На море в България 2019 г.! - 4

• 47 655
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Ами, welcome to Bulgaria, дет' се вика.
Тук повечето институции са безсмислени. И съответно, сам воинът си е воин. Тъпо, но факт.
Мда, така е. Не знам как обаче чужденците за абсурдни и минимални неща си докарват обещетение, че дори и пълната сума им връщат. Четох някакви такива статии и оплаквания от хотелиери, но те си имат други лостове да ги принудят. Само ние няма какво да направим.
Това КЗП съм се сблъсквала и аз. За некачествена дограма, по-точно съсипаха ми жилището. Нито дойдоха, нито нещо направиха, но 2 месеца аз като дебил очааквах, че нещо правят и се разкарвах. Накрая ми казаха, че имам основание да ги съдя. Работата им била да ни сдобрят и като не са успели видиш ли да ходя на съд. Бях, като попарена.

# 511
  • русе
Много разочароващо, но още в началото когато се разказа историята, краят беше ясен. Без никакви доказателства в подкрепа на твойте твърдения няма как да се стигне до друг извод, освен че всичко е било наред с почивката. Дано други такива ситуации да няма, но ако все пак се случи е добре да не се действа емоционално.

# 512
Оооо, с КЗП и доказателства да имаш, резултатът е един и същ. Поне моят опит е такъв.

# 513
  • русе
Възможно е, не съм имала работа с тях и дано да не се налага. Много неприятно.

# 514
  • София
Доста изчетох и аз за КЗП коментари в последно време. Общо взето в 90% от случаите нищо не правят.
Само така и не разбрах хотел, който се водеше 3*, как изведнъж стана 2. Питах и други хора, всички помнят, че на стария сайт, преди да бъде обновен, трите звезди се показваха още в началото. Има разни туроператори, при които все още е оставен с 3*.

# 515
Аз предполагам, че почивката е свързана с регламентирано пазене на тишина в хотела. Има гости, които очакват спокойствие по обяд. В комплекса, в който бяхме миналата година, имаше водна пързалка и тя пък не работеше между 12 и 15 часа. Следобед обаче работеше за кратко, но не помня до колко часа.
И аз да споделя като почиваща-майка за аква парк в хотел. Работното време също беше от10:00-12:00 и 15:00-17:00ч. и добре че е такова, защото децата иначе ще киснат цял ден по пързалките, няма море, няма и да се хранят.
 Отидем на плажа в 9:30 имаме и първа линия, а се започва едно мрънкане: “хайде на пързалките, хайде на пързалките....” Баща й тръгва с нея/13г/от плажа на пързалките, аз стоя на морето с малкия/5г/, за който водата на аква парка е студена.
 След обед пак и двамата: “искаме на пързалките, хайде на пързалките...” отиваме всички в аква парка в 15:00 и 17:00ч го затварят, след това цялата фамилия на плажа.
   С една дума искам да кажа, че работното време е напълно разумно и достатъчно за фамилии с деца.

# 516
Ами, welcome to Bulgaria, дет' се вика.
Тук повечето институции са безсмислени. И съответно, сам воинът си е воин. Тъпо, но факт.
Мда, така е. Не знам как обаче чужденците за абсурдни и минимални неща си докарват обещетение, че дори и пълната сума им връщат. Четох някакви такива статии и оплаквания от хотелиери, но те си имат други лостове да ги принудят. Само ние няма какво да направим.
Това КЗП съм се сблъсквала и аз. За некачествена дограма, по-точно съсипаха ми жилището. Нито дойдоха, нито нещо направиха, но 2 месеца аз като дебил очааквах, че нещо правят и се разкарвах. Накрая ми казаха, че имам основание да ги съдя. Работата им била да ни сдобрят и като не са успели видиш ли да ходя на съд. Бях, като попарена.
Ами и ние имаме същите лостове, само че не ги познаваме. Прави се искане за обещетение през ТА, през която си направил резервацията, а ако е в самия хотел - пред него. Ако откаже - съд. Това, че има отрицателно становище от КЗП е минус, но не решаващо, защото съдът следва да прецени всички доказателства , събрани в производството. За следващия път (дано да няма такъв) да си знаеш, обърни се веднага към адвокат.

# 517
Здравейте Simple Smile
Извинявам се, но нямам време да изчета цялата тема. . Интересува ме къде са най-чистите плажове по южното черноморие, на които сте били. Миналия месец бяхме на Влас (плажа под Гранд хотел Св. влас) и беше чистичко, но ме интересуват и други, за да разнообразим малко.

# 518
Здравейте Simple Smile
Извинявам се, но нямам време да изчета цялата тема. . Интересува ме къде са най-чистите плажове по южното черноморие, на които сте били. Миналия месец бяхме на Влас (плажа под Гранд хотел Св. влас) и беше чистичко, но ме интересуват и други, за да разнообразим малко.
Градина до Черноморец и Каваци до Созопол

# 519
  • София
Здравейте Simple Smile
Градина до Черноморец и Каваци до Созопол
На самата градина ли? Малко по-надолу от градина едно време имаше много хубав плаж, 2010 бяхме там, водеше се нудистки, но имаше 5 човека на кръст. 2012 повторихме и бяха паркирани много каравани, изобщо пълна лудница и беше пренаселено. В момента не знам какво е положението.

# 520
  • София по рождение
Някой ходил ли а тази година в Риу парадайз в Свети Влас?

# 521
Някой ходил ли а тази година в Риу парадайз в Свети Влас?
Върни си назад в темата пост 472 е с отзив за хотела от това лято.
Аз пък съм на мнение, че точно неохраняемите, т.н. диви плажни ивици са най-замърсени от къмпингуващи, които остават купчини с боклуци след себе си. В тези райони няма организирано почистване от концесионери и наематели на плажа, както и липса на организирано събиране на отпадъци от общините, които нямат ангажимент да почистват там.
Където плажа се поддържа е чисто.

# 522
Обикновено ходим за по-дълго на море в чужбина и на близо и на много далече различно, но почти всяка година минаваме за малко и през нашето море, също често резервирам хотели за приятели, има достатъчно добри 4-5 звездни хотели у нас, без да е нужно да ги сравняваме излишно с условията в други страни и особено в Анталия например, които са без конкуренция в региона като всичко (количество, качество, цена, храна, обслужване, територия, градини...), различни пазари, различни условия и цени, но навсякъде човек може да си намери хубаво място и да си прекара добре.

Ще споделя малко информация Argisht Partez в Златни пясъци, защото не видях да е писано за него и  в който оставих мои познати и видях за малко, там са повече от седмица и са много доволни от всичко. Комплекса е нов и хубав с украйски собственици и насочен предимно към руснаци, разбира се, от което нямат оплаквания. Дадоха им и стаята, за която се бях обадил, храната е достатъчно разнообразна, има анимация през деня и изпълнители вечер пред ресторанта, басейните са големи с различна дълбочина, топли и чисти, въпреки че хотела е пълен е спокойно, но естествено селенията да си проснеш например гащите, за да запазиш шезлонги, които не са много, си я има, за което ми бяха пратили и снимка, но ще ви я спестя, централната алея с плажа е на няколко минути.

Апарт хотел е и освен стандартни стаи, както и такива на първия етаж с директен достъп до басейните, има едно- и двустайни апартаменти с кухненски бокс и пералня. Можете да намерите достатъчно отзиви и снимки в booking и google.

Обикновено резервирам хотели у нас през Booking.com и други сайтове от типа на TravelRepublic.ie, DirectBooking.ro и т.н. понякога през самият хотел, но това у нас не винаги е вариант. Не е проблем да се намерят добри оферти, като се поглежда от време на време, този година имаше доста празни места и периодично в Booking пускаха много добри оферти за по-хубавите 4-5 звездни хотели, Аргищ Партез съм го резервирал за общо 120 лв. на вечер за двама с "all inclusive" за 10 дни от края на август, което за мен е повече от добра цена за нивото на този хотел.

Важно е при големи платформи като Booking е да използвате всички възможности за отстъпки, а не просто да отворите сайта през браузера на компютъра си, често можете да натрупате: отстъпка от сайтове за кешбек + джиниъс отстъпка + отстъпка през мобилно приложени и да свалите средно около 30% от цената, което никак не е малко. И естествено, че ще пускат по една "последна" стая и постепенно ще вдигат цените, тази игра просто трябва да се научите да я играете. Никой няма да ви почука на вратата и да ви помоли да му посетите хотела за без пари, защото бил празен, целта на всеки бизнес е да печели пари и дори и да има достатъчни свободни места много бързо могат да се запълнят ако седите и чакате, последното го казвам по повод едно много странна тема наоколо пълна с мрънкане по този повод.   

С български агенции не се занимавам, писал съм достатъчно какво мисля за тях в темата "на море в Турция", още повече с такива, които дори нямат актуални цени на сайтовете си, а очакват са им "пуснеш запитване", а те да ти отговорят с... ъмм.. пощенски гълъб!

Аз лично също харесвам Златни пясъци като курорт нищо, че е презастроен, което отдавна е така и за съжаление очевидно продължава, но други курорти като Константин и Елена и Созопол например, бяха тотално съсипани на много по-късен етап и за тях откровено ме е яд.

# 523
Adventurer, тези отстъпки, за които пишеш не се постигат само с регистрация в сайта на Букинг. Нужно е доста много реализирани почивки да си направил. Колкото пъти съм сравнявала цената на даден хотел в Букинг с такава в ТА, от които аз резервирам, винаги, ама винаги цената е била много по-висока от тази в агенциите. И съвсем различно е да резервираш почивка в България през наша ТА, и почивка в чужбина с наша ТА. Много от ТА не са специализирани в продажбата на почивки в чужбина и от там идват фаловете и недоразуменията. Които ТА си работят основно на българския пазар, са си ок в предлагането и в услугата. Преди три години ми се наложи да комуникирам с представители (холандци) на Букинг, за една моя почивка в Италия и имах големи проблеми. Добре, че накрая успях да се свържа със самите собственици на местата за настаняване, та си реших проблема. Изобщо не ми влезнаха в положение и се правеха на ударени. Който иска да си ползва Букинг, аз отдавна съм го отписала. Ползвам го само за разглеждане на локация, снимки и отзиви за мястото за настаняване и то само за лек ориентир. Ако е за чужбина си търся директен контакт с хотела. Може би за Турция и да е изгодно, но за БГ не.

# 524
  • В планината / На морето

Апарт хотел е и освен стандартни стаи, както и такива на първия етаж с директен достъп до басейните, има едно- и двустайни апартаменти с кухненски бокс и пералня. Можете да намерите достатъчно отзиви и снимки в booking и google.

Малко кичи тия колонки и летящи кончета ...

Общи условия

Активация на акаунт