ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 423
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • София

Кога успяхте да изпишете 4 стр... ЧЕСТИТА Нова и...връщам се обратно.

# 61
Моят ще завърши срока с 5,40-5,50. По математика не може да надскочи петицата, а по биология и геометрия е вързал едва 4. Силата са му литературата и историята, ама какво ще го правя такъв, какво ще учи по-нататък, и той няма идея. В момента е луд по театъра и много му се удава, ама няма много хляб там.

# 62
  • София
Моят ще завърши срока с 5,40-5,50. По математика не може да надскочи петицата, а по биология и геометрия е вързал едва 4. Силата са му литературата и историята, ама какво ще го правя такъв, какво ще учи по-нататък, и той няма идея. В момента е луд по театъра и много му се удава, ама няма много хляб там.
Ох, същото е и у нас. Надявам се все пак, че ще е повече от 5,50, но... Лошото е, че с тези профили и безброй модули много от оценките не са сигурни пълни шестици (по история е сигурна). Другото лошо е, че по БЕЛ учителката е много къса клечка и той тотално не разбира какво и как да направи при нея, този срок дори за петица не съм сигурна и вече не знам... хич не ми се иска този театър...

# 63
И при моята щерка е така с учителката по БЕЛ. При същите оценки /6, 5, 5, 6/по математика я оформиха с 6, а по БЕЛ - с 5. На нея по-силен предмет традиционно й е БЕЛ, хич я няма с математиката милата, но все нещо явно не й достига при въпросната госпожа, на класното има оценка - 5,42 - точно така въведена. Как пък се оказаха тези осем стотни надолу, не се знае. По профил БЕЛ пък три дни преди края за оформяне, има една единствена оценка по един от 4те модула и хич не знаем как и кога ще ги оформя. Там поне е друга учителка, но ще ни изненада. Според детето си пишела нещо в тефтерчето, ама то апокривно. Не знам имаше ли срок по Наредбата, в който са длъжни да отразят оценката в ел. дневник. Може ли сега да напише накуп оценки със задна дата?

# 64
  • В центъра на моретата
Може със стара дата да се въвеждат. При наборката заваляха оценките от няколко дни и все са със задни дати. Иначе, за подготовката по БЕЛ вече за стотен път се убеждавам, че не е достатъчно това, което им се предава в час, както и не сидават зор учителите по никакъв начин. Е, има 6-ци само, ама .. Добре,че започна уроци, за да види и тя огромната разлика.

# 65
  • Варна
Зайче, дай препоръки за учител по БЕЛ, моля. Тази година най-сетне попаднаха на читава учителка, но пропуснатото е трудно за наваксване, а и ми се струва, че по програма не залагат много на писане на ЛИС или есе. Иска ми се някой да й даде ясна структура, по която да се води и насоки, които да следва при писането на текстове. От целия им клас има само две отлични оценки за срока и разбира се, нито едната не е на щерката Simple Smile По останалите 14 предмета се е справила по-добре и съм много доволна от нея.
За четене не й остава много време, а и няма да си кривя душата - не й е на сърце. Влачи някаква книга на АЕ вече месец, но по корицата ми бие на любовно романче, та не съм се интересувала каква е, да не си вдигам излишно нервите Simple Smile Иначе филми гледа само на АЕ, но и те са разни кримки. Твърди, че го прави за подобряване на езика, но съм малко скептична към тези й методи.
И накрая, но не на последно място - честита ваканция Simple Smile Още само три срока и ще “изкласим” Simple Smile

# 66
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Днес сме на изпит в британския съвет в Агуза. Това е до Гиза и Доки,т.е. на другия край на града.
Май го писах преди, КИТ приема само ИЕЛТС Академик, британските визови власти - само ИЕЛТС ВИ Академик, та се явява втори път.
Забавно е.
Това е от британския съвет. Няма кого да попитам какви са тези зайци боксьори или футболисти.

Това е в околността

И това Joy май е бакла. Сега е сезона.
Белят люспата и ядат бобчето както е сурово. Предложиха и на мен. Не е за мен тая работа.

# 67
  • София
Наборът завършва първия срок с две четворки - по МАТ и по ИЕ, т.е. без изненади. При нас, както съм споделяла преди, има една учителка по БЕ и друга по литература. По БЕ е с 5, по литература е с 6. По всичките му предмети от профилите е с отлични оценки. Напълно доволна съм от него, няма какво повече да се иска. Купих му огромен шоколад, а в сряда ще го водя на кино и глезотии в мола.

Още само три срока и ще “изкласим” Simple Smile
Това си повтарям и аз, и съм неимоверно щастлива, че краят на училището е все по-близо. Като слушам от вчера как умно-красивите отново спрягат "дъвката" за задължителна матура и по МАТ, се радвам, че докато (ако) влезне в сила, безумната система на МОН ще е зад гърба ни.

Добри, пак ни показваш красоти Gift Heart !
Тази бакла ми изглежда точно като нашенския зелен фасул Joy
Успех на Горинич Flowers Four Leaf Clover !

# 68
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Люспите имат много влакна и не стават за готвене.
Иначе има и зелен боб, и зелен грах и бамя и какво ли не, но сега било традиционно да се яде зелената бакла.

Жив плет от босилек виждали ли сте? Joy минах прекалено близо до него и внезапно ме осени какво е.

# 69
Успех на момчето ти, Добри!
И аз се радвам, че няма да ни застигне задължителна матура по математика.
Девойката приключва срока с една петица по БЕЛ, като засега по профил БЕЛ, е абсолютно неизвестно как ще е. Там и по петте модула  нито една оценка няма. И сега какво и как ще ги оформя, никой не знае. Питали я, щели да си видят оценките в Школо. Ама то срокът за оформяне беше до вчера, оценки няма. Адски е неорганизирана тази учителка. Детето вече дълбоко съжалява, че избра този профил.

# 70
  • София
Поздравления за всички отлично справили се с първия срок. Моето до миналата година завършваше с най - много три петици, тази уж най - лесна година завърши с шест петици. Да, успеха й е над 5,50, но стипендия ще види догодина, евентуално. На въпроса защо така, получих отговор: "ами още не съм влязла в ритъм" 😡 Тя лятната ваканция свърши преди има няма половин година, но девойката влизала още в ритъм. Дано до края на учебната година да успее да влезе, че тази година и е една от най - важните.

# 71
  • Пловдив
И от мен поздравления за отличните ви деца!!!

Моето Школо не дава повод за гордост,но пък взе вътрешен листовки. На 12.02.се явява на официален изпит. Тръгва да кормува. Подаде си документи за нова л.к. Взима си я на 11.02. Ще ги водим на ски 5-8.02. щото са "заслужили" със сестра му,а сега наборът е със съученици на вила за събота и неделя.
Ей,такива при нас!
Важното е да сме живи и здрави!

# 72
  • София
Ох, какво да ви кажа - 5,48 ще му е успехът, но се ядосвам много. За математиката - ясно там е заковал 4 и толкова. Ама пусти модул 1 по география, не мога да се побера в кожата си, когато виждам безхаберие и от учителите... цял срок се мотаха, накрая за десет дни ги изпитва (със смарттест, с откровено спорни въпроси и отговори) три - четири пъти. Колеба се между 5 и 6 и накрая 5. Драмата е, че е разделила модулите - 1 и 2 за първи срок - оценката остава и годишна. 3 и 4 ще са втори срок... и така завинаги се разделихме с пълната шестица по география... дали ще ни трябва... знам ли... но ме е яд, защото учителката не е вложила нищо, децата си изгубиха времето, не знаят достатъчно, а което знаят е благодарение на тях и въпреки нея и накрая при средно 5,51 отиваш на тест за срочна оценка и изкарваш 5,45 и тя ехидно обяснява, че очевидно не си за отличен... и после за университет - мързелчо от Н-ското училище, дето не е виждал учебника по география ще има преднина, защото шестицата се пише за присъствие в час.
Много се дразна на балообразуване само с ДЗИ и оценки от дипломата... За мен всяка уважаваща се специалност следва да изисква изпит... Намрънках се...

# 73
  • София
Маги, напълно те разбирам.
Преди няколко години змии и гущери бълвах срещу балообразуващата ДЗИ-БЕЛ в МУ, но после като видях как бе орязан младежа по модулите Био (не само той), които им водиха преподаватели от СУ, приех че явно това е по-добре от варианта в СУ, където бе все тая Био от профил ли е или е от 10 клас Angry
Още не знам как точно ще завърши девойката, налегнали са ме 100 задачи и Школото не ми е съвсем по вкуса... позаровила съм си главата в пясъка и ще гледам както дойде всичко. Иначе девойката разказва какво се случва в училище, чувам положително отношение към учебния процес и учителите и това ми стига. Иначе гори в момента покрай училищния клуб - организират разни добрини, в който участва, създава нови приятелства.
Излиза поне 2-3 пъти седмично (вечер след училище и пр почивните дни), но това не и попречи миналата събота и неделя да се "ядосва":"трябва да се разкъсам, тъкмо се уговорихме на ходим с ... на.... ( не помня вече както беше) и ми се обаждат още няколко различни човека. Миналият уикенд  нямаше с кой да изляза сега ("нямала" при това 2 вечери след училище е излизала)  не мога да ги сместя Joy

# 74
  • София
Десем, ДЗИто в МУ го преглътнах все пак тежи 1/7... А в СУ за право е 3хДЗИ + БЕЛ + средно от дипломата и като имаш къса клечка по БЕЛ - бедствие по три... Профилите имам чувствата, че са само за тормоз. На гаджето онзи ден в четвъртък тест за оформяне по химия - всички деца с четворки в последния възможен час, ами ролята на училището е да ги научи, ама и да възпитава и да покаже отношение, да има смисъл, защо са тези часове, като момичето така или иначе ще ходи на уроци по химия, ще потроши камара пари, а в училище хем нищо не дават, хем децата се травмират и страдат... И като си представя, че малката е в трети клас ми иде да се гръмна. В момента чете "Бръмбарчето Зум" на глас (да в 23:44) и имам чувството, че ще я оставя да чете до сутринта, така съм яхнала метлата...

Общи условия

Активация на акаунт