На море в България 2019 г.! - 4

• 47 651
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Adventurer, тези отстъпки, за които пишеш не се постигат само с регистрация в сайта на Букинг. Нужно е доста много реализирани почивки да си направил. Колкото пъти съм сравнявала цената на даден хотел в Букинг с такава в ТА, от които аз резервирам, винаги, ама винаги цената е била много по-висока от тази в агенциите. И съвсем различно е да резервираш почивка в България през наша ТА, и почивка в чужбина с наша ТА. Много от ТА не са специализирани в продажбата на почивки в чужбина и от там идват фаловете и недоразуменията. Които ТА си работят основно на българския пазар, са си ок в предлагането и в услугата. Преди три години ми се наложи да комуникирам с представители (холандци) на Букинг, за една моя почивка в Италия и имах големи проблеми. Добре, че накрая успях да се свържа със самите собственици на местата за настаняване, та си реших проблема. Изобщо не ми влезнаха в положение и се правеха на ударени. Който иска да си ползва Букинг, аз отдавна съм го отписала. Ползвам го само за разглеждане на локация, снимки и отзиви за мястото за настаняване и то само за лек ориентир. Ако е за чужбина си търся директен контакт с хотела. Може би за Турция и да е изгодно, но за БГ не.

В Booking за да стигнеш Джиниъс Ниво 1 ти трябват 2 резервации за период от 2 години и получаваш 10% отстъпка за някои хотели, за Джиниъс Ниво 2 са 5 резервации за 2 години и отстъпката е 15%.

От сайтове за кешбек като topcashback, каквито има много можеш да получих други средно 10%.   

При резервация през мобилното приложение на някои хотели директно си пише 10% отстъпка.

Толкова по този въпрос, нито се изискват много резервации, нито много усилия, а и на мен ни е цел да убеждавам някой в нещо, обяснил съм само как аз си правя резервациите.

Относно агенциите, те при резервации в България не правят почти нищо и предполагам, че няма какво да оплескат, това което обаче аз не одобрявам и не смятам за нормална практика е липсата на актуални цени и наличност по сайтовете на много от тях, което не дава възможност за бързо сравняване на цените и изкуствено ограничава конкуренцията. Нямам никакво намерение да пускам  "заявки", "запитвания", пощенски гълъби и гарги през 2019 г., който иска да пуска където, каквото намери за добре, когато влезнат час, тогава може и да им обърна внимание, до тогава, не ме интересуват.

А по големите чужди платформи като TravelRepubilc.ie и DirectBooking.ro често има драстични разлики в цените, защото предлагат допълнителни отстъпки от цените на агенциите, които са договорили за количества и няма проблем да се резервира през тях и от българи.   

Мисля, че казах всичко, което трябваше и повече не смятам да пиша тук, хубави почивки пожелавам на всички.

# 526
  • Beyond the stars
Доста пъти - последно като проверявах Емералд в Равда - Booking са ми давали по-добра цена. За Емералд от рецепция ми дадоха цена 620 срещу 472 в Booking.
Не съм изпадала в детайли относно нива, genius отстъпки и т. н. Но винаги проверявам цената, която дава самия хотел и поне 2 платформи/сайтове.

# 527
Да добавя само, че в момента Booking имат Genius Week, т.е. за една седмица ще получите едно ниво по-високо от това, което имате, ако сега се регистрирате или имате само една резервация ще получите ниво 1, ако имате ниво 1 ще получите ниво 2.

Инсталирайте си и мобилното приложение и там където на самaта стая пише едновременно genius и mobile price можете да получите до 25% отстъпка, и естествено си проверете дали дадената оферта е изгодна или някъде няма по-добра. Никой не е казал, че само през едно място трябва да се резервира, но и няма смисъл да се отричат едни или други платформи като цяло.

# 528
Аз също никой не агитирам, но на  Букинг цените са толкова надути, че и 15 % да направят отстъпка, пак излиза по-скъпо (но не в сравнение с цена на рецепция на хотела) от цени на ТА, особено на ранни записвания. Да, вярно е, че с тях лесно се правят резервации и много хора за това ги предпочитат. Аз обаче не и то ме отказаха, както вече написах с едно бюрократично отношение във връзка с желание за отказ от резервация по много основателна причина. Много трудно се контактува с тях.
А през агенциите, с които аз резервирам това лято за даден хотел отстъпките стигнаха дори до 40%. Най-редовно резервирам с отстъпка от 20 - 30%, която понякога дори се комбинира с екстра 7=6 или 5=4  + допълнителна отъпка за мен като лоялен клиент и така получавам изключително добра цена,.

# 529
Приключенец,

излишно е в този форум и в тази тема да отваряш очите на слепите. Има други места из БГ виртуалното пространство /сигурен съм, че ги знаеш/, където четящите там със сигурност ще оценят цялата тази информация, споделена от теб.   

# 530
  • София
Доста пъти - последно като проверявах Емералд в Равда - Booking са ми давали по-добра цена. За Емералд от рецепция ми дадоха цена 620 срещу 472 в Booking.
Не съм изпадала в детайли относно нива, genius отстъпки и т. н. Но винаги проверявам цената, която дава самия хотел и поне 2 платформи/сайтове.

А ходили ли сте в Емералд?

# 531
  • Beyond the stars

Не, питах за отзиви преди няколко страници. Но глобално сменихме морето с планина, та няма да мога да дам мнение, но за цената изглеждаше доста прилично.

# 532
  • София

Не, питах за отзиви преди няколко страници. Но глобално сменихме морето с планина, та няма да мога да дам мнение, но за цената изглеждаше доста прилично.

Много примамлива цена ми дава за това, което е като описание.

# 533
  • Beyond the stars
Ами прегледайте мненията из booking, google и т. н. Аз като им хвърлих око, бих рискувала, ама сменихме концепцията Blush

# 534
  • София
То и аз още имам дилема между море и планина, а то си наближава...

# 535
  • There I was on a July morning
…………………………………………………..
От сайтове за кешбек като topcashback, каквито има много можеш да получих други средно 10%.  
За какъв кешбек става въпрос? Когато твой приятел резервира през Букинг или за нещо друго, за което не съм разбрала?

Аз обичам да резервирам през Букинг особено в чужбина. За България също е удобно. Като започна да звъня на рецепции на хотели - някои не вдигат, агенциите трябва да ти отговорят дали има свободни места и така се губи доста време. За БГ, все пак проверявам и в някои агенции, но в други страни - предимно през Букинг са ми резервациите.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 19:49 от Скубиду

# 536
Букинг дават гаранция за най-добра цена и връщат разликата, ако им покажеш по-добра оферта, идентична като условия.

Има и още нещо, заради което ги предпочитам - в повечето хотели забелязвам драстично по-добро обслужване, когато резервирам през Букинг. Отзивите в сайта са изключително важни за хотелите и те са доста по-внимателни, когато обслужват клиенти от там. Има хотели, които лошите отзиви направо ги съсипаха. В последния хотел, който резервирах през Букинг, имаше проблем с техниката в стаята. Беше късно вечерта и изпратиха двама служители извън работното им време да го оправят. После управителката всеки ден специално идваше да се интересува как сме, имаме ли нужда от нещо и все заръчваше, ако възникне някакъв проблем да се обръщаме лично към нея.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 10:17 от GG_BG

# 537
За трети и най-вероятно последен път в Белла Виста , нивото доста е паднало . Ще опитам да съм кратка , цял роман от оплаквания мога да напиша .Настаняваш се в току що почистена стая , за която си чакал до 16 ч , нищо , че настаняването е от 15 ч.   И  леглото и земята са в дълги черни косми . Много захабени мебели , пердетата и завесите сигурно не са прани никога , целите в петна , зеленясали възглавници , чаршафите с розови петна . Спалното бельо и хавлиите не бяха сменени 7 дни , само леко почистване , което в повечето пъти трябва да си поискаш . Мухъл и плесен в банята .Бяхме в стая изглед стена над товарната рампа , всяка сутрин камиона за боклук „ароматизираше страхотно „ и най-гнусното е , че на 30 см от тази уникална смрад  нареждаха каси с плодове , зеленчуци , хранителни продукти , изпраните чаршафи...
Храната по-бедна като разнообразие , вкус и качество сравнено с предишните години . Имаше няколко вкусни неща , но като цяло доста зле . Запазване на шезлонгите с хавлии и места в амфитеатъра с чаши вода . На рецепцията и мениджъра за всеки проблем отговора им е „ Нищо не може да се направи „

Мога да похваля само аниматорите и водата в басейните . Като цяло вече не препоръчвам хотела . Лошото е , че мнения като моето чета все по-често и вече не знам къде да почиваме .

# 538
Темата ми стана малко рекламна и...досадна!

# 539
 И  леглото и земята са в дълги черни косми ...целите в петна , зеленясали възглавници , чаршафите с розови петна ... Мухъл и плесен в банята ... на 30 см от тази уникална смрад  нареждаха каси с плодове , зеленчуци , хранителни продукти , изпраните чаршафи...

Ами снимайте веднага и изпращайте снимки и клипове в телевизиите и новинарските сайтове. Все някой ще изпрати репортер, а и КЗП (колкото и да не им се иска) ще трябва да реагират. 

Общи условия

Активация на акаунт