Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да разпозная коластрата и кога се появява?
Какво представляват контракциите и как да ги разпозная?
Какво представлява коластрата и кога се появява?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да разпозная коластрата и кога се появява?
-
Какво представляват контракциите и как да ги разпозная?
Контракциите са периодични свивания и отпускания на корема и кръста, придружени от дискомфорт или болка на определени места. Ако не станат редовни или болезнени, те може да са контракции на Бракстън-Хикс. Контракциите са периодични свивания на матката, които изтласкват плода през родовия канал. Те могат да бъдат разпознати по характерното чувство на стягане в корема и кръста, често придружено от болка. Ако контракциите станат редовни или болезнени, те може да са предвестник на раждане.
-
Какво представлява коластрата и кога се появява?
-
Какво представлява училището за родители и какви са ползите от посещаването му?
-
Какво е утрогестан и как се приема?

и неговата идея е да я оставим Бебка, пък тя да му мисли по-натам 

малко слонче
много ми е тъпо от една страна, хич не искам да качвам толкова много, от друга пък четох че 500 гр на седмица било нормално, тоест съм в норма за седмиците ми, не знам..
колко. Ако се притесняваш много, намали захарите, бялото брашно и пий много вода.
Аз съм +9. Може би някъде от 2-3 седмици не съм качила, обаче очаквам към края вече да съм +15. Каквото такова, да ти е здрава бебка, кг се свалят. 😘
бях си казала повече от 15кг - не! А то какво става... С уж не ям много и вредно пак качвам.. Признавам си, че два пъти до сега съм плакала заради това, знам че всичко е за бебчо, но все пак съм жена искам да изгл добре и 2пъти вече се случи да си порева, бях с нормално телесложение и реално и сега съм всички ми се чудят защо така тежко приемам нещата - била съм качила ама то почти не ми личало дъра дъра.. Ама аз съм яко във филма, и съм под голям стрес нали казват, че последните 3месеца се качва най-много
тази сутрин като станах отварям Фб и статия колко трябва да се качва по време на бременност - е в нея пише до 3месец +1.5кг, след това до 2кг на месец, ами не влизам в тези рамки
извинявам се, че така надълго и на широко, но си ми тежи това.