Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 9/ Август 2019

• 215 619
  • 4 741
  •   1
Отговори
# 3 870
Чак пък издирване.... за две секунди като напишеш фамилията им излизат и майка й, и баба й.

А на Пепка и телефонния номер излиза в Гугъл 😂

# 3 871
Я се успокойте с тази майка на Пепа.  Ако daviz не беше споделила тук, едва ли щяхте да знаете какво е правила и какво не.  На мен пък ми е простотия щом държите вашите деца на плажа по цял ден, да го смятате за нормално. Както и детето ви да е подмятано от ръце в ръце и снимано по 100 профила. Приличат ми на гавра и коментарите към сторитата и снимките със Сиена, ама не съм ви подгонила след всеки коментар,  който одобрява това или няма против, да ви обяснявам колко не сте в ред и колко ниско сте паднали.

# 3 872
ana.ana, много правилно. Ротацизъм или артикулационното нарушение на звук Р е най-труден за артикулация, защото при него има т.нар речево дишане или вдишване през носа и издишане през устата, което е трудно и въпрос на упражнения ако детето има нарушения на звук Р.
При моята дъщеря имаше нарушение до 8г. възраст, тогава с две посещения при колежка извади звука Р, с мен просто не искаше да работи, лигавеше се и това ми проваляше работата.
Наблюдавам, че сина на Галя замества Р с Л, това е добре защото по-бързо ще извадят звука ако отие на логопед, при добър специалист за 2-3 посещения са готови.
Говорните нарушения не са пряко свързани с умствена изостаналост или интелектуална както е по новите стандарти.

# 3 873
  • Англия
Имала съм съученици, които казваха френско "р", но си завършвиха с хубав успех и записаха университет. Моят племенник ходи на логопед от малък години наред, но все още му е трудно да казва твърдо Р. Това че има говорен дефект не означава, че има интелектуален дефицит.
Ако мен визираш-не съм казала, че говорният дефект е свързан с интелектуален дефицит и че няма да можеш да завършиш училище или университет. Това с логопедае дълъг процес и изисква постоянство-моето дете ходи веднъж седмично, без прекъсване, а работата в къщи с нея е ежедневна.
TEDI, и моята дъщеря след 2-3 посещения започна да може да го изговаря правилно, но в еднедневна ситуация се отплесва, затова ще продължаваме да ходим докато старото произнасяне бъде “препрограмирано” с правилното.

# 3 874
  • Някъде там
Абсолютно не съм ровила,защото съм запомнила как се казва майка и и само с търсачката ми излезе.😊

Пак питам, знаеш ли какво точно съм писала и питала жената?
Аз тук може да съм писала, че ще и пиша след сторитата със Сиена, но  да съм и писала за нещо различно.
Ти обаче вече знаеш какво точно съм и казала и нямаш думи🤣🤣🤣
То си е и логично да нямаш.я

Мацки трябва да ме черпите.
Едно " Ще пиша на майката на Пепа" и целия дувар се изпразни и темата се напълни.
😄😄😄
После ние сме прекалявали.

# 3 875
И моята дъщеря не можеше да казва хубаво р в първи клас. Уж трябваше да ходи и там на логопед (в градината беше), но все не оставаше време за нея и тя взе, че се научи сама. 😜
Явно нещо съвсем малко ѝ е трябвало още, което успя да навакса и сама.
Което естествено не отрича добрата работа на логопеда в градината.
За нея мога да кажа, че си вършеше супер отговорно работата, винаги поддържаше връзка с нас, коригираше ни и показваше какво да правим у дома.
Личеше си, че обича това, което прави.

# 3 876
По принцип до 7г. възраст ако не извади звук Р е добре да се посети логопед.

# 3 877
Галка ме изненада, признавам. След едно кафе,  поех дъх и изгледах останалата част от видеото. Видях и якето от Патриция Пепе. Хареса ми, но обичам цветовете и щеше да е още по-хубаво ако беше в друг цвят, а не черно.

# 3 878
Ей, ама сте проклети. Сега ще гледам това видео и аз.😜😁🤗Да оплакна оЧо. 😛

# 3 879
И аз не мога да произнасям Р краййй.. Какви дефицити имам?  Сигурно майка ми не ме е гледала 🙊🙊🙊 Аз отказвах да ходя на логопед и ако трябва да бъда честна никога не ми е било проблем.

# 3 880
По принцип до 7г. възраст ако не извади звук Р е добре да се посети логопед.
Теди, логопед ли си? 🤔
Питам заради работата с твоето дете.
Напомни ми за треньорката по плуване на дъщеря ми. Каза, че ще я научи да плува, да не се притеснявам.
Единственото дете, с което се е провалила е нейното. 😜
Наложило се е да я пусне при друг треньор.

# 3 881
# 3 882

daviz, за мен не е окей това и написах защо смятам така. Не очаквам да те убедя в правотата си, нито искам да водим дълга дискусия кой е прав и кой - не. Изказвам си моето мнение, че за мен това е тъпо, ако ще да си написала - "Имате прекрасна, уникална дъщеря", просто защото за мен не е редно да се навлиза в личното пространство на хора, които не търсят публичност. Няма какво да коментирам повече по тази тема.

# 3 883
И аз не мога да произнасям Р краййй.. Какви дефицити имам?

Ама и ти се заяждаш излишно сега. Спомена се за говорен дефект, не за дефицити в развитието. Една жена каза, че детето може да бъде подигравано от съучениците си затова, а други че евентуално да има трудности с писането. Никъде не се е писало, че има дефицити. Не е редно така да се преиначават думи, ще влезе пак някой, ще види какво си писала и ще реши, че някой е диагностицирал детето едва ли не.

# 3 884
Това за марките не е така. Не е казано, че купиш ли нещо марково или по-скъпо, е за да те види/забележи някой. Всичко по външния вид го правя само и единствено, заради себе си.
Чантата на Фурла не е Бог знае колко скъпа. Същата на Галя розовата я имам в друг цвят и искам да Ви кажа, че ако я сложа в торба, съвсем минава за чисто нова, а лятото я скъсах от носене. Изключително качествени са за мен, не се пукат и предпочитам да вложа пари в една Фурла, отколкото в 5 на Зара, които се скапват на първия месец.
Стилът на Галя далеч не е моят, но наистина си го е изградила и не е като Иванка да купува де що модерно излиза, че да е в крак с модата...

Общи условия

Активация на акаунт