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

 • 13 448
 • 428
 •   8
Отговори
 • София
 • Мнения: 3 885
СЕДМОКЛАСНИЦИ 2020/2021

Рамков учебен план с часове седмично

BooksBooksBooks НАЦИОНАЛНО ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ BooksBooksBooks
ЗАПОВЕД на министъра на образованието за провеждането на НВО
Български език и литература – 16 юни 2021 г.
Математика – 18 юни 2021 г.
Чужд език (по желание на ученика) – 15 юни 2021 г.


Дати за резултати и класирания
Как се формира бал?
Модел на НВО за VII клас
Примерни тестове за НВО - сайт Регалия
Сайт на Дидева
Списък на произведенията, които ще се включват в НВО по БЕЛ
Скрит текст:
Пети клас:
 "Хайдути“

Шести клас:
 "Хубава си, моя горо“ (Л. Каравелов)
 „Отечество любезно, как хубаво си ти!“ (Ив. Вазов)
 „Косачи“ (Елин Пелин)
 „Художник“ (В. Ханчев)
 Из „Под игото“ (Ив.Вазов): главата„Представлението”  и  главата „Радини вълнения“
„Братчетата на Гаврош“ (Хр. Смирненски)
 „Серафим“ (Й. Йовков)

Седми клас:
 "Стани, стани, юнак балкански"( Д. Чинтулов)
 "Вятър ечи, балкан стене" ( Д. Чинтулов)
 "На прощаване в 1868 г." (Хр. Ботев)
"Немили-недраги" ( Ив. Вазов) - : І, ІІ, ІІІ, V, X глава, епилог.
"Една българка"( Ив. Вазов)
"Опълченците на Шипка"( Ив. Вазов)
 "Българският език" ( Ив. Вазов)
"До Чикаго и назад" (Ал.Константинов) - (откъсът от „Вие трябва да сте били на Пловдивското изложение и знаете големия павилион?“ до „На г. Айвазияна търговията отиваше твърде зле, според думите му, но той имаше надежда да разпродаде повечко „рядкости“ в последните два месеца, септември и октомври, когато след летния сезон позаможните американци ще посетят изложението.“)
"Бай Ганьо" (Ал.Константинов) -  „Бай Ганьо пътува“
  "Неразделни" ( Пенчо Славейков)
  "Заточеници" ( Пейо Яворов)
 "По жътва"  ( Елин Пелин)
 "По жицата" ( Йордан Йовков)

Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover ПОЛЕЗНИ ЛИНКОВЕ Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
Онлайн правописен речник
Проверка правопис
Как се пише
Всичко по БЕЛ
За българския език
Тема за българския език
Тук решаваме задачи по математика

Идеи за домашна храна за ученик
Кутията за закуска (още идеи за храна за у-ще)
Здравословен обяд за ученика

Сайт за персонален стикер на детето

Sign ExclamationRotating LightИНФОРМАЦИЯ за COVID-19Rotating LightSign Exclamation
Какво трябва да знаят родителите?!
Ако сте родител на дете под карантина:
Скрит текст:

Book СТАРИТЕ ТЕМИ Book
Седми клас: Тема 1  Тема 2 Тема 3 Тема 4 Тема 5

Нашата Фейсбук група:
https://www.facebook.com/groups/951846108620884

Нашата поща:
Скрит текст:
Споделяме, качваме, ползваме полезни материали по всички предмети, любезно предоставена ни от набор 2005.
*@abv.bg - парола се предоставя на лични само на потребители, които са писали редовно в поне три последователни теми.

Wine GlassWine GlassWine GlassWine GlassWine GlassWine GlassWine Glass
... О-М-М-М-М-М-М-М ...
Wine GlassWine GlassWine GlassWine GlassWine GlassWine GlassWine Glass

# 1
 • Мнения: 15 670
Благодаря за темата, Кали!

Моли, аз само позитиви виждам от ограничаването на зомбясването. Онзи ден се хвана да рисува, да чете книга, тренира. Сигурно има деца, на които устройствата не им влияят, но моята лесно се пуска по наклонената плоскост на игрите.

# 2
 • Мнения: 1 063
И аз благодаря за новата тема.

Дъждец, ограничаване на зомбясването - добре,  но не по този начин. На мен няма да ми е никак приятно някой да ми ограничава нета, не го правя и аз за други, било то и деца.

# 3
 • София
 • Мнения: 229
Благодаря за новата тема.
И моето хлапе не се усеща колко време е минало в скролване.
Аз й бях обещала телефон с копчета за 7 клас, но нали съм мека мара... В действителност, ако детето се контролира и не потъва в мрежата, и това да яде от времето за учене, едва ли е нужен тайм лимит. Но колко деца са така? Simple Smile Btw, дори, когато са навън, с френдчета, те пак са онлайн.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 12:41 от irina_a

# 4
 • София
 • Мнения: 2 592
И аз благодаря за новата тема.

Моят син в събота се оплака, че се затруднява с математиката, която по принцип му се отдава. Оказа се, че в училище изостават с материала, а в школата са доста напред и решават задачи, които не са му много ясни. Явно там не се преподава подробно материала, а се набляга на решаването на задачи. Казва, че другите деца този материал са го взели в училище и им е лесно. Сега се чудя дали да не се насоча към частен учител, за да навакса пропуснатото. А имат блок часове само в понеделник и петък в училище и като не е всеки ден, се губи тренинга, колкото и да се опитвам да го натискам всеки ден да решава. Та можете ли да препоръчате добър частен учител в София, който да се справя с онлайн преподаване?

# 5
 • Мнения: 2 094
Кали, благодаря и аз за темата.
За междусрочната ваканция сте коментирали, в нашия дневник в школо още си стои трите дни, но може и да има заповед, която не са отразили.
Сисето, и при нас по математика са назад, сега са на задачи за движение и работа, до геометрията не е ясно кога ще се стигне. За учител, не мога да препоръчам, а и доколкото знам повечето са с напълно заети часове. Аз имах желание сега от януари да отиде на уроци по БЕЛ, за да поупражни преразказ и тези, че не правят много- 2 или 3 за всичките месеци в школата и сега за първи път в училище, но учителят ни отсвири, още от лятото графикът му бил пълен.
Класното по БЕЛ е другата седмица, за този петък от училище са им дали преразказ, но то като им е даден текста не е същото като на НВО. Явно и той ще се оценява като част от представянето, но правен извън часа.

# 6
 • Мнения: 1 225
Kally Flowers Hibiscus.
"Изненадващият" таз сутрешен тест по химия - крушката вече си има опашка - горда 4ка. Даже не мога да се трепна да се ядосвам.

# 7
 • София
 • Мнения: 5 116
6-та пред-драматична тема Simple Smile Поне за мен, де.

Искам някак си да огранича седенето пред устройствата, но не успявам да се наложа, а той изобщо не може да се контролира. Уговорката беше първо се учи, след това, но реално той претупва или все нямало какво да учи (!) и висенето пред компа или на телефона е постоянно. За това сега всичко е взето. А в такива ситуации, когато няма устройствата, успявам да го видя за повече от 10 мин. на вечеря, а и той разбира, че някакви други неща стават в семейството.

Утре някой ще ходи ли на отворените врати в АК? Чудя се дали да не го заведа, едно, че да излезе малко от нас, друго, да види едно хубаво училище какво представлява, макар и основно база и да направи някаква разлика с кварталните.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 772
Кали, благодаря и аз за темата 💐
На устройствата (телефони и таблети) на нашите деца е инсталиран фемили линк и имат по 2 часа на всяко от тях. Друг е въпроса, че като седнат на лаптопите и под предлог, че имат да учат цъкат и там където не трябва 🙄

# 9
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 26 644
Благодаря за темичката, кали.
желая повече усмивки, по-малко бЕло. Wink

Скрит текст:
Току що г-жата по МАТ "договори" да имат класно другата седмица, т.е. през ден ще са и двете класни. Това разрешено ли е?

Аз не съм оптимист, наистина съм отчаяна от мързелът и тоталното му нежелание да положи усилия. Сравнявайки и със себе си на тази възраст, когато моите родители изобщо не са ме контролирали как и какво уча и имах някакво самосъзнание, не мога да разбера това му поведение.

Ако някой от София може да препоръча добър психолог, към който мога да се обърна за съвет, ще съм благодарна.

останала съм с прекрасни впечатления от Жулиета Темникова.
направи му анализ преди първи клас.

# 10
 • Мнения: 112
останала съм с прекрасни впечатления от Жулиета Темникова.
направи му анализ преди първи клас.

И аз я препоръчвам от личен опит.

# 11
 • Варна
 • Мнения: 1 573
Кали, благодаря ти за труда!
За устройствата да се изкажа и аз Simple Smile Не съм налагала конкретни ограничения, но има правила у дома, които се спазват от всички: без телефони на масата, обядваме и вечеряме заедно (от март, преди беше само вечерята), не си позволяваме и ние да "цъкаме" докато тя ни говори. Някак си се опитваме да наложим разбиранията си, а тя за късмет още не е така погълната от игри. Искаше профил във FB и Инстаграм, позволих й като навърши 13 да си направи и очаквах, че ще виси там денонощно, но сгреших. Ползва ги обикновено като се съберат с "френдките"....

# 12
 • Мнения: 15 670
При нас огромни щети нанесе изолирането, след като ММ хвана Ковид. Продължи много, аз ходих с него по лекари, после аз се изолирах, мина месец и нещо, в който реално общуваше само през компа. Иначе връзката ми с детето  беше отлична, успявах да контролирам добре у-ствата без забрани, да разговаряме, правим разходки, да имаме съвместни занимания.
Сега лека-полека се опитвам да поправям щетите, но е трудна работа.

# 13
 • Мнения: 99
При нас днес учителката по БЕЛ спомена за възможно присъствено обучението от другата седмица за седмокласниците и веднага уговори дата за присъствена класна работа. Ние също нямаме мотивация никаква, през ваканцията я карах да прочете нещо, да реши домашните за школите поне, не пожела. То и аз не настоявах много , бях решила да си почине покрай непрестанното висене пред компютъра и после на телефона. Резултатът-в събота вечерта писа домашни до 1 часа за школата вчера, уж била забравила за тях.

# 14
 • България, София
 • Мнения: 1 151
Кали, благодаря за темата Flowers Hibiscus

catty m, изпревари ме с въпроса за психолог.
От известно време ми се върти в главата идеята за консултация.
При наборката наблюдавам въртене в едни цикли всяка година почти. Около Коледа по математика затъва. Миналата година беше така. През цялата ваканция тогава само 2 дена не решава задачи. Натиснах я да навакса проспания материал, просветна й, започна да разбира, да си решава задачите и след четворката на класното изкара шестица на следващия тест. Тази година картинката се повтори. А аз в края на годината явно поотпускам хватката, защото ноември и декември са  натоварени работно месеци и силите ми доста се изчерпват. А и това вечно ръчкане ме уморява и на моменти просто спирам, което после ни излиза през носа.
А защо тя го прави,  не знам. Вижда какви са последиците.
Тази година бях много, много бясна. След поредното подобно изпълнение.  Вилнях, беснях и накрая, както ти си го описала, че чувствах опустошена, изтощена …
Та може би ще трябва помощ от специалист, за да излезем от този омагьосан кръг.

Общи условия

Активация на акаунт