Доминиканска република /Пунта Кана/ - /тема 3/

• 47 155
  • 540
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Благодаря за отзива Hug
Имам и още един въпрос  - някой с впечатления от Caribe Deluxe Princess Blush

# 406
Благодаря за отзива Hug
Имам и още един въпрос  - някой с впечатления от Caribe Deluxe Princess Blush
Хотелът е съвсем приличен. С голяма зелена част, парк с мангрови горички, животинки. Супер лукс не е, но то тук това е трудна работа по принцип. Blush
Има си тематични ресторанти, барове, кафетерия, всичко необходимо за приятно изкарване на почивката. Баваро принцес е съседен, от същата верига и е една идея по-висок клас, реновиран.

# 407
  • Пловдив
Искрено благодаря Hug

# 408
  • Пловдив
Извинявам се, че продължавам да досаждам Blush, но се ориентирах от получените оферти към няколко хотела. Изгледах не знам колко клипа Blush , но все още се колебая. Та, ще съм благодарна за мнение измежду:
1. Barcelo Bavaro Palace
2. Grand Bavaro Princess
3. Catalonia Bavaro /Privilege/  вариант
4. Caribe Deluxe Princess
Чаках оферта и за различните Riu, но така и не получих такава, та ги изключих засега...
Hug

# 409
Здравейте, опитах да намеря мнения по темата, но не успях, може би съм пропуснала нещо. С мъжа ми искаме да отидем на почивка Септември, като ни хареса идеята за Пунта Кана. Понеже правим опити за дете и вероятно ще трябва да правим инсеминации и други след Септември, не можем да отидем Ноември или Декември.
Някой от вас ходил ли е средата на Септември? Ако вали с дни ли е или по-скоро часове? Ще можем ли да се насладим на почивка или ще е дъжд и мрак? Планът ми е за нещо от 03.09.

# 410
  • Melmak
Здравейте! Радвам се, че има тема за Доминикана.

Обмисляме за меден месец. Октомври дали е подходящо?

Гледам основно Bavaro, adults only хотели. Кой бихте препоръчали?

Също така ако летите от София, през Мадрид ли летите?
Май най-удобно излиза с ибероджет?

Чудя се дали да разчитам на агенция или да действам сама?

# 411
  • Melmak
Здравейте, нужна ли е виза за Доминикана? Някакви QR кодове, регистрации и подобни?

# 412
Здравейте, нужна ли е виза за Доминикана? Някакви QR кодове, регистрации и подобни?
Привет!
Не, не е необходима виза. 48 часа преди полета се попълва онлайн една декларация(прилагам линка), която генерира QR код в pdf
 До 7 човека могат да пътуват с един код. Същото се изисква и при напускане на страната. https://eticket.migracion.gob.do

# 413
  • Melmak
Здравейте, раздвижвам темата с малко доминикански спомени.

Решихме да запазим пакет - чартър и настаняване през агенция. В пакета влизаше и трансфер летище-хотел и обратно, както и медицинска застраховка. Така излиза най-изгодно. Чартърът е от Мадрид, ние запазихме и няколко нощувки там, за да се разходим. Полетът Мадрид - Пунта кана е 8 часа и половина.

Доминиканската република ни очарова с прекрасните си гледки, плажове и красота! Наистина прекрасно място за романтична почивка. Ако искате красив плаж и море, наистина това е мястото! Хората са топли, слънчеви и добри.

Дори тук четох мнения за мързеливи местни, които само чакали бакшиш и нищо не вършели. Амии аз такова нещо не видях.

Видях едни много усмихнати хора, които се стараят да се чувстваш добре. Бакшишите са добре оценени и са част от културата, но за момент не се почувствах като да ми просят или очакват.

Предварително се бяхме подготвили с дребни банкноти долари, за да можем да даваме бакшиши. На сервитьори, камериерки, бармани, екскурзоводи.

В Доминикана се ползва песо, но така и не изпитахме нужда да обменим. Плащахме с долари екскурзия, бакшиш, а останалото с карта (револют).

Най-известната екскурзия е тази до о. Саона, райското кътче. Със сигурност е много лесно да се сдобиете с екскурзия веднъж, щом сте на местна почва. Съветът ми е да се оглеждате хубаво за лодката, която ще ви предложат. Много екскурзии са с едни доста малки лодки, които нямат хубава тента/покривче и можете да изгорите. Ива ни съдейства за намирането на най-добрата екскурзия, която беше с прекрасен кораб. За секунди не сме съжалили, че избрахме именно него. Пътувахме удобно, имахме най-готиния екипаж и парти на борда.

При пристигането на Саона се вижда райско кътче, бял пясък, палми и красота. Самото място е много туристическо, местните там продават храна, сувенири, масажи, но ако не желаете да си купите не са досадни.
Екскурзиите са добре организирани, взимат директно от хотела, после кратко пътуване с автобус към Баяибе, от където тръгват лодките за Саона.

Със сигурност интересно е да се отиде и до Санто Доминго, но ние пропуснахме, защото не искахме да се отделим от прекрасния плаж.

Нашето пътуване беше малко “извън сезона”. Слагам го в кавички, защото имаше дъжд точно 2 дни за по 15 минути. Нищо не попречи да си изкараме прекрасно. В това време на годината има риск от нестабилно време, но при нас нямаше такива случки.
Другата хубава част беше, че нямаше лудница. Имаше доста пространство, на плажа не бяхме струпани, усещаше се, че сезонът не е в разгара си, което за мен е огромен плюс. Не сме били единствените туристи там, просто нямаше тълпи от хора.

Със сигурност това е едно от незабравимите ни пътувания, за първи път така лежерно се отнасяме към някоя дестинация и не обикаляме по 15-20 км на ден.

Слагам няколко снимки, ако се колебаете дали си струва, недейте, а директно буквайте! 🤍

# 414
На много места чета за Ива. Планирам може би догодина почивка там. Ива предполагам, че взима комисионна за помощта и организацията?

# 415
  • Melmak
За мен няма значение от къде ще се купят екскурзиите, цените са кажи-речи същите. Гледайте програмата и питайте какво включва. Ива единствено ни предложи възможност да бъдем с хубав кораб към Саона, което за мен е много важно. На много места можете да си купите екскурзии, дори не е нужно да е от бг представител. Можете и от хотела. Обаче според цената е и това, което получавате. На мен не ми хареса нито една друга лодка.

# 416
Смесено ревю ако някой се интересува разбира се за Hilton la Romana i Secrets Royal beach  Punta Cana. Миналата година бяхме в Хилтън а тази в Сикретс. Летяхме от Англия без проблеми(там живеем). Та за Хилтън ... Двата хотела са много различни:
Хилтън е лежерен ,много красив ,с прекрасен малък плаж без програма за възрастни и дискотека. Сикретс е точно обратното-с огромна плажна ивица, програми и партита всеки ден.Хилтън е разделен на Adults only and Family. Може да се ходи на всякъде но децата не ги пускат в хотела за големи. Стайте са големи с две двойни легла,много поддържани и хубави. Чистеха се всеки ден. В Сикретс стайте също са с две легла но по-малки и с жена ми спах ме отделно ,че и без това много хърка като изпие 1 кило водка.... Та за стайте в Сикретс-имат нужда от реновиране и се личи ,че са износени и поостарели. От Сикретс също може да се ходи в Dreams royal beach който и да се ползват ресторанти,аквапар за деца,барове и т.н.
Хилтън също има малък аквапарк.
Храната и в двата хотела е хубава. В бюфет се закусва и обядва а се вечеря в ресторант с дрес код. В Хилтън Френския и Италиянския ресторанти бяха превъзходни. В Сикретс пък ядох най-хубавия стек в Bluewater. Японския и френския ресторанти бяха на ниво.
В Хилтън има 3-4 кафе станции докато в Сикретс има една и има опашки сутрин. Кафето е много хубаво и в двата хотела.
Хилтън има предимство, че предлага безплатно каяк, падъл борд и малък катамаран(за който се минава няколко часов курс който не се плаща)
Ако сте свикнали да поспивате след обед ще ви е шумно в Сикретс.
В Хилтън персонала е много дружелюбен и хората те поздравяват всеки път като се разминеш с някой докато в Сикретс са малко дръпна ти и си просят бакшиш .Ако не им оставиш нарочно се туткат или правят физиономий. Ние смених ме 100 долара по-един ... единия долар прави чудеса ако го дадеш предварително.

Моя престой в Хилтън за съжаление не беше на 100 процента защото си счупих китката още първия ден . За 800 долара ме снимаха и гипсираха и така си изкарах почивката със счупена ръка.

За 2015 мисля  да се върна в Хилтън.
Откритите лобита на хотела,
ресторанта на пясъка
приветливите хора ми липсваха в Сикретс.
А залеза над плажа докато си в водата те оставя без дъх ....

# 417
  • Пловдив
Привет отново Blush
В крайна сметка,  избрахме място и ни предстои пътуване идната седмица 🙂
Постоянно ми възникват въпроси, разбира се, но ще съм благодарна, ако някой знае отговори на следните:
- може ли да се заключват куфарите или е по-добре да не се прави /за САЩ ме бяха предупредили, че не е добре да се заключават, защото проверяват наред и купят ключалката, ако е заключено/
- разрешено ли е да се носи и ползва дрон
- има ли изискване доларите да са след определена емисия /някъде четох за 2006/
Предварително ви благодаря Hug

# 418
  • Melmak
За доларите не мисля, че има изискване. Не сме случвали да ни върнат някъде и да ни кажат, че не става с тези долари. Но и ние малко неща сме плащали, освен бакшиши.

За заключването на куфарите не сме имали проблем. Аз не си спомням шифъра на куфарите и слагам катинарче от тези малките. Това е вариант, защото едно такова катинарче е 2 лв в железарията и да се счупи няма да ви е драма.
Иначе не са ни бъркали в куфарите. Бяха си както трябва.

# 419
Точно тези катинарчета ги чупят митничарите. Миналата година в Пунта Кана видях една туристка, ревеше на летището, поптах я защо плаче, а тя - ами защото някой ми е крал от багажа, счупили са ми катинарчето... Обясних й, че митничарите ги чупят и проверяват такива куфари. Някъде бях чела, че преди години катинарчето било използвано като знак от картелите да си маркират стоката и оттогава много често проверяват такива куфари. На брат ми също тук, в Европа, му бяха счупили и взели катинарчето. Нищо отвътре не липсваше. За доларите - никога не съм чувала да има такова изискване.

Общи условия

Активация на акаунт